Skocz do zawartości

bardzo niskie zarobki przy wysokich statach

XONIC

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam za to już od miesiąca kliki powyżej 10 centów. Bardzo mi się to podoba, kilkadziesiąt klików, a zarobki wyśmienite.

a masz jakis filtr włączony reklam ?

Na jednej stronie wyrzucam jak reklamy nie są związane z temtyką, a na drugiej tylko jak kliki są nisko płatne.

• Odpowiedzi 525
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
a dlaczego ban ?

wydaje mi sie ze za duzo zarabialem :]

dziennie za okolo 30 klikow mialem okolo 5$

szkoda gadac!!!

mail:

Analiza naszych danych wykazała, że Twoje konto AdSense stanowi poważne

ryzyko dla reklamodawców AdWords. Dalsza aktywność tego konta w naszej

sieci wydawców może doprowadzić do przyszłych strat finansowych naszych

reklamodawców, dlatego też podjęliśmy decyzję o jego wyłączeniu.

Krok ten był podyktowany koniecznością ochrony interesów zarówno

reklamodawców, jak i wydawców AdSense. Zdajemy sobie sprawę, że może to

być źródłem niedogodności, dlatego z góry dziękujemy za zrozumienie i

współpracę.

W przypadku pytań dotyczących konta lub podjętych przez nas działań

prosimy nie odpowiadać na tę wiadomość. Odpowiednie informacje można

znaleźć na stronie

Rozmowa z nimi to rozmowa z botem, zobacz jakie szablonowe odpowiedzi na każdy temat mają :D W dup..ie mają te wszystkie male stronki co generują poniżej 2mln odslon miesiecznie, szczególnie teraz jak przejmują lada moment giganta reklamy DoubleClick to sobie pogadamy z robotami, pan z obsługi o imieniu "Googlebot"

Myśl i bogać się

Ja od nowego miesiąca postanowiłem wyrzucić całkowicie listę blokowanych domen i jestem zadowolony. Ktoś tu pisał, że tematyka GSM i gotowe smsy to mało opłacalna branża. A właśnie zacząłem notować jeden z lepszych miesięcy. CTR niski bo ok. 0,2. Ale za to stawki po 17centów. Przy około 16k wejść dziennie z samego adsense mam ok. 15$.

Kredyty mieszkaniowe

CTR niski bo ok. 0,2

:D:) :)

Myslalem ze najgorszy CTR to można mieć około 1% :) Jak Ci spadnie kasa za klik to przy tak slabym CTR nawet łącza będą droższe od zysków... popracuj nad tym ukladem reklam ;)

jakie średnio macie CTR ? ja zawsze wliczam jako średnią na CTR 1,5% niezależnie od branży, nieraz można mieć luzem 3% a nieraz 1,4%

Myśl i bogać się

CTR niski bo ok. 0,2

:D:) :)

Myslalem ze najgorszy CTR to można mieć około 1% :) Jak Ci spadnie kasa za klik to przy tak slabym CTR nawet łącza będą droższe od zysków... popracuj nad tym ukladem reklam ;)

jakie średnio macie CTR ? ja zawsze wliczam jako średnią na CTR 1,5% niezależnie od branży, nieraz można mieć luzem 3% a nieraz 1,4%

Zawsze miałem CTR ok. 3%. Ale od miesiąca ostro w dół, choć reklam nie zmieniałem. Jednym z czynników które obniżyły mi CTR to fakt, że teraz aby zarobić trzeba kliknąć z tytuł reklamy, a nie pole.

Ale nie jest źle, ten miesiąc jest i tak lepszy od poprzedniego.

Kredyty mieszkaniowe

Ja od nowego miesiąca postanowiłem wyrzucić całkowicie listę blokowanych domen i jestem zadowolony. Ktoś tu pisał, że tematyka GSM i gotowe smsy to mało opłacalna branża. A właśnie zacząłem notować jeden z lepszych miesięcy. CTR niski bo ok. 0,2. Ale za to stawki po 17centów. Przy około 16k wejść dziennie z samego adsense mam ok. 15$.

Z tego co tu napisałes powinieneś zarabiać 5,44$ :D

Z tego co tu napisałes powinieneś zarabiać 5,44$ :D

A skierowania adsense? :)

Kredyty mieszkaniowe

Ja również polecam dodawanie niektórych reklamodawców do filtru, jednak użycie listy podanej na tym forum nie jest dobrym rozwiązaniem (przynajmniej dla mnie). Najbardziej efektywnym sposobem jest przejrzenie swoich stron i wywalenie najgorszych reklam (niezgodnych z tematyką, kiepskiej jakości i treści).

katalog sklepów - darmowy katalog PR4 porady, artykuły, produkty.

Atrakcje turystyczne - wyjade.pl

Również sądzę, że nie da sie hurtowo bana na linki zastosować, najbardziej opłacalne (chyba...) jest dodawania do filtra stron zupełnie niezwiązanych z tematem, wg mnie to daje dobre efekty i jest logiczne (skoro na takie hasła znalazła sie reklama u mnie, to naprawde nie jest ani konkurencyjna ani droga).

PS

AdSense ma 3 formy reklam, najpopularniejsze te bloki reklamowe dla treści oraz te coraz częściej stosowane nawet na wielkich portalach pasku z samymi linkami, np.

"Reklamy Google Kredyty Bankowe Wypożycz auto Jedź na wczasy"

Chodzi mi o te paski poziome (jak menu) z AdSense. Warto tego używać? jak tam wyglądają zarobki w porownaniu do zwyklych reklam dla treści ? (bym sam to sprawdzil ale jestem poza domem i nie chce se robic dochodzenia na koncie adsense :))

Myśl i bogać się

Dziwicie się, że zarobki spadają? Dla reklamodawców jest to po prostu nieopłacalne - sam w kampaniach PPC korzystam jedynie z linków w wynikach wyszukiwania google, bo na stronach jest niska konwersja.

Nie ma się czemu dziwić, skoro na każdym kroku wydawcy chcą zoszukać reklamodawców, już nawet na allegro ktoś sprzedaje kliknięcia w adsense (a wydawcy to kupują)...

aukcja "ADSENSE 40 kliknięć za 2,50 zł PROMOCJA!:)"

https://www.allegro.pl/item330446984_adsens..._promocja_.html

kupujący:

https://www.allegro.pl/my_page.php?uid=2705224 - na stronach z jego profilu forumpi.pl i forumnumizmatyczne.pl widzimy reklamy adsense.

Tak więc moim zdaniem, to nie google, a sami wydawcy podcinają gałąź na której siedzą...

PS

AdSense ma 3 formy reklam, najpopularniejsze te bloki reklamowe dla treści oraz te coraz częściej stosowane nawet na wielkich portalach pasku z samymi linkami, np.

"Reklamy Google Kredyty Bankowe Wypożycz auto Jedź na wczasy"

Chodzi mi o te paski poziome (jak menu) z AdSense. Warto tego używać? jak tam wyglądają zarobki w porownaniu do zwyklych reklam dla treści ? (bym sam to sprawdzil ale jestem poza domem i nie chce se robic dochodzenia na koncie adsense )

Ja używam tej jednostki na jednej ze swoich stron i zarobki są dobre, porównywalne do zwykłych reklam dla treści.

Tak więc moim zdaniem, to nie google, a sami wydawcy podcinają gałąź na której siedzą...

Masz racje, ale nie wszyscy tak robią. Niestety staje się to coraz większą zmorą :) Coraz młodsze dzieci się do tego zabierają myślac tylko o jak najszybszym zarobku :)

Dobrze by było gdy Google zaczęło coś z tym robic, ale jak ?

Na szczęscie nie boją się dawac banów, byc moze to jedynie hamuje niektórych przed nieuczyciwością :lol2:

katalog sklepów - darmowy katalog PR4 porady, artykuły, produkty.

Atrakcje turystyczne - wyjade.pl

Z tego co tu sie slyszy, to nie tylko nie boją sie dawać banów ale dają ich za dużo nawet nie winnym uczciwym co wpadną razem z płotkami w masowym polowaniu :) Więc to też nie jest droga...

Sprawdzają adres, konto bankowe... moze na starcie powinni jeszcze sprawdzać wiek (skan dowodu osobistego) ?

Myśl i bogać się

Z tego co tu sie slyszy, to nie tylko nie boją sie dawać banów ale dają ich za dużo nawet nie winnym uczciwym co wpadną razem z płotkami w masowym polowaniu :) Więc to też nie jest droga...

Sprawdzają adres, konto bankowe... moze na starcie powinni jeszcze sprawdzać wiek (skan dowodu osobistego) ?

Dobry pomysł, ale zauważ, że w programie są niekiedy porządni niepełnoletni :)

Kredyty mieszkaniowe

Co ma wiek do tego? Jak przestrzega regulaminu to czemu nie.. Powinni bardziej filtrować wg mnie strony do których i na których są reklamy, a nie sadzić bany za "przewinienia" wynikające może i z ich lenistwa. To się zaczyna robić jak spamerski system wymiany linków (tu wymiana reklam=> trafiicu)

Drukarka przestaje już drukować? Kup tusze i tonery na inkhouse.pl !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności