Skocz do zawartości

kiedy mogę spodziewać się indexacji podstron?

Kalolek

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie powiecie, że na forum temat poruszany tysiące razy, ale nic konkretnego nie widze: kilka tematów przejrzałem, ale było napisane, że to normalne... żadnych konkretów. Kilka było też takich, żeby użyć szukaj..

A więc...

Strona od 2-3 tygodni w G i zindexowana jest tylko strona gł. Mapę strony zrobiłem i wrzuciłem jeden link na stronę gł. (czy wrzucić jeszcze jakiś?)

Czy może przeszkadzać, to, że strona jest robiona w tabelkach i w środkowej tabelce jest skrypt wrzucający do niej plik nazwa.inc ? adresy podstrony wyglądają tak : www.nazwa.pl/index.php?plik=bleble - to chyba jest indexowane przez google...

W ciągu jakiego czasu ok. mogę spodziewać się indexacji podstron (zaznaczam, że nie pozycjonuje aliasu). I czy może się zdażyć tak, że zindexowanie strony gł. to wszystko na co G sobie może pozwolić w wypadku mojej strony?

pozdrawiam i proszę o odpowiedź

ok, w takim razie będę czekać.

Jeszcze takie pytanie: moja strona na jedną frazę codziennie spada jakieś 2 miejsca. Dodaje do niej linki (nie dużo ale dodaje). Myślę, że spadam, bo ich jeszccze google nie zupdateowalo. Jednak zastanawia mnie dlaczego zmiany na stronie (np. zmienilem opis) google już zauważyło, a tych linków jeszcze nie.

Czy google treść update'uje częściej niż linki?

(nie odsyłaj mnie do Faq, bo całe przeczytałem)

Kalolek napisał(a):
Czy google treść update'uje częściej niż linki?

Jeśli pytasz o komendę link: , to musisz czytać dalej. Było setki razy.

Mniej więcej o ilości linków dowiesz się wpisująć aderes swojej strony w google lub komendę link w msn.com, oni aktualizują to na bierząco, google mniej więcej raz na miesiąc.

A co do spadku, to powodów może być masa. Może konkurencji przybywa linków szybciej niż tobie?

pozdrawiam

101k

tonery tusze :: karmy dla psów - zapraszam :: Psiarskie forum

Kalolek napisał(a):
Strona od 2-3 tygodni w G i zindexowana jest tylko strona gł. Mapę strony zrobiłem i wrzuciłem jeden link na stronę gł.

Wywnioskowałem z tego, że robot 'przeleci'/'przepelznie'/'scrawluje' (jak kto woli) Twoją stronę za 11 dni, 8 godzin, 3 minuty i 15 sekund poczynając od teraz.

Pasuje? ;]

Cytat
Jednak zastanawia mnie dlaczego zmiany na stronie (np. zmienilem opis) google już zauważyło, a tych linków jeszcze nie.

Może dlatego, że te linki nie są na twojej stronie. Google odwiedza strony kiedy chce i niewielu umie go (ją? - chyba Google to "ona") zmusić to tego, żeby przyszedł kiedy trzeba.

Eksperyment Discover.pl

sm00f napisał(a):
  Kalolek napisał(a):
Strona od 2-3 tygodni w G i zindexowana jest tylko strona gł. Mapę strony zrobiłem i wrzuciłem jeden link na stronę gł.

Wywnioskowałem z tego, że robot 'przeleci'/'przepelznie'/'scrawluje' (jak kto woli) Twoją stronę za 11 dni, 8 godzin, 3 minuty i 15 sekund poczynając od teraz.

Pasuje? ;]

sm00f sprecyzuj swoją wypowiedź... napisz chociaż średnią szybkość pisania...

I teraz najaważniejsze... poczynając od teraz, czy może od teraz?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności