Skocz do zawartości

Przyklad pozycjonowania, konkretny i aktualny + trudnosc fraz.

merti

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie pytania:

1. Czy i jak mozna zdobyc AKTUALNY przyklad konkretnej strony internetowej, ktora jest w TOP3 pod jakims haslem jednowyrazowym, powiedzmy srednio-trudnym.

Czyli na przyklad: strona AAA.pl na haslo BBB [haslo BBB wyswietla CCC wynikow w google, powiedzmy 1 milion] jest druga w google. Aby to osiagnac, mniej wiecej nalezy... [i tu taki ogolny spis ile mniej wiecej jest zaplecza, ile punktow w systemach wymiany linkow na to idzie, do ilu katalogow jest dodana, w ile domen, subdomen zainwestowano, na ilu roznych serwerach jest hostowane zaplecze - rozne IP]. Taki opis ktory da wyobrazenie o tym, jak to w rzeczywistosci wyglada. Czyli czym trzeba dysponowac, zeby konkretna rzecz osiagnac, tak w praktyce.

2. Jakie sa aktualnie srednio-trudne, trudne, bardzo trudne i hardkorowe hasla w google [przyklady]? W jaki sposob ocenic czy trudno bedzie wypozycjonowac strone na dane haslo? Mowi o tym tylko liczba wynikow, czy cos jeszcze?

Przyklad: haslo "bielizna". Mnie sie wydaje, ze jest bardzo trudne, ale sa slowa ktore maja znacznie WIECEJ wynikow a wydaja mi sie latwiejsze do wypozycjonowania niz bielizna [mnostwo sklepow internetowych z bielizna itd.].

PO CO TE MOJE PYTANIA?

Bo czytam to forum plus ksiazki i znam juz wiekszosc podstaw teoretycznych. Wiem co i jak. A teraz brakuje mi konkretow, ktore pozwola ocenic, czy pozycjonowanie zglebiac dalej i w pewnym momencie zaczac dzialac samemu, czy tez dac sobie spokoj, zatrudnic speca, a zaoszczedzony czas przeznaczyc na cos innego... Na razie jestem raczej za tym drugim rozwiazaniem.

Z gory dziekuje za odpowiedzi. Bardzo dziekuje.

1. wątpie aby znalazł się ktokolwiek kto udostępni Ci te dane (roczny koszt firmy SEO to od +/- 60 do 200K PLN)

2. ilość wyników na daną fraze nie odzwierciedla stopnia trudności ani kosztów

na większość nurtujących Ciebie wątpliwości możesz sam sobie odpowiedzieć czytając forum odpowiedzi (bezpośrednie/pośrednie/między wierszami) padły już tutaj.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

PO CO TE MOJE PYTANIA?

Bo czytam to forum plus ksiazki i znam juz wiekszosc podstaw teoretycznych. Wiem co i jak. A teraz brakuje mi konkretow, ktore pozwola ocenic, czy pozycjonowanie zglebiac dalej i w pewnym momencie zaczac dzialac samemu, czy tez dac sobie spokoj, zatrudnic speca, a zaoszczedzony czas przeznaczyc na cos innego... Na razie jestem raczej za tym drugim rozwiazaniem.

Z gory dziekuje za odpowiedzi. Bardzo dziekuje.

konkrety to zdobedziesz sobie sam obserwując jak zachowują się strony po Twoich działaniach, wtedy ocenisz sobie czy to ciagnąć czy dać sobie spokoj...

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

PO CO TE MOJE PYTANIA?

konkrety to zdobedziesz sobie sam obserwując jak zachowują się strony po Twoich działaniach, wtedy ocenisz sobie czy to ciagnąć czy dać sobie spokoj...

Podejrzewam, ze na moje slowa kluczowe taka zabawa trwalaby co najmniej pol roku, zeby osiagnac pierwsze porzadne efekty. Takie mam wrazenie po kilkudniowym pobycie na PiO.

Szkoda mi czasu, wolalbym od razu podjac decyzje czy "wchodzic" w temat pozycjonowania czy dac sobie spokoj i przekazac to pozycjonerowi.

Tak naprawde jedyne czego mi teraz potrzeba to ogolny przyklad jak wyglada zaplecze pod jakas przykladowa fraze srenio-trudna. Zebym mial rozeznanie: 100 domen czy 10.000 domen, 500 katalogow czy 5.000 katalogow, 50 artykulow pojedynczych w preclach czy 5.000 artykulow pojedynczych w preclach, 5 roznych serwerow czy 50 roznych serwerow z roznymi IP - zeby dana rzecz wypozycjonowac do TOP3...

Tak naprawde jedyne czego mi teraz potrzeba to ogolny przyklad jak wyglada zaplecze pod jakas przykladowa fraze srenio-trudna. Zebym mial rozeznanie

Ilu pozycjonerów na forum, tyle odpowiedzi, określenie "średnio-trudna" też jest raczej niemierzalne... Nie liczyłbym na precyzyjną "receptę" :(

"bytka abo ne bytka to je zapytka" - W. Shakespeare ;)

Niekończąca się impreza ;) ... wątroba zaleczona :D

Mamy rozumieć, że skoro jesteś na etapie czytania forum/książek o pozycjonowaniu to nie posiadasz jeszcze swojego zaplecza i "orientacyjnie" chcesz się dowiedzieć ile konkretnie potrzeba tego i tego na wypozycjonowanie danej frazy? hehe, no dobre dobre :(

1. Nikt nie da Ci prostej recepty podając gotowe rozwiązania co do poszczególnej frazy.

to zależy głównie od konkurencji i Twoich możliwości zapleczowych ;-)

2.i tutaj też wszystko zależy co dla kogo jest jakie ;-) czyt. początkujący majster nie wypozycjonuje (albo wypozycjonuje ale w dłuższym okresie czasu) trudnej frazy, a dla kogoś kto już ma duże seo zaplecze dana fraza może być łatwa ;-)

No łatwiej sie nie da...

Pozdrawiam.

Mamy rozumieć, że skoro jesteś na etapie czytania forum/książek o pozycjonowaniu to nie posiadasz jeszcze swojego zaplecza i "orientacyjnie" chcesz się dowiedzieć ile konkretnie potrzeba tego i tego na wypozycjonowanie danej frazy? hehe, no dobre dobre :(

Dokladnie tak! :)

A jeszcze konkretniej - nie chodzi mi o scisle wyliczenie - na dana fraze potrzeba tyle-i-tyle tego-i-tego.

----> Chodzi o ogolne informacje - o *RZAD WIELKOSCI*.

Na przyklad:

Do pozycjonowania w TOP 3 hasla bielizna mozna sie przymierzyc majac: AAA domen, BBB serwerow, CCC katalogow, DDD i EEE punktow dwoch systemach wymiany, do tego FFF indywidualnych artykulow w preclach.

Nie chodzi o to, zeby AAA, BBB itd. bylo z dokladnoscia do jednego. Chodzi o to, zeby tam byly "orientacyjne" liczby.

Jesli AAA = 50, BBB=10, CCC=3000, FFF=100, to moge sie przymierzyc i pobawic przez pol roku w pozycjonowanie samodzielnie.

Jesli AAA=10.000, BBB=1.000, CCC=15.000, FFF=1.500 dla hasla o trudnosci "bielizna" to nie bede marnowal czasu na wejscie w pozycjonowanie, tylko zlece to na zewnatrz i juz. W koncu jak ktos ma takie zaplecze, to wykorzystuje je do pozycjonowania mnostwa rzeczy, a nie tylko jednej frazy.

A konkretne pytanie: zeby wejsc do TOP3 z "bielizna" trzeba byc blizej tego pierwszego zaplecza (AAA=50 itd.) czy raczej drugiego zaplecza (AAA=10.000 itd.).

I jak bardzo blizej :) Jak zdobede odpowiedz na to pytanie, bede juz pewien czy startowac w pozycjonowanie, czy dac sobie spokoj i zlecic to komus. :)

zleć to komuś...

ktos juz Ci napisał, że dla jednej osoby niech będzie ta bielizna to szczyt mozliwości, a dla innej osoby to zaledwie ziew pomiedzy łykiem kawy a zamknieciem okna :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności