Skocz do zawartości

Pozycjonowanie sklepu i-Sklep

Wolf123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy ktos z szanownych kolezanek i kolegow ma doswiadczenie w pozycjonowaniu sklepu i-Sklep firmy websys ? Jestem ciekaw czy jest on dobrze napisany pod tym katem.

Nie jestem zwiazany z ta firma, a jestem dosc bliski podjecia decyzji o wdrozeniu tego sklepu na wlasne potrzeby.

• 3 tygodnie później...

ja czegoś nie rozumię przez rady przebija czsami taka postawa

- lepiej kupić sklep 200 zł

- Potem na pozycjonowanie wydawać 400-1000 zł/miesiąc

brak optymalizacji powoduje wydajnośc pozycjonowania dla sklepu niższą o

50% czasami 90% (ideksacja produktów, kategori i ich wychodzenie na wysokich pozycjach).

Dobre pozycjonowanie powinno mieć po 6-9 miesiącach przebitkę x2, x3 w zyskach

czyli oszczędzamy 200 zł godząć się na stratę 600-1500 miesięćnie.

Dlatego nie rozumiem sformułowań dobry pozycjoner na miotle poleci.

ni hu hu - ni eoptymalizowanie sklepu to strzał w kolano.

mrtn dla mnie to proste, nie wszystko da się zoptymalizować a można wypozycjonować. Kretyna się pozycjonowało bez optymalizacji.

Są różne sytuacje może ktoś zaczyna interes i dla niego 200 zł to dużo kasy ? może pozycjonowanie jego fraz nie będzie takie drogie jak przewidujesz ? bo facet będzie sprzedawał karmę dla kanarków i czy pokarm dla papug

Każda sytuacja jest indywidualna i wbrew tego co robi większość pozycjonerów do klienta nie podchodzi się szablonowo , ja robie wszystkich tych od 50,- zł do tych po 10.000 tys zł

Też uważam ze dobry pozycjoner to i na miotle poleci

Marketing internetowy dla firm

Tak tylko dopowiem (skłaniając się ku zdaniu Mrtna), że można muchę zabić łapką na muchy, wiatrówką, ale też można i armatą.

Faktycznie wszystko da się wypozycjonować linkami, ale będziesz dawał na 20.000 fraz po 5 tys. pkt w pierwszym lepszym systemie? Odpowiedz sobie sam.

Pozdrawiam, J.

Dodam, że na pierwszy rzut oka optymalizacja wspomnianego sklepu, jest do niczego.

w tym konkretnym przypadku "odświeżonego kotleta" to chyba byłoby lepiej dać 6 stówek za w miare zoptymalizowanie oscommerca a jak pojawią sie obroty/zysk przesiąść się na coś lepszego :D

cholerna kolacja w klawiaturze :D literówki się robią :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Kretyna się pozycjonowało bez optymalizacji.

Xann - zaskoczyłeś mnie?. Ja pisze o czymś takim jak opłacalnośc pozycjonowania. Pozycjonowanie sklepu bez optymalizacji będzie zawsze kilka razy droższe a więc skazane jest w dłuższej perspektywie na porażkę.

Nie twierdzę, że się nieda - twierdzę, że jest to absolutnie nieopłacalne. Nie wyobrażam sobie zawodowca pracującego "na skali" bez optymalizacji. Inna sprawa, że obecnie żaden komercyjny, polski sklep nie spełnia wymagań co jest o tyle zabawne, że możnaaby poświęcić na to 1-2 tygodnie i po kłopocie. Ale co tam, każdy "webmajster" twierdzi, że się zna na optymalizacji i trzaska swoje :D.

Xann - zaskoczyłeś mnie?. Ja pisze o czymś takim jak opłacalnośc pozycjonowania. Pozycjonowanie sklepu bez optymalizacji będzie zawsze kilka razy droższe a więc skazane jest w dłuższej perspektywie na porażkę.

mrtn zwracam honor :) no jest coś takiego jak opłacalnośc pozycjonowania dla starych wyjadaczy ale mi sie wydaje ze to przychodzi z wiekiem :) młodzi biorą wszysko jak lieci

Marketing internetowy dla firm

Optymalizacja to nie jest wiedza tajemna jest banalna opiera się na 6 podstawowych zasadach. Problem tylko polega na tym, że progrmiści webmasterzy dla wygofy pomina sobie 1-2 zasady i już. A to działa jak łańcuch każde ogniowo mus być zoptymalizowane.

Jeżel 75% sklepów nie spełnia nawet wymogu typu title i descrpition opisujących zawartość danej strony (Nie dawno prawie nikt nie robił ale się poprawiło), to trudno tu mówić o jakiś zasadach :).

Wspomniany sklep ma to zrobione, ale tez nieprawidłowo :).

Na pytanie jak powinny być robione title odpowiem w sposób nie związany z SEO. Otwieramy sklep w firefoxie, otwieramy 5-8 interesujących nas kategorii, a następnie poruszamy sie między nimi przy użyciu zakładek. Jeżeli inetersującą nas zakładkę potrafimy odnależć "od ręki" przy użyciu tekstu to mamy dobrze zrobione title :blush:.

Dodam, że na pierwszy rzut oka optymalizacja wspomnianego sklepu, jest do niczego.

Jakieś konkrety?

Pozdrawiam.

Proszę, na przykładzie motokosmetyka.pl (na tym silniku):

- nazywanie kategorii, na Boga, "https://motokosmetyka.pl/shop,list,001008" to niewiedza lub lenistwo

- w kategoriach brak description i keywords

- w produktach brak description

- title przy produktach i podkategoriach - kolejność zgodna z drzewem zagłębień, ale dokładnie odwrotna niż najkorzystaniejsza (Produkt łącznik Podkategoria łącznik Kategoria łącznik Sklep, lub po prostu: Produkt, czy Produkt łącznik keywords)

To kilka kardynalnych błędów widocznych na pierwszy rzut oka, po dokładniejszym obejrzeniu zapewne znalazłoby się więcej.

Pozdrawiam, J.

P.S. Kaviorek, dzięki za złośliwość :), to że Ty to wiesz, nie znacza że młody pio-owicz musi wiedzieć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności