Skocz do zawartości

Transfer domeny kupionej w promocji

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chodzi o domenę weblinki.info :-) Stwierdziłem, że założę sobie katalog, bo domena była za 9 zł w promocji. Gdyby katalog nie odniosł sukcesu - po prostu bym nie przedłużył :rolleyes: Ale pytam z ciekawości - czy domena kupiona w promocji może być za darmo przetransferowana do innej firmy? W AZ.pl zapłaciłbym za przedłużenie 50 zł, a za domenę .info to śmieszna cena.

Na logikę, wydaje się, że to niemożliwe.

I czy mogę nie przedłużyć domeny i po tygodniu założyć ją w innej firmie?

Wszystko zalezy od regulaminu promocji. Proponuje przeczytac jednak kazdorazowo przed rejestracja, bo mozna sie niezle przejechac [vide: posty o domeny.pl tu na forum]. U niektorych mozna, u niektorych nie, to zalezy od promocji. A u niektorych przez pierwszy rok NIE MOZNA wytransferowac domeny, chyba ze zaplacimy za dodatkowy rok juz pelna kwote [np. najnowsza, dzisiejsza promocja Home.pl].

Dodatkowo sama operacja transferu domeny .info KOSZTUJE - w odroznieniu od np. .pl, ktorej transfer jest bezplatny.

Jesli chodzi o ceny, w ovh masz 12 zlotych za rejestracje i 19 za przedluzenie. Wychodzi jeszcze taniej, no i nie trzeba sie bawic w transfer.

A w ogole to takie domeny najlepiej rejestrowac karta kredytowa bezposrednio za granica [mnostwo firm] - niekiedy mozna zlapac naprawde niezle ceny, przedluzenie tez jest najtansze. Nieporownywalne do np. takiego home.pl czy nazwy.pl.

A przeczytać regulamin promocji w ktorej kupowales to nie laska ? az.pl / home.pl zawsze zastrzegaja ze pierwsze przedluzenie u nich a jak nie to roznice w cenie doplacic musisz.

Jak nie przedluzysz a domena jest cos warta to Ci podbiora w kilka sekund po zwolnieniu

No właśnie podekscytowany faktem kupienia domeny za 9 zł nie przeczytałem. Nie sądzę, aby mój katalog był czegoś wart - nie jest moderowany, mnóstwo w nim śmieci :-) Więc nie wiem, kto go przejmie...

No właśnie podekscytowany faktem kupienia domeny za 9 zł nie przeczytałem. Nie sądzę, aby mój katalog był czegoś wart - nie jest moderowany, mnóstwo w nim śmieci :-) Więc nie wiem, kto go przejmie...
Tylko, że to nie chamskie?

Jeśli ten sam katalog promujesz na PiO 2.01.08 - 6 dni temu

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=45428

To wpisz odrazu, że Ciebie brakują 0.005 zł dziennie, żeby utrzymać domeny .info AŻ za 2 lata...

To wpisz odrazu, że Ciebie brakują 0.005 zł dziennie, żeby utrzymać domeny .info AŻ za 2 lata...

Nie rozumiem :rolleyes:

Katalog nie jest moderowany, więc jest swego rodzaju "śmietniskiem". Od czasu do czasu tylko usuwam zbędne podkategorie dodawane przez roboty ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności