Skocz do zawartości

Etyka

etk-trading

Rekomendowane odpowiedzi

Przeczytałeś cały wątek? Nie sugerujesz chyba, że to w jakikolwiek sposób zmienia ujawnione tu fakty. Byłoby mi nie halo, gdyby się okazało, że wypowiadam się ostro na temat kogoś, kto nie jest totalnie winny. Zwłaszcza, że sam się wypowiedział w sposób, który świadczy o łamaniu zasad. No... nie wiem...

przeczytałem dlatego moja uwaga jest do nazwy domeny. Ale widzę że poczynania jednostki kreują dla was opinię o całej firmie ;)

zmiany linków to normalna w zachodnich preclach - wrzucicie coś z hasłem furniture do angielskiego precla. Jak was nie wywali to wam zmieni linka z automatu.

osobiście jestem przeciwny temu - wolę moderacę, ale moderacja w dzisiejszych czasach to walka z wiatrakiem więc wszyscy się wpusują u mnie na takich samych prawach :)

nie mam linku "pozycjonowanie" w stopce... i nie będę miał

głodne dzieci

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

jest rada: zrobić czarną listę precli.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Ale jak na takiej liście ustrzec się fałszywych oskarżeń? W tym przypadku, który ma miejsce w tym wątku, sprawa jest oczywista, bo właściciel precla sam się przyznał. Ale jak ustrzec się na liście przypadków, gdy konkurencja będzie chciała "podkopać" kogoś?

Ja powiem jedno w tym temacie. W dziale preselle (prośba do administracji) powinny być dwa przyklejone tematy typu: "Polecane Preselle" oraz "Presellowi [ nierzetelni partnerzy ]". Do polecanych presell page dawałoby się preselle (uwaga!) nie na subdomenach, bo z tego co zauważyłem to takie presell page są niestety po jakimś czasie kasowane. A w temacie Presellowi [ nierzetelni partnerzy ] dawałoby się adresy gdzie nie dodajemy artykułów, bo właściciel podmienia linki itd. Tylko pytanie za 100 punktów: czy to ma sens? Są plusy i minusy.

-----

Edit: Po przemyśleniu z mojej strony lepiej stworzyć przyklejony temat: Polecane Presell Page. Niech prezentują tam swoje preselle właściciele, a jedna osoba będzie odpowiedzialna za aktualizację pierwszego postu. Dodawałoby się tam presellki tylu Seobiblioteka.pl itp. A podarować sobie temat "Presellowi [ nierzetelni partnerzy ]"

Pozdrawiam

Adam C.

Czarna lista z pewnością się przyda, by zaoszczędzić nerwów innym... natomiast biała - Google nie będzie miało kolejnego spisu precli?

Ja sam osobiście nigdy nie podmieniałem linków w artach, i podmieniać nie będę - bo chcę sobie wyrobić porządne zdanie i to że precelek jest akurat na mojej jedynej domenie :P

wczoraj testowałem kilka już nie zmienia

A ja właśnie też przetestowałem z ciekawości. I co? Istotnie linków wprawdzie nie podmienia... ale za to dokłada swoje do artykułów pod słowa "dla" i "sklep" pojawiają się linki do strony www.dla-psa.pl - efekt jest taki, że w artykule który miał 3 linki, jeśli występują zbyt obficie te słowa może nagle pojawić się nawet kilkanaście.

No cóż i ten człowiek mówi o "magii precelków" oraz o "spamowaniu"? Widać sam nie wie na czym skuteczność tego rozwiązania miała polegać.

I jeszcze jedno przemyślenie do tej niemiłej dyskusji, autor tych precli posłużył się argumentem "to są moje serwisy, więc mogę robić to co chce z nimi" - to chyba nie zupełnie tak. Stawiając precelka, tworzy się serwis jednak społecznościowy oparty na zaufaniu - które leży po obu stronach. Po stronie właściciela, że w zamian za unikalną treść dla swojej domeny, w miarę dba o niego, a nasze linki mogą się czuć bezpiecznie. Po stronie autora artykułów, że istotnie tekst będzie unikalny, a na dodatek lekko przynajmniej podlinkowany.

W tym przypadku zaufanie zostało kompletnie zszargane, a z zaufaniem jest tak, że nigdy nie może być jednostronne i bezkrytyczne - tylko musi leżeć po obu stronach.

Profesjonalne badania rynku wykonywane przez socjologów

Prywatny blog

Pozycjonownie i optymalizacja stron

Konread, ująłeś sedno tego, co i ja rozumiem podobnie. Przecież w uczciwym układzie każda ze stron coś daje i coś otrzymuje. I każda ze stron ma w tym swój interes, więc jeśli to ma być długofalowe, obie wymagają zaangażowania drugiej.

Może się to wydawać na pierwszy rzut oka trochę naiwne podejście, ale tak jest w każdym biznesie i jestem pewna, że rzeczywistość zweryfikuje nieuczciwych, prędzej czy później. Mam taką nadzieję.

Fałszywe dane to niezgodne z regulaminem NASK.

Nr telefon i fax: +11.234566 ????

To nie są fałszywe dane po prostu firma nie ma tel a musiał coś dzieciak wpisać

Sprostowanie do mojej powyższej wypowiedzi na prośbę firmy technetium.pl :

Moja wypowiedz tyczy się bezpośrednio osoby która podała fałszywy tel. przy rejestracji domeny a nie firmy technetium.pl

Marketing internetowy dla firm

Fałszywe dane to niezgodne z regulaminem NASK.

Nr telefon i fax: +11.234566 ????

To nie są fałszywe dane po prostu firma nie ma tel a musiał coś dzieciak wpisać

Sprostowanie do mojej powyższej wypowiedzi na prośbę firmy technetium.pl :

Moja wypowiedz tyczy się bezpośrednio osoby która podała fałszywy tel. przy rejestracji domeny a nie firmy technetium.pl

ale to jest telefon onet.pl ... zanim napiszesz sprawdz :) myślę że trzeba zlinczować onet.pl ;) nie ma co popisałeś się :)

głodne dzieci

Ciekawe także kto napisał i wstawił na precelki te "unikalne w treści artykuły" :)

ja sobie do nich napisałem - tak z pytaniem bo temat się rozwinął - waliłem na maila biurowego - dostałem odpowiedz, że ich pracownik w swoich preclach bez ich wiedzy uzył wtyczkę zmieniającą linki do hasła pozycjonownie, ale już tego nie ma i nie będzie. Ciekawe jest to że przyznali się... myślę że każdy by grał ofiarę poczynań konkurencji...

najlepsze jest to:

"jeżeli Pana wpis został zmieniony to w imieniu naszego pracownika przepraszam..."

podpisał się Mateusz Wiktor

głodne dzieci

BTW, ciekawe, jak technetium się "pozycjonuje":

Nie korzystamy z nieetycznych metod pozycjonowania

- :):D Tak to jest z dzisiejszymi rozpieszczonymi dzieciakami. Myślą, że jak umieją włączyć komputer to już wszystkie rozumy pozjadały i każdego można oszukać. Ale broń boże takiego zaczepić :) Będzie Ci groził sądem ostatecznym :)

Trudno winić potem klientów, którzy w dobrej wierze kupili za 500 zł CMS, którym okazał się php-puzon z usuniętą stopką. Na szczęście nieuczciwość ma krótkie nogi - a w sieci wyjątkowo krótkie. Ostatni przykład:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=46267 - "profesjonalny SEO" katalog, na allegro za jedyne 45 zł, jeden z najgorszych skryptów jakie w życiu widziałem.

przyjazne linki SEO (SEO Friendly), linki przyjazne wyszukiwarkom (Google, Yahoo, MSN, i innych)
- ta:
java script: change_visibility('Area46', 'IMG46')
- grunt to reklama, zawsze może ktoś się natnie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności