Skocz do zawartości

bardzo niskie zarobki przy wysokich statach

XONIC

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę, że sytuację reklamodawców w adsense poprawiło by wprowadzenie akceptacji witryn. Rozumiem, że to dla niektórych atut, że robisz stronkę i mach reklamy od razu. Ale gdyby wprowadzić akceptację witryn wiele tych stron z kanałami rss czy wyszukiwarkami by nie przeszło.

Sam kiedyś tworzyłem masę stron pod reklamy i ostatecznie strony zostawiłem ale bez reklam. Została tylko reklama doładowań.

Kredyty mieszkaniowe

• Odpowiedzi 525
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Powiedz mi w czym strony MFA sa gorsze od normalnych WH? Jak dla mnie te 1 dostarczają lepszy i bardziej zorientowany ruch niż 90% 'normalnych' stron.

W normalną stronę wkładasz trochę pracy. Pracujesz nad pozyskaniem czytelników. Reklamodawca to uwzględni w swojej kampanii. A takie strony z wyszukiwarką odstraszają "niektórych" reklamodawców.

Kredyty mieszkaniowe

No tak wykresy ida ciagle w dół i mamy juz... 1 USD --> 2,2 PLN

Biorąc uwagę stawki dla wiekszosci stron na poziomie 0-2 centow za klik, AdSense nieuchronnie zaczyna tracic sens na Polskim rynku. Połowy reklam juz sie ich pozbylem, albo zamienilem na inne bo z tego przestaje byc zarabianie, a zabawa w kotka i myszke - filtry, bany, optylizacje po to by dostac centa za wejscie... :rolleyes: A ostatnio nawet zasypywany jestem reklamami charytatywnymi (za ktore nic nie dostajesz).

Szkoda, kiedys to byl naprawde dobry "partner", a teraz sie robi z tego wielka qpa ;/

Ja po odfiltrowaniu znacznej części reklam na mojej stronie zauważam znaczny wzrost zarobków dodałem tez jednostki linków, których wcześniej nie miałem (jak się okazało linki teraz zarabiają u mnie więcej niż kontekstowa reklama). Więc wydaje mi sie że przyjmując odpowiednią taktykę i dbając o stronę idzie jeszcze na tym zarobić, no niestety na minusie jest to że dolar spada na łeb na szyję :rolleyes: .

Próbowałem też polskiego programu Novem.pl w sumie stawki mają dobre ale klikalność w przybliżeniu = 0

(jeden klik na parę tysięcy wyświetleń reklamy :/ , tematyka tez trochę nie ta była, ale mimo wszystko bardzo słabiutko).

No tak wykresy ida ciagle w dół i mamy juz... 1 USD --> 2,2 PLN

Biorąc uwagę stawki dla wiekszosci stron na poziomie 0-2 centow za klik, AdSense nieuchronnie zaczyna tracic sens na Polskim rynku. Połowy reklam juz sie ich pozbylem, albo zamienilem na inne bo z tego przestaje byc zarabianie, a zabawa w kotka i myszke - filtry, bany, optylizacje po to by dostac centa za wejscie... :D A ostatnio nawet zasypywany jestem reklamami charytatywnymi (za ktore nic nie dostajesz).

Szkoda, kiedys to byl naprawde dobry "partner", a teraz sie robi z tego wielka qpa ;/

po pierwsze: reklamy darmowe mozesz wyłączyc w 1 sekunde i nigdy wiecej sie nie pokażą, zamiast nich jak nic nie będa mieli to dadzą jakies platne po 0,00001$

po 2: nie rozumiem czemu tyle osob narzeka na USD, wiadomo ze totalnie słaba waluta i na gwiazdke bedzie max 2zl za 1 dolca no ale jednak nasi reklamodawcy płacą w PLN i mają też przeliczane po tym kursie USD, my mamy tą samą część z tego co zawsze G nam skąpiło, czy placili po kursie 3zl czy po 2zl to i tak jest przeliczane i dla nich i dla nas tak samo...

po 3: jak tam z alternatywami AdKontekst i OnetKontekst ? używa ktoś?

Myśl i bogać się

nasi reklamodawcy płacą w PLN i mają też przeliczane po tym kursie USD, my mamy tą samą część z tego co zawsze G nam skąpiło

Hyh, no w sumie musze przyznac racje... ale sam juz nie wiem gdzie szukac powodu tego co sie porobilo z AS :D

Tak ja od dawna, teraz stopniowo na nie przechodze po kolejnych nieudanych miesiach z AS. Stawki maja porownywalne, a czesto nawet wieksze od AS (przynajmniej w moim wypadku). Z tego co pamietam to przy rejestracji w programie negocjujesz z nimi procent jaki bedzie sie otrzymywac za reklame. Minusem jest brak wielu formatow reklam jak w AS (np. bannery czy linki) oraz ze te skrypty nie analizuja tak strony i nie dopasowywuja sie do niej tematycznie jak w AS. Ale za to wyplata jest bliskawiczna, pelna i szybka pomoc w razie problemow czy pytan no i mniej restrykcyjne zasady niz w AS.

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=19207

Tu masz wyniki mojego testu równoległego AdSense vs OnetKontekst (ale dość starego!).

https://zarabianie-na-blogu.pl/adsense-kontra-adkontekst/

A tu masz wyniki mojego niedawnego testu równoległego AdSense vs Adkontekst.

nasi reklamodawcy płacą w PLN i mają też przeliczane po tym kursie USD, my mamy tą samą część z tego co zawsze G nam skąpiło

Hyh, no w sumie musze przyznac racje... ale sam juz nie wiem gdzie szukac powodu tego co sie porobilo z AS :D

Ceny reklam nie spadły i nie ma promocji na reklamy w google, więc zakładam że prędzej są te same co były lub nawet wzrosły tak jak cała branża reklamy online. Więc niestety myślę, że G po prostu nas mocniej rżnie, bo na logike ceny płacą ludzie im te same i mają również przeliczane po kursie dolara jak my, więc:

skoro oni płacą więcej w przeliczeniu na dolary (kurs mniej warty) to my logicznie powinnismy miec tez wiecej za klika, a skoro nawet nasze polskie strony, z polskimi reklamami (PLN) maja tak żałosne kwoty to jednak cos G rżnie na kasie.

https://zarabianie-na-blogu.pl/adsense-kontra-adkontekst/

A tu masz wyniki mojego niedawnego testu równoległego AdSense vs Adkontekst.

dobry test ;)

Myśl i bogać się

Ten jest dość nowy czy też stary?
Test prowadziłem w okresie 15.12.2007 - 06.01.2008.

To pierwsza część. Trochę skopałem ten test w tym okresie, bo źle przygotowałem jednostkę Adkontekstu. Potem ją zmieniłem i test sobie "leciał" przez trzy miesiące, z innymi proporcjami wyświetleń.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności