Skocz do zawartości

bardzo niskie zarobki przy wysokich statach

XONIC

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 525
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Google adsense kiedyś o reklamach mówiono że są najlepiej dopasowywane do treści strony.

Obecnie coraz więcej osób może powiedzieć wręcz przeciwnie... w tym i ja

Tematyka strony czysto komputerowa - wszystkie reklamy jakie się pojawiają w jednostkach reklamowych to odchudzanie... ;)

Czytałem też gdzieś kiedyś że zawsze najpierw wyświetlają się najlepiej płatne reklamy wątpię aby te takie były ( też za ponad 200 klikniec mam około 2-3 dolarów CRT około 5%, i napewno to nie żaden smart picing), mam też już dość blokowania codziennie po 10 adresów typu odchudzanie10.pl odchudzz.pl itd itp.

Polski adsens jest z dnia na dzień bardziej zaśmiecony i chyba pozbawiony osób "moderujacych" reklamy, wiem że akcja typu napisanie do nich wiadomości nie wypali bo każdy odrazu wychodzi z założenia że to nic nie da... więc pozostało nam tylko czekać aż wszystkie kliki na polskich stronach będą po 0,005 $ (nie zdziwię się jak do wakacji tak będzie co miesiąc zauważam znaczny spadek stawek)

regułamin

a ja dzis mam 3,5$ za 11 klików ;)

Ciekawe gdzie?

===

Ja powiem tylko, że rano widzę znacznie większe stawki niż te które mam po zliczeniu całego dnia.

To ma być chyba taki chwilowy podryw, aby narobić nam złudzeń.

Ja mam stawki ok 0,08 USD. Mam dużo stron o różnej tematyce. Przypadkowe kliknięcia są całkiem możliwe, ale nie przede wszystkim.

W styczniu miałem nieco lepsze stawki, ale w lutym wzrosły mi kliki, a spadły stawki co w efekcie i tak obniżyło zyski.

U mnie jest różnie, raz lepiej, raz gorzej, ale tendencja spadkowa ;/

Z tymi wyższymi stawkami na początku dnia - to zjawisko występuje również w innych systemach reklamy kontekstowej (testowałem różne).

Tak sobie myślę że reklamodawcy lepiej płacący rzucają jakąś kase na dany dzień. Ich reklamy wyświetlają się jako pierwsze. Jak ich reklamy się wyświetlą i plan zostanie zrealizowany, wówczas wyświetlają się tylko słabiej płatne reklamy. Dlatego najdroższe kliki są z rana.

Ale nie wiem, bo nigdy nie byłem po drugiej stronie bariery - jako reklamodawca. Czy rzeczywiście może to tak wyglądać (czy definiuje się jakieś limity na dany dzień)?

wiem że akcja typu napisanie do nich wiadomości nie wypali bo każdy odrazu wychodzi z założenia że to nic nie da...

No to daj dobry przykład i napisz do nich :piwo:. Jakby każdy z tego wątku napisał coś...

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Ale nie wiem, bo nigdy nie byłem po drugiej stronie bariery - jako reklamodawca. Czy rzeczywiście może to tak wyglądać (czy definiuje się jakieś limity na dany dzień)?

jak najbardziej. ja np. z moim malym budzetem ustawiam limit 8-10pln / dzien :piwo: ale na ogol nie wyklikaja mi tego.. w innej tematyce (juz nie pamietam jakiej) ustawilem limit 10pln to jakos kolo poludnia juz zostalo wyklikane.

Ciekawe gdzie?

Na stronach NMFA :aniolek:

Ja tam sie wyprowadzam z "polskiego internetu". Ostatnio porobiłem parę testów, zyski (np.: hiszpania, francja) dużo więcej wychodzą za klik. Tak więc sponsoring polskich reklamodawców przestaje mnie kręcić. Czytam tu na forum, że ludzie za setki klików zarabiają po parę dolców... Heh

Ale jak to się mówi, lepszy 1$ od 0$ :shout:

Ciekawe gdzie?

===

glownie na stronie www.news.invest24.pl czasem mam z niej 1$ dziennie czasem 6$

gdybym mial po 100-200 klikow dziennie tak jak Wy na swoich stronach spokojnie bym zyl z samych reklam google, bo rzadko keidy mam wiecej niz 20 klikow. Dlatego kombinuje jak zwiekszyc ogladalnosc witryny :)

Dlatego kombinuje jak zwiekszyc ogladalnosc witryny

Jak dla mnie szkoda zachodu i czasu, ja na swoich stronach zauważyłem prawidłowość następującą im więcej ludzi tym mniejsze zarobki. Nie odkryłem tym Ameryki bo ktoś już w tym wątku o tym pisał. Chętnie przyłączyłbym się do akcji pisania skargo do Google :) Nie wiem czy polski oddział Adsense tak bardzo olewa wydawców ale to co sie dzieje teraz przechodzi wszelkie pojęcie!

pisać, pisać to jedyne co możemy zrobić :)

Dostajecie te graficzne reklamy kamer przemysłowych? Ja widzę tego pełno na stronach o różnej tematyce. Próbowałem określić czy to też taki shit, ale czasem mam tam za klika 0,01 a czasem 0,1 tylko nie wiadomo czy to coś innego akurat nie wskoczyło.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

@sanctup: Przycelowałem Ci z nudów coś angielskiego, a masz ;)

Btw, ile masz średnio za klika na tej stronce? Większość to polskie reklamy? Pytam, bo się zastanawiałem właśnie nad podobną tematyką strony.

Ogólnie zainteresowania związane z GPW więc za 3 miechy po maturce fajnie byłoby coś otworzyć w tej tematyce :) Jak widać nie trzeba wielkiego trafficu , żeby zarobić te kilka $

glownie na stronie www.news.invest24.pl czasem mam z niej 1$ dziennie czasem 6$

gdybym mial po 100-200 klikow dziennie tak jak Wy na swoich stronach spokojnie bym zyl z samych reklam google, bo rzadko keidy mam wiecej niz 20 klikow. Dlatego kombinuje jak zwiekszyc ogladalnosc witryny

Lepiej pokombinuj na razie z rozmieszczeniem reklam bo wydaje mi się, że CTR jest tragiczne, spróbuj chociaż wrzucić coś skromnego w główną treść z newsami. I jakieś jednostki linków nad/pod menu. Pozdrawiam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności