Skocz do zawartości

Starość/młodość domeny wg Google

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pewną domenę, na której mieści się to Forum o grach. Domena ma ponad dwa miesiące (Data rejestracji - 2007-11-05 09:39:46), a około 2 miesiące jest zaindeksowana w Google. Czy taka domena jest dla Google domeną młodą, bardzo młodą, średnią czy jaką? I przy takim stażu domeny - mniej więcej do ilu katalogów/preselli dziennie mogę ją dodawać, aby nie dostać filtra? Oczywiście pamiętam o różnicowaniu linków :)

I jeszcze jedno: Mniej więcej jaki procent linków może mieć jako anchor hasło, pod które pozycjonuję?

Uważam, że nie jest to głupotą. Pytam, bo nie mam zamiaru dostać filtra - wtedy może być za późno, prawda? Chodzi mi o "mniej więcej", a nie żebyś powiedział, że mogę dodać średnio do 3,5 katalogu... :)

Przede wszystkim, nie odpowiedzieliście mi na pierwsze, GŁÓWNE, pytanie :) I może od tego zacznijcie. A jeśli chodzi o drugie pytanie, to liczyłem, że podacie mi orientacyjne (kilka, kilkanaście) i jak bardzo mam różnicować linki (czy wystarczy jak mam 10 różnych anchorów, czy muszę mieć 50)...

Tyle

Pasuje :) A reszta?

Kurcze, stawiacie taki opór, że chyba jeszcze raz wytłumaczę. Na pierwsze pytanie odpowiedź uzyskałem, a drugie? Czy mając tak młodą domenę mogę dodawać codziennie stronę do 5 katalogów?

Czy mając tak młodą domenę mogę dodawać stronę do 5 presseli?

I czy to, że Qlweb i inne skrypty pobierają dane z meta-tagów (a więc wszędzie są one te same) mi nie zaszkodzi?

mardag, ciezko jest poczytac forum?! O tym co napisal Don Kichot bylo 999999999999 razy.

Zwiedzaj multimedialnie TRÓJMIASTO z AUDIO PRZEWODNIKIEM - bądź indywidualny.

certyfikat energetyczny świadectwo energetyczne charakterystyka energetyczna

Tradycjonalne jak i modernistyczne DONICE doskonale się nadają do urozmaicenia mieszkania, miejsca pracy jak i ogrodowych zaciszy domu.

Wydawało mi się, że było raczej w ogóle, a mi chodziło konkretnie o moją domenę. Ale nieistotne - to, co chciałem, mniej więcej się dowiedziałem :)

E: A czy ktoś mógłby mi powiedzieć, czy muszę różnicować Tytuł/opis/słowa kluczowe w katalogach?

E: A czy ktoś mógłby mi powiedzieć, czy muszę różnicować Tytuł/opis/słowa kluczowe w katalogach?

A to bylo jeszcze wiecej razy.

Zapytaj raczej czy powinienes, bo musiec nie musisz.

Odp. Najlepiej tak.

Zwiedzaj multimedialnie TRÓJMIASTO z AUDIO PRZEWODNIKIEM - bądź indywidualny.

certyfikat energetyczny świadectwo energetyczne charakterystyka energetyczna

Tradycjonalne jak i modernistyczne DONICE doskonale się nadają do urozmaicenia mieszkania, miejsca pracy jak i ogrodowych zaciszy domu.

OT

@Don Kichot - a gdybyś tak o zróżnicowaniu anchorów napisał już za pierwszym razem to by Cię ubyło? Przestań ludzi obrażać bo nie jest to forum o2 żeby takie gadki wstawiać.

Ogólnie - ten post jest przykładem na to, że tak naprawdę nie jesteście pewni swojej wiedzy. Gdybyście byli to odpowiedzielibyście w dwóch zdaniach, rzeczowo i konkretnie, bo jak już się zabieracie do odpowiadania to odpowiadajcie sensownie.

@mardaq - w katalogach qlweb różnicuj opisy, tytuły i keywordsy, w innych np. precellkach różnicuj tytuły i treść, ale przede wszystkim różnicuj anchory. Jeśli to jest "małpa" to linkuj na "małpa włochata" "goła małpa" "małpa słodkowodna" małpa z kosmosu" "kosmiczna małpa" no i oczywiśćie trochę z samym "małpa". Ot cała tajemnica różnicowania. Przy taim linkowaniu o ile nie dodasz do 200 kat. dziennie nic się nie będzie działo.

I jeszcze jedna uwaga. Zanim zaczniesz dodawać do katalogów - dodaj do kilku mocniejszych stron. Katalog onetu, interii, wp, mocne i stare katalogi ze spisu. Niech domena dostanie na początku troszkę wartościowych linków. Dopiero po zaindeksowaniu tych mocniejszych zacznij dodawać do śmietników bez obawy na filtry itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności