Skocz do zawartości

Zaplecze z prawdziwego zdarzenia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Wreszcie mam kupę wolnego czasu co pozwala mi powrócić do formy z poprzednich wakacji, z uwagi na to iż tworzę kilka dużych serwisów które będą musiały być dobrze i silne podlinkowane....

Kieruje się do was z pytaniem - jak powinno wyglądać porządne zaplecze?

Oto kilka cech z mojego doświadczenia -

Strony muszą być:

- Tematyczne

- Dobrze wykonane (mam na myśli grafike, kod, nawigacje)

- 1 domena 1 ip (ale przyjmę skale 5 domen 1 ip)

- Podlinkowane z katalogów (ręcznie) + kilku silnych domen na których jestem w stanie umiescic link + systemy linków

- Linkowane - najlepiej tematycznie, ale ograniczę się do linkowania wzajemnego.

- Pozycjonowane pod keywordy tematycznie (czasami mniejszościowe)

- Nie robione tylko pod wyszukiwarki, ale aby przynajmniej trochę spełniły oczekiwania internauty

Czego jeszcze tutaj brakuje?

Oczekuję na waszą wizje doskonałego zaplecza:)

Pozdrawiam.

P.S przepraszam za błąd w nazwie tematu:P

PROSZĘ WSZYSTKICH KONTRAHENTÓW O KONTAKT TYLKO I WYŁĄCZNIE EMAIL: przemek[malpka]rejf[kropka]org

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Hmmm chyba zarżnięcie ci sie udało bo jakieś 30 sekund wchodzi mi na twojego bloga:)

Zapoznałem się z notką na twoim blogu, jakoś szczególnie zaskoczony nie jestem - fajnie napisane (ten element z preclami :P), ale to że za jakiś czas 'standardowy' content będzie już nie zdatny - to wiadome,

nie chcę się mieszać w duplicate content - dlatego treści na moim zapleczu będą unikalne, pisane ręcznie ale nie tylko będą również z bardziej unikalnych żródeł...

nawet teraz nie mam zamiaru stawiać farm na gotowych bazach których jest setki w sieci - w.g mnie mija się to z celem, chcę postawić na jakość jak zaznaczyłem w temacie.

PROSZĘ WSZYSTKICH KONTRAHENTÓW O KONTAKT TYLKO I WYŁĄCZNIE EMAIL: przemek[malpka]rejf[kropka]org

Przemek. Jesteśmy po prostu (z resztą bardziej to rozwinę na blogu jak znajdę czas) w schyłkowej erze spamu - czyli spam przestaje być tak skuteczny bo wszyscy spamują, więc trzeba spamować więcej, więcej, więcej (dziś zakup 1000 domen nikogo nie dziwi, 3 lata temu był to szok).

Można iść po najmniejszej linii oporu i produkować dużo spamu (który za rok będzie mało przydatny), albo spojrzeć w przyszłość nieco dalej. Na zaplecze należy patrzeć raczej pod kątem użytkownika, a nie jak na sloty na linki. Po prostu.

Dziś jesteśmy w stanie wbić beznadziejną stronę na pierwsze miejsca, dokładnie mówiąc, tak beznadziejną stronę, że nie powinna się tam nigdy znaleźć. W miarę personalizacji SERPów, wyniki z samych linków mogą się coraz to mniej liczyć.

Pozdrawiam, J.

(A system, przy wystarczająco dużej ilości domen, zarżnie każdą maszynę, niebawem przenosiny) ;-)

w 100 % zgadzam się z twoją wypowiedzią która potwierdza moje słowa:

- Nie robione tylko pod wyszukiwarki, ale aby przynajmniej trochę spełniły oczekiwania internauty

(Skrzynkę PW masz pełną:P)

Ja, ciocia_hela, świadomy swej małości wobec Jeża, oświadczam oficjalnie, że jestem przekonany, że wbrew temu co głosi Jeż, za rok tworzenie stron bezwartościowych dla użytkowników będzie nadal opłacalne, chociaż może być konieczna zmiana metod ich tworzenia lub wykorzystania.

Bardzo jestem ciekaw, czy za rok chętnie się sam zacytuję :P

@ciocia hela - tylko po co? Generalnie trzeba zacząć powoli zmieniać myślenie i z każdej domenki i subdomenki jaką stawiamy a nawet każdej podstrony mieć zysk nie tylko w postaci punkcika w systemie wymiany.

To o czym pisze Przemysław to nic innego jak dobre/wartościowe zaplecze, które nie tylko jest zapleczem ale jest wartością samą w sobie, będzie miało własnych użytkowników, może zarejestrowanych, będzie wyglądało na tyle przyzwoicie, że firmy będą chciały się tam reklamować, będzie można bez obaw o zbanowanie postawić program partnerski lub reklamowy... a na końcu gdzieś tam, jakby przy okazji będzie to zaplecze.

Co do schyłkowej ery spamu - Jeż, jeszcze czas jakiś będzie to działać. Pamiętasz, rozmawialiśmy o ewentualnych planach wielkiego G. po co im statystyki, poczta, zapamiętywanie ile jaka witryna została razy odwiedzona, jak długo na niej byliśmy, po co im strona startowa w całości modyfikowalna przez usera? No po to by personalizować wyniki i jeszcze dokładniej i trafniej je prezentować - to jasne. No ale wtedy zacznie się: sprzedam automat do zakładania kont w gmailu + wysyłarke maili z generowanym linkiem wewnątrz treści + nabijarkę oglądalności poprzez google na podane frazy... :P Też będzie spam ale nieco inny.

@Przemysław - odpuść sobie ręczne katalogowanie szkoda czasu, powiąż pomiędzy sobie sprytnie zaplecze i będzie git. Dodaj po kilk, kilkanaście linków z mocniejszych serwisów, jeśli witryny będą faktycznie coś warte to same nabiorą w tym przypadku linków. Powodzenia - bo plan ambitny. Nie zapomnij o dobrej optymalizacji zaplecza - to znacznie przyśpieszy windowanie witryny zapleczowej i jej moc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności