Skocz do zawartości

Płatność czekiem a wpłata na konto ?

malyads

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Ja ponownie powracam na forum aby podzielić się pewną informacją. Rozmawiałem dzisiaj z kolegą na temat Adsense, jest on już kilka lat w tym więc się chyba trochę zna. Doszliśmy do tematu Ban... I on mi powiedział ze jezeli mam wypłate od AS na konto bankowe to jest duzo mniejsze prawdopodobieństwo zablokowania konta, niz gdybym wybrał czek. Opowiadał mi swoją historie z 3 kontami, iż 2 miał na czeki i jak przyszło wypłacać pieniądze to dostawał automatycznie wiadmosc od G o zablokowaniu konta, powiedział sobie ze ostatni raz przystępuje do programu ale tym razem wybierze płatność na konto bo akurat sobie założył. I ku jego zdziwieniu otrzymał wypłate i otrzymuje do tej pory, mówił także ze czytał wiele wątków z otrzymywaniem banów i zauważył że osoby które wybierają płatność czekiem częściej dostawali Bana. Czy może wielkie G tak robi bo nie chce im się wysyłać czeków, czy coś podobnego... Chciałem się dowiedzieć jakie jest wasze zdanie na ten temat, czy może wy mieliście podobny przypadek ? I czy to jest wiarygodne ? Pozdrawiam ;)

hyh krytyka tu już leci ... a może papier na czeki też kosztuje ;)

ale watpe aby to mialo wpływ na bana ... raczej nie możliwe

Obecnie Google zatrudnia ponad 12,000 pracowników w kilkunastu krajach, wykazuje przychody na poziomie 10 miliardów i zyski rzędu 3 miliardów dolarów rocznie.

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

Może to tylko przypadek, że zablokowali jak kolega miał płatność czekiem.

Otrzymanie bana nie zależy od rodzaju płatności, tylko od wielu innych czynników.

Jak już miał 3 konto, bardziej się bał i był ostrożniejszy, aby uniknąć bana.

...wg mnie to tylko zbieg okoliczności....

Nie wiem czy do Was tez wyslal, ale ja otrzymalem PW, zebym sie wypowiedzial w tym temacie...

Ja nie, celowo mam pełną skrzynkę, żeby mi nie zawracać głowy. Od zawracania głowy mam maila. :D

Wcale sie nie dziwie, ze kazdy kombinuje jak uniknac bana, skoro czasami lecą one bezzasadnie i masowo. Gorzej jak jakis pokemon mysli, ze biorac przelew uniknie bana za swoje stronki a'la kliknij w reklame, zostan swietym mikolajem.

Wg. mnie nie ma wplywu/roznicy przelew czy czek. Wiem jednak z wlasnych doswiadczen, ze google patrzy "przychylniejszym okiem" na stare konta, przez ktore przewinelo sie xxxx $ i na takie konta wysyla ostrzezenia (nawet klika), natomiast nowe konta za takie same przewinienia są (najczesciej) od razu banowane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności