Skocz do zawartości

Pozycjonowanie sklepu i-Sklep

Wolf123

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
- w produktach brak description

A ja się nie zgodzę z tym, że jest to "kardynalny błąd" a wręcz przeciwnie. Testowałem trochę w tym temacie i okazuje się, że celowe pozostawienie pustego Description dla produktu działa na korzyść. Już wyjaśniem - chodzi mi o to, że uzupełnienie Descriprion ręcznie to potężna praca. Automatyczne wypełnianie go opisem produktu też jest kiepskim pomysłem. Nawet jeżeli wypełnimy Description dla każdego produktu, to Google użyje go jako opis w wynikach wyszukiwania a jeżeli zostawimy puste, to Google zazwyczaj trafnie wybierze sobie fragmenty z opisu produktu, bo przecież łatwo rozpozna co jest szkieletem strony a co jest tą właściwą treścią. Najlepsze jest jednak to, że Google sam wybierając z opisu produktu wyciągnie wyrywki zawierające słowa kluczowe, których szukamy i je pogrubi. Ma to spore znaczenie przy szerokim pozycjonowaniu, gdzie nastawiamy się na na hasła związane z nazwami produktów.

bnormalny.jpg

Tam daleko w Himalajach powiesił się słoń na trąbie.

Tylko zauważcie, że w przypadku tzw. długiego ogona i tak Google sobie samo stworzy nowy opis w SERP nawet jak będzie jakiś podany na stronie. Można zbudować stronę w taki sposób, aby tag opisu był zbędny i dla pewnych zapytań lepsze efekty będą jak go nie będzie, ale w większości przypadków strony są kiepskawo budowane, lepiej go mieć niż nie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności