Skocz do zawartości

bardzo niskie zarobki przy wysokich statach

XONIC

Rekomendowane odpowiedzi

Zależy jakie wam się reklamy trafiają a nie czy google ma dobry dzień czy słaby, google może potrącić raz więcej raz mniej ale to nie google ustala wam kliki za centa, tylko głownie reklamodawcy dają najmniejsze stawki.

• Odpowiedzi 525
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Filtrujcie wszystkie strony które nie są w waszej tematyce strony i nie będziecie mieć problemu, chyba że się ma tysiące podstron gdzie na każdej są reklamy to raczej nad tym nie zapanujecie. Filtrujcie także strony z których nie można nic kupić, bo takie to raczej dużych stawek za klik nie mają.

Tego nie da się tak stwierdzić jednoznacznie, często jakaś niepozorna firma w niepozornej branży daje wysokie stawki i na odwrót. Rosyjska ruletka.

Jak strona nie przynosi zysków poprzez sprzedaż produktów to z jakich względów reklamodawca ma oferować wysokie stawki za klika?

Efekty po 2 dniach od odfiltrowania:

kliknięć ponad 2x mniej

zarobek 4x co przed filtrem (czyli wrócił do poziomu przed kryzysem)

identycznie jak Wojtek mam :) sporo stron dodałem do filtra, klikalność w reklamy spadła o 0,5% ale zarobki mam znacznie większe

hmmmm to niewiele Ci spadło skoro 0,5% :spam: hehe ale domyślam się że chyba o 50% chodzi... znajdę chwile to też przejrzę wszystkie swoje stronki i odfiltruje śmieci :spam:

Tego nie da się tak stwierdzić jednoznacznie, często jakaś niepozorna firma w niepozornej branży daje wysokie stawki i na odwrót. Rosyjska ruletka.

Jak strona nie przynosi zysków poprzez sprzedaż produktów to z jakich względów reklamodawca ma oferować wysokie stawki za klika?

po wejściu na stronę ktoś np skorzysta z usług danej firmy? przecież nie musi bezpośrednio na stronie nic sprzedawać...

A dzisiaj na jednej stronce miałem kilka klików za łącznie 0.00$ :/

Mimo, że ostatnimi dniami było faktycznie lepiej to znów krach.

Bardzo wygodne materace hotelowe - śpij wygodnie i spokojnie.

Źle śpisz? Pomoże Ci psychiatra warszawa.

Na udany wypoczynek odwiedź piknik firmowy

Jeeee ;] Dzisiaj miałem normalnie super dużo kliknięć ... całe 3 ale za to jaaaakie smile.gif 0,91 US$ No zaczynam odzyskiwać wiarę w google smile.gif

Jaki ecpm ,ile wyswietlen ?

Zwykle na stronach z mala iloscia odwiedzin i niska iloscia klikow stawki sa wyzsze niz przecietnie.

Ja mam na odwrót.

Google przejmie juz na tygodniach giganta reklam za ponad 3 mld usd.... co to dla nas oznacza? mniej im może zależeć juz na zbycie reklam u zwykłych płotek (czyt. stron ponizej 10mln odslon miesiecznie) i ceny tez mogą znowu spaść tutaj.....

-----

Po wielu miesiącach wnikliwego dochodzenia prowadzonego przez Komisję Europejską sprawa jest już praktycznie zakończona - władze antymonopolowe wyraziły "bezwarunkową" zgodę na transakcję przejęcia firmy DoubleClick, potentata na rynku reklam on-line przez Google, za ponad 3,1 miliarda dolarów.

Dochodzenie zostało wszczęte w listopadzie 2007 roku przez Komisję Europejską, która oświadczyła wtedy, że nie może wydać zgody od razu, bez głębszego przeanalizowania sytuacji. Takim obrotem sprawy zadowoleni byli główni konkurenci Google, firmy Microsoft oraz Yahoo. Niestety dla nich, okazało się, że udało im się co najwyżej opóźnić przejęcie o kilka miesięcy.

Zgoda Unii Europejskiej była ostatnim krokiem na drodze do sfinalizowania transakcji zakupu DoubleClick. Wcześniej Google uzyskało bowiem już zgodę w USA, a cała operacja była przygotowywana od blisko roku.

Myśl i bogać się

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności