Skocz do zawartości

Proszę o ocenę rozłożenia reklam

BartK

Rekomendowane odpowiedzi

Według mnie jeżeli chodzi o rozmieszczenie to jest idealne. czyli "idealnie wprowadzające w błąd" :)

Nie wolno etykietować AS "Wrocławski Bank Stancji:" . Ale CTR mogę się założyć, że masz wysoki. G rzadko banuje za rozmieszczenie reklam... Ale radziłbym uważać. :jezyk1:

Co do CTR to zobaczymy jak będzie, dopiero wczoraj wprowadziłem zmiany (ale już widzę, że jest wyższy niż do tej pory).

PS.

"Nie wolno etykietować AS "Wrocławski Bank Stancji""

Nie etykietuję AS ;-) zgodnie z poradami G, dopasowałem AS do contentu.

Pozdrawiam i dzięki za opinie.

Bartek.

jak dla mnie to 100% ban i im szybciej tym lepiej : będzie mniej szkodników

napisy nad reklamami typu: losowe ogłoszenia, Zobacz podobne i znak ":" a pod nimi reklamy.. jeśli wg Ciebie nie jest to zachęcanie do klikania to naucz się czytać ze zrozumieniem.

przez takich webmasterów mamy teraz tanie kliki, zachęcają do klikania co tylko przynosi szkody reklamodawcom- efekt płacą mniej bo i po co mają wydawać dużo jak właściciele stron oszukują...

125x125_2.jpg

Daj nieco inne tło pod reklamami, a już nikt nie powinienen się przyczepić. Jednak CTR spadnie.

I koniecznie "Wrocławski Bank Stancji:" daj pod pierwszym boxem z reklamami.

Program do nauki na uprawnienia budowlane i przygotowujący do egzaminu na uprawnienia budowlane.

Okulary przeciwsłoneczne polaryzacyjne oraz okulary antyrefleksyjne zerówki do pracy przy komputerze.

Największy wymarzony kamper barbie fbr34 firmy mattel.

Ja bym dał reklamy (może nawet z tym innym kolorkiem tła) pod pierwszym ogłoszeniem... Co do zmiany koloru to pomysł dobry, bo za bardzo to wprowadza w błąd moim zdaniem...

Użytkownik szuka czegoś.

Pokażą mu się reklamy z tym związane.

Kliknie i odwiedzi stronę reklamodawcy właśnie o tym.

Reklamodawca jest zadowolony - ma odwiedzającego zainteresowanego tym tematem/usługą.

Użytkownik jest zadowolony - ma to czego szukał.

Choć reklama bardzo podobna do reszty (malutka różnica to typ i rozmiar czcionki)... może i to myli, ale czy to, aż tak złe jak np. namawianie do klikania (nic nie wartościowe odwiedziny strony reklamodawcy - jego niezadowolenie)?

Z jednej strony źle, z drugiej dobrze...

Witam ponownie!

Bardzo dziękuję Wszystkim za opinie, zgodnie z sugestiami dokonałem małych modyfikacji (żeby nie namawiać do klikania ;-))

Zobaczymy jak teraz będzie z CTR.

PS. Pierwszy raz zostałem nazwany "webmasterem szkodnikiem", ;-)

Pozdrawiam,

Bartek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności