Skocz do zawartości

Szczyt skąpstwa ;/

bestos

Rekomendowane odpowiedzi

Ja liczę na to, że w końcu Google się zreflektuje w obawie przed utratą wydawców i stawki z przed kilku miesięcy wrócą :) . Od paru dni obserwuję bardzo subtelny wzrost CPC, jeżeli będzie tak wzrastać jeszcze przez parę najbliższych dni to będzie nieźle :] Stawka 0.10 $ za klik już by mnie satysfakcjonowała w mojej tematyce :)

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Byle strona o pokemonach...

Właśnie o to chodzi, że ilość stron publikujących reklamy rośnie nieproporcjonalnie do ilości reklamodawców. (dlatego wątpliwym jest jakaś poprawa) Stety, lub niestety, ale na to zaradzic mogłaby jedynie większa restrykcja przy akceptowaniu stron do programu, a to by się musiało wiązać z większą kontrolą (a więc też większymi kosztami obsługi) itd itp... Z drugiej strony, jeśli nie oni przejma reklamobiorcow, to "powierzchnie" przejmie ktos inny, wiec ekspansywna polityka polaczona z redukcja wartosci klikniec wydaje sie byc calkiem logiczna z punktu widzenia G.

Minimalna stawka nic nie da. Jak się komuś nie będzie reklama opłacała, to się nie będzie reklamował wcale.

Dlatego perspektywy nie sa rozowe.

Google jako monopolista gra swoje i ma w du**e osoby ktore nie zarabiaja wiecej niz xyyyy $ miesiecznie, gdzie x wynosi minium 1 :) Prawda jest taka, ze oni tez sobie kalkuja, ze traca potancjalnych reklamobiorców, ale traca tylko tych "slabych", tych, ktorzy dla nich tak naprawde za wiele nie zarabiaja...

Taaa wyobrazacie sobie Bog wie co, a tymczasem google ma nas wszystkich w D. Wlasnie tak działają monopolisci. Onet podchodzi o kazdego klienta indywidualnie (np. poprzez ustalanie stawek %). A co odpowiada google na pytanie o indywidualne podejście? "Dziękujemy za kontakt. Niestety", heh (oczywiście cytat parafrazowany). To wiele wyjasnia, choc trzeba uczciwie przyznac, ze mimo wyzszych (teoretycznie) stawek, onet wypada blado. Główną wadą jest to, ze google sam dobiera tresc boksow na podstawie tresci strony, zas onet bierze je... ze zdefiniowanej listy. Nie musze mowic, ze w wielu przypadkach jest to bez sensu, bo co z tego, ze strona jest o turystyce, skoro na dziale "zakopane" onet pokazuje oferty znad morza? Google przynajmniej to jakos dopasowuje.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

:) Ja tam z AdSense nie zyje, więc w sumie traktuje to jako ciekawostkę przyrodniczą.

Skoro google ma przewagę to dlaczego by nie miało jej wykorzystywać, nie podoba sie coś" "to zabawki na swoje podwórko"

Jest coraz więcej osób które chcą/mogą wyświetlać reklamy na swoich stronach, niektórym nawet tak małe stawki tworzą pokaźne kwoty bo są hurtownikami i operują na tysiącach domen, jak stawki spadają to budują więcej i więcej.

Podsumowanie:

Lepiej nie bedzie ;)

Narzekaja chyba tylko Ci ktorym sie wyswietla na calym serwisie max 1 reklama zwiazana ze strona :P

Nie ma co sie dziwic ze albo stawki sa marne albo jest mniej klikniec niz powinno :P

Żeby to było takie proste. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności