Skocz do zawartości

Hotlinkowanie zdjec

adrianbaipl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Prowadzę foto galerię zdjęć i często widzę jak ktoś linkuję zdjęcia na swojej stronie wprost z mojego serwera. Zabiera to transfer.

Nie jest to na razie aż tak uciążliwe.

Więc mam pytanie, czy to pomaga w pozycjonowaniu strony ?

Czy google to może traktować to jako link do mojej strony ?

Może jako linki nie potraktuję ale sądzę że jest to jak najbardziej korzystne w pozycjonowaniu. Sam prowadzę stronę z tapetami na pulpit, wyłączyłem hotlinkowanie bo na co chciałem to już się wypozycjonowałem a transferu strasznie dużo zjadało więc nie opłacało mi się.

Dobrym pomysłem byłoby określenie max. transferu miesięcznego dla danego zdjęcia/grafiki. W ten sposób ograniczyło by się transfer a zwiększyło funkcję reklamową no i oczywiście pozycjonującą. Uprzedzam że nie jestem niestety programistą i nie wiem jak dokładnie takie coś działa.

Mayko.pl - skuteczne pozycjonowanie stron www

Wszystko zależy jakiego title użyje ;-)

Pobaw się wystawiając aukcje na allegro ze zdjęciami które mają title ;-)

Na niszowe frazy, aukcja może się w ciągu kilku dni pozakonczeniu aukcji wbić na ciekawe miejsca

Przekonaj się o tym ;-)

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności