Skocz do zawartości

Wycena stron internetowych.

Presell24

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie ja ciągle szukam jakiegoś skryptu, którego wyniki byłyby w miarę wiarygodne. Jest jakiś taki waszym zdaniem? Odradzano mi kategorycznie bizinformation. Jakieś podpowiedzi? Co i jak powinien zliczać skrypt, który by wiarygodnie oddawał pienięzny potencjał strony?

Portal na sprzedaż - BazarStron.pl

Żaden automat nie jest w stanie poprawnie wycenić wartości niczego tak naprawdę. Zbyt wiele czynników.

Można ewentualnie wystawić portal na allegro na aukcji z wysoką ceną minimalną, żeby zobaczyć ile ludzie licytują, ale to rozwiązanie również nie jest pozbawione wad.

Ogólnotematyczny katalog stron - moderowany katalog na domenie z 2001 roku. Moderowany minimum 2 razy dziennie. PR 3, megaszybka indeksacja. Dodaj swój unikalny wpis już dziś.

Ostatnio dodane strony w katalogu.

najpiękniejsze kobiety świata

• 1 miesiąc temu...

Jestem absolutnie świadom tego o czym piszesz i zgadzam się w zupełności. Postanowiłem sobie po prostu poszukać jakieś skryptu "w miarę" obiektywnego, nie totalnie odrealnionego ttylko takiego, który nie dawałby wyników od czapy. Mam świadomość, że całkowicie obiektywnego nigdy się nie znajdzie, tak jak mówisz - zbyt wiele czynników

• 2 tygodnie później...

IMO

wartość strony = X razy (miesięczne zarobki lub miesięczny potencjał zarobkowy)

Gdzie X to współczynnik ustalany indywidualnie dla każdej strony :)

U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej.

Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten.

IMO

wartość strony = X razy (miesięczne zarobki lub miesięczny potencjał zarobkowy)

Gdzie X to współczynnik ustalany indywidualnie dla każdej strony :)

Na jakiej podstawie ustalany ten współczynnik? Tzn rozwiń co masz na myśli proszę :) A co do tego skryptu to mi po raz kolejny wyszedł surrealistyczny wynik, bo ponad 5 tyś $

Wycenę strony albo może ogólnie działalności typu ecommerce da się zrobić metodami dochodowymi czyli ogólnie mówiąc ile $$$ przynosi lub będzie przynosiła właścicielom.

Teorię można poczytać tutaj: https://www.mariuszduda.com/wycena_03.php

Najlepiej jest, jeżeli strona już zarabia i są dane historyczne, bo wtedy prognozowane przepływy są bardziej wiarygodne.

Pozdr,

Radek

Polecam nieruchomości Białystok

Nie tylko cv list motywacyjny na zamówienie

Jak miałbym sprzedawać stronę tylko za 12 miesięczne dochody to po co miałbym ją sprzedawać?

Jeśli już to wg mnie minimum to 24-36 miesięcy +, jeśli strona jest rozpoznawana i pozycja na rynku jest ugruntowana m.in. także stałymi pozycjami w serpach, jeśli forum to ilośc i jakośc użytkowników, dodatkowe xx-xxx %.

Reasumując jakbym miał taką stronę jak wyżej opisałem, która zarabiałaby np. 2000 zł miesięcznie nie sprzedałbym jej za mniej niż 80-100 tys. A jak nie byłoby chętnych to trudno, za grosze nie zamierzałbym nic sprzedawać.

Dotyczy to stron co najmniej dobrych, rokujących na przyszłość z możliwością poszerzenia zakresu działalnosci itp., a nie słupów czy kolejnych katalogów.

125x125_2.jpg

Wycena jednej z moich stron według:

directory.sootle.com/website-worth/ - 119,839,00$

speedtest.pl/wycena.html - 2 435,85zł

cwt.com.pl/wycena.html - 647,00zł (tydzień temu była warta około 2 tyś. dzisiaj spadek o -909,00 zł) - z obecną wyceną bym się zgodził :)

O tym jak ważne jest skuteczne pozycjonowanie stron internetowych. Usługi remontowo budowlane i instalacje sanitarne Tarnów i okolice. O tym dlaczego ludzie wybierają chwilówki zamiast pożyczek w banku.

Ja uzywam sitelogr do takich sprawdzen a pozniej wynik dziele przez 2 B)

A kazda moja strona jest bezcenna i nie sprzedam :) bo moja i koniec ! :D

Jak chcesz kupic ja za 100000 zl tz ze .... dobry biznes sie weszy i pewnie da sie jeszcze wiecej na niej zarobic :)

Moje sklepy online z sukniami slubnymi, wieczorowymi i sukienkami: Suknie Slubne i Suknie Wieczorowe Zobacz też: Portrety ze zdjęć.

A czemu przez 2? Bo tak ;P ?

Generalnie faktycznie trzeba się zgodzić z tym, że dopicowaną stronę nie warto sprzedawać tylko za roczne zarobki, jeśli to jest strona która funkcjonuje od dłuższego czasu i generuje stałe zyski. Z drugiej strony CHYBA trudno znaleźć chętnego do kupienia strony za ok 100 tysiaków.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności