Skocz do zawartości

bardzo niskie zarobki przy wysokich statach

XONIC

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 525
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@Xonic: staty srednio 5000 uu/dzień, rekord to 7000. W ostatnich trochę mniej bo zmieniłem nieco stronę i zanim gogiel zaktualizuje to trochę potrwa. O zarobku już napisałem.

@Maka: CTR nigdy nie był idealny bo to jest forum. Tego oczywiście należy być świadomym. Obecnie CTR nie przekracza 0,5... śmieszny wiem. Jak na forum to wszelkie optymalne rozwiązania są jak sądzę zastosowane. Podejrzewam, że to rodzaj reklam, który teraz się ukazuje - przede wzsytkim kancelarii prawnych. Myślę, że odwiedzający moją stronę nie są nimi zainteresowani, choć tych kliknięć troche jest.

Tak z ciekawości zapytam, sam go pisałeś, jak tak to ile godzin przy nim spędziłeś (200?)?

I tak $5 dziennie na inwestycję za 30k to marnie, zwłaszcze że dane giełdowe trzeba skądś pobierać, a jak służą do celów komercyjnych to trzeba słono za nie płacić, kiedyś pobierałem kursy walut ze strony NBP, ale przestałem (bo jak się wyświetla kursy walut z reklamami adsense to oczywiście to już jest komercja), a na webalizerze wszystko ładnie widac kto pobiera dane z ich serwera, i może by mi jeszcze serwis sądownie zabrali z ramach odszkodowania

to co ja pobieram na swoje witryny to jest prawnie dozwolone czyli np RSS, notowania opoznione o 15min z tym nie ma problemu, a 30k nie wydalem ja mowie tylko jak rynowo wychodza stawki dla czegos poodobnego moje koszty tego w sumie byly kilkukrotnie nizsze mysle ze w ciagu roku max dwóch sie zwroci

Opowiem jak w 10 minut trwale zwiększyłem eCPM i CTR całego konta o ponad 100% :)

Do tej pory skupiałem się na dopasowaniu reklam, doborze tematyki i generowaniu jak największej ilości odsłon reklam. Kilka dni temu usunąłem reklamy z kanałów, które pomimo tysięcy odsłon dawały stosunkowo nieliczne kliki i marny zarobek.

Spodziewałem się nagłego wzrostu CTR i eCPM i tak się stało - wskaźniki te wyglądają dużo lepiej niż do tej pory.

Oczekiwałem również nieznacznego spadku dochodów.

Tymczasem mam wrażenie, że przy niewiele mniejszej ilości klików, dostrzegalnie wzrosły stawki i suma sumarum jestem do przodu.

Zalety:

Mniejsza ilość reklam mniej przeszkadza użytkownikom.

Mam satysfakcję z lepszych proporcji między ilością wyświetleń a ilością klików i urobku - czemu mam wyświetlać tysiące reklam niemal za darmo?

Reklamodawcy o mniejszą ilość dostępnych jednostek konkurują w większym stopniu - głównie stawkami. Konkurują przecież według mechanizmu AdWords o wyświetlenia, a nie o kliki - czyż nie?

Wygląda na to, że mam wyższe stawki za klik niż do tej pory i całościowo wychodzę na tym in plus.

Właścicieli wartościowych stron zachęcam do powściągliwości w serwowaniu pustych wyświetleń

Taki test musiałby trwać minimum tydzień. Jak długo trwa u Ciebie?

Dopiero 4 dni. Zarobki swoją drogą, ale mam też satysfakcję z lepszego wykorzystania powierzchni.

Nawet jeśli stawki nie będą stale lepsze, to CTR i eCPM zostaną na wysokim poziomie, bo ilość wyświetleń reklam zmniejszyłem o około połowę.

Boże....

Ktoś sobie ze mnie żarty stroi...

Rozumiem że tematyka strony może nie ma powalajacych wartości za kliki lecz bez przesadyzmu.

Caly czas mam kliki po 0.01 .Uwazalem ze gorzej byc nie moze : a tu 3 kliki i razem za nie 0.01 ;)

Podam dla formalnosci link do strony zeby nikt mi tu glupot z chmurek nie wysnuwal.

Tylko prosze bez komentarzy-ze strona nie ma wartosci ze darmowy szablon ze gowniane logo...

Link:https://modnyfon.pl/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności