Skocz do zawartości

Ban od wielkiego G

BartK

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Przeglądając forum wiele razy spotkałem się z wpisami typu "niezgodne z regulaminen, będzie BAN".

Czy ktoś mógłby powiedzieć jakie są obawy tej choroby ;-)

1. Czy zbanowany user dostaje info od G, że został wykluczony z AS?

2. Czy na stronie znkikają reklamy?

3. Czy można się odwołać od dezycji wielkiego G?

4. Czy są na sali osoby, które mogły by powiedzieć o Swoich BAN-doświadczeniach?

PS. Jeżeli taki temat był już poruszany to proszę o podanie linka (niestety ja nie znalazłem) i o zamknięcie tematu.

Pozdrawiam,

Bartek.

Ban się objawia tym, że nie możesz się zalogować do swojego konta AdSense. Jest jeszcze możliwość, że google nie zbanuje cię całkowicie tylko poszczególną domenę a to się objawia zaprzestaniem wyświetlania się reklam Google Adsense na tej domenie, chociaż strona nadal zawiera kod AdSense. W takim przypadku nawet kod innego Publishera nie będzie wyświetlany na tej domenie i jedynie odblokowanie przez Google jest wyjściem, które jednak jest w 99% niemożliwe, chyba że znasz kogoś w firmie lub jesteś na prawdę ważnym publisherem dla Google.

W obu przypadkach nie zawsze otrzymasz maila z powiadomieniem cię o tym, że otrzymałeś bana. To już zależy od nastroju pracownika Google. Szczegółów powodu bana też przeważnie można się tylko domyślać, bo Google ci ich raczej nie powie.

optymalizacja-com.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności