Skocz do zawartości

rel="nofollow"

luman

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jak dokladnie traktuje ten atrybut google

czy jesli kazdy link bedzie mial to tak jakby nie byl wychodzacym w serwisie ??

czyli nie bedzie umniejszac pr?

tutaj jest ale nie za duzo jak ktos ma jakies info niech poda linka lub sie wypowie, pozdrawiam

https:// www.google.com/googleblog/2005/01/preventing-comment-spam.html

szy tyle to sie domyslilem przeczyatlem tez watki z ktorych nic jasno nie wynika jak zwekle

byc moze macie moze jakeis ciekawe przemyslenia na zagramanicznych forach

lub otworzyc tutaj dyskusje chetnie sie do niej wlacze

chocby pytajac czy linki z nofollow nie beda uznawane za zewnetrzne mimo iz google po nich pojdzie?

czy lepiej zamienic na jakis js ?

wykonywal ktos jakies ciekawe testy i chce sie podzielic wiedza...

chocby pytajac czy linki z nofollow nie beda uznawane za zewnetrzne mimo iz google po nich pojdzie? 

czy lepiej zamienic na jakis js ? 

wykonywal ktos jakies ciekawe testy i chce sie podzielic wiedza...

Tu jeż odpowiedział w części - po updecie PR będzie dopiero wiadomo

cokolwiek (jeśli o PR właśnie chodzi). Ja u siebie wszystkie JS zamieniłem

na nofollow, w większości linków reklamowych również dodałem nofollow.

Jaki będzie efekt? Zobaczymy...

Szy.

czy linki z nofollow nie beda uznawane za zewnetrzne mimo iz google po nich pojdzie? czy lepiej zamienic na jakis js ?

Nie wierzę oficjalnym informacjom Google, dlatego dalej obstawiam przy JS. Co prawda przełamałem się i z moich serwisów mam obecnie kilka linków wychodzących z nofollow, ale tylko ze względu na wygodę odwiedzających i dobre sąsiedztwo. Pewność daje tylko to, co w/g dotychczasowych testów, nie zostanie przeczytane - czyli JS.

Pozdrawiam, J.

Nie wierzę oficjalnym informacjom Google, dlatego dalej obstawiam przy JS. Co prawda przełamałem się i z moich serwisów mam obecnie kilka linków wychodzących z nofollow, ale tylko ze względu na wygodę odwiedzających i dobre sąsiedztwo. Pewność daje tylko to, co w/g dotychczasowych testów, nie zostanie przeczytane - czyli JS.

Pozdrawiam, J.

Sęk w tym że google czyta js. Było chyba o tym na forum.

Nie czyta na 100%, a zawsze można skomplikować algorytm. To na prawdę jest proste, wystarczy rozbić stringi czy prosto zakodować. Prosty JS (jasne stringi) może czytać, ale na pewno nie interpretuje w całości kodu.

Co do wewnętrznego nofollow, w sajtach jest coś co ja nazywam "martwymi stronami", czyli podstrony, które co prawda są, ale nie są pod nic pozycjonowane i nie mają na celu zatrzymać linkpowera, ale go przekazać. Przykład: mailer.

Do takich stron wypuszczam od siebie jeden link zwykły (żeby strona się ładnie zaindeksowała i mała jakikolwiek linkpower>0.15), a z wszyskich pozostałych prowadzi do niej nofollow. Efekt - zatrzymuję linkpower na pozostałych stronach, a ta strona i tak "jakiś" posiada i przekazuje go pozostałym. Równocześnie, nie jest sama z siebie maksowana i pozycjonowana na głupoty. Do jakiego stopnia marnuje się moc swoich sajtów pozycjonując na głupoty, można zobaczyc np. wpisując w Google "formularz zgłoszeniowy", czy "napisz do nas".

Pozdrawiam, J.

Czyli teoretycznie może zajść taka sytuacja, iż strona A wymienia się linkami ze stronami B C D etc., jednak do każdego linka zewnętrznego z wymiany dopisuje 'nofollow', nie przekazuje więc linkpowera dla B C D, dostając go od nich.

pzdr.

omnia mea mecum porto

In general, it could be argued from the consumer point of view that the better the search engine is, the fewer advertisements will be needed for the consumer to find what they want.

Do takich stron wypuszczam od siebie jeden link zwykły (żeby strona się ładnie zaindeksowała i mała jakikolwiek linkpower>0.15), a z wszyskich pozostałych prowadzi do niej nofollow.

Wlasnie tez zastanawialem sie nad tym, ale zastanawiam sie nad jednym:

A - strona docelowa

B - strona na ktorej jest link

Na stronie B mam 3 linki do strony A, z czego 2 maja rel=nofollow a jeden jest zwyklym linkiem.

Czy myslisz, ze link do strony B bedzie wtedy uznany?

Moze zrobie taki test, chybaze juz macie na to odpowiedz.

Czyli teoretycznie może zajść taka sytuacja, iż strona A wymienia się linkami ze stronami B C D etc., jednak do każdego linka zewnętrznego z wymiany dopisuje 'nofollow', nie przekazuje więc linkpowera dla B C D, dostając go od nich.

Dokładnie, ALE to nie jest wymiana linków. Jeżeli linki z właścicielami B, C, D, to barter za linki pozycjonujące, to właściciel A oszukuje swoich partnerów, nie przekazując im linkpowera.

Wlasnie tez zastanawialem sie nad tym, ale zastanawiam sie nad jednym (...) Czy myslisz, ze link do strony B bedzie wtedy uznany? Moze zrobie taki test, chybaze juz macie na to odpowiedz.

Co masz na myśli że "zostanie uznany"?

Z dotychczasowych obserwacji zwyczajnie: za nimi podążają roboty, ale nie przenoszą powera, czyli opisują budowę sieci, ale nie "głosują".

Zastanawiałem się nad zagadnieniem związanym z nieprzylepianiem się anchortextu, jeżeli na stronie mamy 2 linki (nawet o tej samej treści) w to samo miejsce. Zastanawiałem się, czy jeżeli wszystkie linki prowadzące z jednego miejsca w to samo miejsce minus jeden z nich, mają nofollow, to czy w wypadku tego jednego, anchortext się "przyklei". Zastanawiałem się :) dosyć głośno (w którymś z poprzednich wątków), ale nikt nie raczył odpowiedzieć.

Pozdrawiam, J.

Co masz na myśli że "zostanie uznany"?
Zastanawiałem się, czy jeżeli wszystkie linki prowadzące z jednego miejsca w to samo miejsce minus jeden z nich, mają nofollow, to czy w wypadku tego jednego, anchortext się "przyklei". Zastanawiałem się :) dosyć głośno (w którymś z poprzednich wątków), ale nikt nie raczył odpowiedzieć.

wlasnie to mialem na mysli :(

Widocznie jakos ominalem tamten watek :oops:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności