Skocz do zawartości

bardzo niskie zarobki przy wysokich statach

XONIC

Rekomendowane odpowiedzi

@sanctup: Przycelowałem Ci z nudów coś angielskiego, a masz ;)

Btw, ile masz średnio za klika na tej stronce? Większość to polskie reklamy? Pytam, bo się zastanawiałem właśnie nad podobną tematyką strony.

Ogólnie zainteresowania związane z GPW więc za 3 miechy po maturce fajnie byłoby coś otworzyć w tej tematyce :) Jak widać nie trzeba wielkiego trafficu , żeby zarobić te kilka $

dzis w sumie 5 klikniec i 1,44 US$ zarobku CTR strony 0.2%

wiekszosc to polskie reklamy, angielskie sa tylko w dziale WORLD NEWS ale wiem ze sporo osob tam tez zaglada, myslalem nad rozeklamowaniem tej strony a raczej tego ang dzialu za granica gdzies na grupach dyskusyjnych myspace.com itp dotyczaych inwestowania i finansow. W dziale zagranicznym wiadomosci pobieranie sa automatycznie segregowane z 3ech czy 4 duzych swiatowych serwisow ekonomicznych moze to przyciagnie ludzi z zagranicy :)

p.s dzieki za klika :jezyk1:

Lepiej pokombinuj na razie z rozmieszczeniem reklam bo wydaje mi się, że CTR jest tragiczne, spróbuj chociaż wrzucić coś skromnego w główną treść z newsami. I jakieś jednostki linków nad/pod menu. Pozdrawiam :)

ok dzieki pomysle nad tym, chociaz jestem zwolenikiem malo inwazyjnych form reklamy i boje sie ze zbytnie napchanie tego moze zniechecic ludzi do strony

• Odpowiedzi 525
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Z tymi wyższymi stawkami na początku dnia - to zjawisko występuje również w innych systemach reklamy kontekstowej (testowałem różne).
Czasami poczytam tu takiej "analyze".

Czy jest to nie taki proste: od 9:00 rano czasu polskiego jest najwięciej businesowe ruch - kliknięcie z pracy, a potem i na pewno wieczorem już taki tani kliknięcia nudzących się osób z domu?

Nawet taki amatorskie: kto spodziwa się wartościowe kliknęcia o godzinie 23-cej (jęsli nie chodzi o erotyce itd?) - np. zakupy w sieci robi się najczesciej rano, około 15-ej / 16-ej i wieczorem

sanctup, jak mówisz, że wyciągasz $30 na miesiąc to może sprzedaj mi ten skrypt wirtualnej giełdy na 10x Twojego miesięcznego zysku !!! - zrobisz interes życia, btw. tak z ciekawości zapytam ile kosztuje zlecenie napisania takiego skryptu? Kiedyś założyłem sobie subdomenę ze wstawkami notowań z money.pl były reklamy saxobanku, bankiera itp. ala stawki za klik marne, 2-6 centa, i ruch marny, zresztą wystarczy porównać najwiekszy portal rozrywkowy (NK 2 mld. odsłon) i najwiekszy portal biznesowy (bankier.pl - 30 mln.) różnica 60x - różnica w stawce 4x

Dlatego kombinuje jak zwiekszyc ogladalnosc witryny

Jak dla mnie szkoda zachodu i czasu, ja na swoich stronach zauważyłem prawidłowość następującą im więcej ludzi tym mniejsze zarobki. Nie odkryłem tym Ameryki bo ktoś już w tym wątku o tym pisał. Chętnie przyłączyłbym się do akcji pisania skargo do Google !!! Nie wiem czy polski oddział Adsense tak bardzo olewa wydawców ale to co sie dzieje teraz przechodzi wszelkie pojęcie!

Reklamodawca musi mieć dobry CTR na Twojej stronie w innym wypadku wyłączy reklamę bo będzie to wpływało na całą kampanie w sieci kontekstowej.

sanctup, jak mówisz, że wyciągasz $30 na miesiąc to może sprzedaj mi ten skrypt wirtualnej giełdy na 10x Twojego miesięcznego zysku :) - zrobisz interes życia, btw. tak z ciekawości zapytam ile kosztuje zlecenie napisania takiego skryptu? Kiedyś założyłem sobie subdomenę ze wstawkami notowań z money.pl były reklamy saxobanku, bankiera itp. ala stawki za klik marne, 2-6 centa, i ruch marny, zresztą wystarczy porównać najwiekszy portal rozrywkowy (NK 2 mld. odsłon) i najwiekszy portal biznesowy (bankier.pl - 30 mln.) różnica 60x - różnica w stawce 4x

w zyciu, dzis mam juz prawie 5$ zarabiam z invest24.pl +gra.invest24.pl +news.invest24.pl od kiedy ruszyla wirtulana gra gieldowa nie schodze ponizej 2$ dziennie :P a skrypt wirtlanej gieldy to jak rozmawialem z firmami to wyceniali mi srednio na 10-30 tyś w zaleznosci co ma miec.

tak czytam i czytam te wypociny....

ehh ;-) grube rybki siedzą cicho :) bo i po co sie wychylać o zarobkach :P

41 5klik 12,20% 58,16 US$ 2,38 US$

Przy czym te kliki miałem już przy 22 wejściach. i ctr był ~22%

Site w html, lay z darmowych templematek, 5 podstron, na subdomenie i 10-30 wejsc dziennie.

Zapewne nie jest to super wynik bo inni mają traffic 10-100x większy i te wyniki są tyle samo razy większe:) ot, taki przykład ;)

pozdrawiam.

Tak offtopując zaczynam więcej z Onetu zarabiać :) To śmieszne ... Szukam punktu zaczepienia dotyczącego spadku cen za reklamy ale nic sensownego na myśl mi nie przychodzi... Filtrować tych syfów za pół cena za klikniecie tez już nie mam siły ani czasu, ta robota przynosi mniej zysku więcej pracy.. Chyba przyszłość reklamy internetowej to nie kontekstowość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności