Skocz do zawartości

google xml

Przemysław Rejf

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

kiedyś był taki skrypt obliczający checksum google i wtedy można było bez limitów pobierać wyniki z googla w postaci xml, teraz mi nie chodzi nawet o limity... ale jak ostatnio sprawdzałem google nie udostępnia już wyników w formacie xml - czy się mylę?

pozdrawiam.

PROSZĘ WSZYSTKICH KONTRAHENTÓW O KONTAKT TYLKO I WYŁĄCZNIE EMAIL: przemek[malpka]rejf[kropka]org

kiedyś był taki skrypt obliczający checksum google

cos tu krecisz :P chyba chodzi o stare API ??

i wtedy można było bez limitów pobierać wyniki z googla w postaci xml

API mialo limit chyba 1000 czy 10k juz nei pamiatam ;]

ale jak ostatnio sprawdzałem google nie udostępnia już wyników w formacie xml - czy się mylę?

Odpalilem stary skrypt i dziala wiec szukaj w google API Google SOAP nie wiem tylko jak ze zdobyciem teraz klucza do API bedzie do tego bo trzeba bylo go sobie zamowic na stronie googla ;]

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

he he, a chciałem kiedyś pobrać na zapas :rolleyes:

chyba że macie jeszcze jakieś pomysły aby wyniki były pobieranie w formacie hmm... xml ?

jeśli nie to niestety pozostaje te ajax (fe) api google:(

PROSZĘ WSZYSTKICH KONTRAHENTÓW O KONTAKT TYLKO I WYŁĄCZNIE EMAIL: przemek[malpka]rejf[kropka]org

Zgadza się jez, ale mi chodzi bardziej... a nie już nic:P

Mógłbyś rozwinąć 'Standardowe zapytanie po gecie'

hmm https://www.google.pl/search?hl=pl&q=jez&output=xml&btnG=Szukaj+w+Google&lr=

Wyniki w XML?

Forbidden

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności