Skocz do zawartości

Domena jako prywatna

maka

Rekomendowane odpowiedzi

Nie trzeba przepisywać. Nie chodzi tu nawet o domene - liczy sie to, do jakiego celu jest uzywane. Jesli na fakturze znajdzie sie nazwa firmy (rejestrator ma OBOWIAZEK zmienic dane na aktualne, czyli nazwe abonenta rowniez), a domena jest uzywana w firmie, to mozna ja wliczyc w koszty.

Tak samo przeciez mozesz sobie wliczyc w koszty komputer, ktory kupiles jako osoba prywatna, a pozniej wnosisz go do firmy. Ale znowu na odwrót - możesz kupić komputer jako firma, a będzie służył do innych celów (np. dla brata) - wtedy go wliczyć nie możesz, mimo że faktura jest na firmę.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

hm, nie wiedziałem tego. Majac stare rachunki na swoj komputer, moge po załozeniu DG to odliczyc, hm. Dzieki za info. Pogoogluje na ten temat jeszcze :hello:

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

Najlepiej pogadaj z kims, kto zajmuje sie na bieżąco ksiegowością (np. zadzwon na infolinie ministerstwa finansow).

Acha, w koszta sie wlicza AKTUALNA wartosc kompa :)

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

A po co sa samochody prywatne i firmowe? :)

Przeciez prywatny samochod tez mozesz uzyc w pracy, np. wyjezdzajac w delegacje - wtedy wliczasz sobie w podatek dochodowy koszty paliwa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności