Skocz do zawartości

bardzo niskie zarobki przy wysokich statach

XONIC

Rekomendowane odpowiedzi

czy jest w Polsce realna alternatywa dla AdSense ?

nigdy nie używałem AK czy OK, ale coraz częściej widze ze strony przechodzą na AdKontekst, czy to ma sens? z drugiej strony dziesiątki osób tutaj pisało że Google nawet w biedzie daje dużo więcej zarobić od polskich alternatyw.

Myśl i bogać się

• Odpowiedzi 525
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nikt Ci gotowej odpowiedzi nie poda. Zależy od tematyki, ilości odwiedzin itp. Spróbuj wszystkiego, to się przekonasz. Bez testów ani rusz. Z doświadczenia wiem, że i w OK i AK są dobre stawki, co wobec 1 centowych klików w AS może być alternatywą. Problemem jest to, że na ogół w polskich systemach CTR jest niższy, choć i to nie zawsze. Sam oceniasz po przetestowaniu.

Ja generalnie zauważyłem, że automatyczne dopasowywanie reklam do tematyki serwisu nie działa najlepiej. Mechanizm, który rzekomo wyświetla tylko najdroższe reklamy to lipa jeszcze większa. Codziennie do filtra reklam konkurencyjnych dodaję jakieś 10 domen i kliknięcia oraz zarobki rosną. Prowadzę stronę o serialach i pojawiała się masa reklam o USB, RS232 i Bluetooth :-). W dodatku po angielsku a strona przecież jest po polsku i ma to zdefiniowane w nagłówku strony. W pewnym momencie zacząłem ostro wycinać reklamy obcojęzyczne i te, któe nie pasują do tematyki (reklamy banków zostawiam :-) ). No i jakoś powoli ale $$$ rosną. Fakt, że kokosów nie ma ale początkowo było $0,05 dziennie a teraz jest $1,80.

Najwyższej jakości strony internetowe można zamówić w firmie Invini.

Ja od stycznia tego roku za 250 klikow dostaje jakies 3$ czyli ok 1/3 tego co w zeszlym roku. Filtrowanie reklam nic nie daje. Czekam czy cos sie zmieni...

To coś słabo z Twoją stroną, u mnie też jest słabo w porównaniu do np. września, października 2007. Za 1000 klików mam 27-30 USD wcześniej 33-45 USD.

Nom nawet teraz na dniach coś klapę widać!

staty te same a zarobki spadają... !!! ehhh leci na łeb to adsense

To coś słabo z Twoją stroną, u mnie też jest słabo w porównaniu do np. września, października 2007. Za 1000 klików mam 27-30 USD wcześniej 33-45 USD.

Podasz adres www?

1) Takie stawki są powodem rozdawania przez Google darmowych Vouczerów, wystarczy wypełnić form, podac adres strony maila i w ciągu kilku dni przysyłają kod na chyba 120 zł o ile pamietam... zupelnie za nic - a jak wiadomo Polak potrafi... otrzymanie więc kilku, kilkunastu, kilkudziesięciu kodów na AdWords nie jest zadnym problemem...

2) Jak widać efekt powyzszego to dramatyczne stawki... bo "promocje googla" finansujemy własciwie my !!!

3) Skoro vouczery rozdawane na lewo i prawo Polski AdWords jest maksymalnie zaspamowany, oto strony jakie przedchwilą dodałem do filtra:

filmy--sport-erotyka.nactv.pl

filmy-erotyka-sport.ntuufe.pl

filmy-muzyka-erotyka-sport-stiv1.pl

filmy-muzyka-erotyka-sport-stiv2.pl

filmy-muzyka-erotyka-sport-stiv3.pl

ntivl.pl

ntuufe.pl

odchudza.webd.pl

odchudzaaaskx.pl

odchudzabez.pl

odchudzanie-40-dni.pl

spal-zimowy-tluszcz.com

stiv1.pl

stiv2.pl

stiv3.pl

stiv4.pl

stiv5.pl

tvgo1.pl

tvgo2.pl

tvgo3.pl

zeganajbrzuszku-plaski-brzuch.pl

zegnaj-brzuszku.pl

zegnajbrzuszku.pl

Komentować chyba nie trzeba.... 3majcie się bo vouczery rozdawali będą o ile pamietam do Kwietnia br. A więc sytuacja jeśli się poprawi to w okolicy maja-czerwca...

pozdrawiam

zablokowanie mało płatnych reklam

To w końcu warto to allegro blokować? No a nie jest tak, że to zawsze wybiera najlepiej płatne? Z kolei droższe mogą być mniej dopasowane do treści.

Co do bessy to sam odczuwam ją na własnej skórze. Tragedia, ale trzymam.

Wydawało mi się to dziwne dlatego o tym nie pisałem na forum, ale jakoś tak dziwnie spadki w Ads pokrywały się ze spadkami na giełdzie.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Właśnie... prześlij jak możesz wszystkie te stronki które mają free reklamę...

Będziemy wszyscy bardzo wdzieczi!

A propo giełdy i polskiego rynku to wczoraj WIG20 spadł o prawie 7% :) dla mnie to jest już kosmos!!! kilka dni i majątki idą w błoto!!

Cena papierów wartościowych cofnęła się o kilka lat wstecz :)

A co Wy na to, żeby ktoś postawił jakąś prostą stronę, z otwartą listą filtrowanych stron w adsense? Pomogłoby to nam zlikwidować mało płatne reklamy:)

Podpisuję się. Bardzo dobry pomysł.

Dlaczego nie zacząć działać w temacie, w którym jesteśmy jako wydawcy notorycznie okradani?

Nie wierze, że nie da się dopilnować żeby ktoś nie spamował AW z 30 domen reklamami za 1 cent, Google ma to po prostu "gdzieś", dlatego że w niektórych tematykach jest im to na rękę. Skoro jednak komuś "tam" celowo nie zależy na nie spamowaniu moich stron 50 reklamami tv online każdej za 1 cent to zróbmy coś faktycznie!

Ciekawe co będą krzyczeć Ci, którym Google obniży stawki w tematykach lepiej płatnych? A myślę, że to tylko kwestia czasu.

Studio Moments - Nowoczesny Film i Fotografia Ślubna.

Jeśli potrzebujesz fotografa ślubnego lub kamerzysty na ślub i wesele w Krakowie lub Warszawie.

Problemy z taką listą są dwa:

1. Jak zapobiec jej spamowaniu? Można niby zrobić tak, że dopiero ileś tam zgłoszeń spowoduje dodanie danej domeny do spamlisty ale takie mechanizmy zawsze można obejść.

2. Jak sprawdzić ile kosztuje reklama nie klikając w link? Googiel mógłby się odwdzięczyć masowymi banami.

EDIT: Może w weekend coś się wymyśli.

Najwyższej jakości strony internetowe można zamówić w firmie Invini.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności