Skocz do zawartości

bardzo niskie zarobki przy wysokich statach

XONIC

Rekomendowane odpowiedzi

witam, chciałem się podzielić moimi wrażeniami...

przez dlugi czas na stronie mialem reklame tekstowa (banner 468x60). Ostatnio czytalem ze duzo ludzi odnotowalo spadek zarobkow itd. Poczytalem forum i doszedlem do wniosku, ze czas na zmiany. Na stronie dodalem 3 jednostki linku, jedne sa widaoczne i opisane wielkiki literkami "reklama", inne mniej widoczne. Poza tym zainstalowalem sobie narzedzie do przegladania reklam na swojej stronie "Narzędzie podglądu AdSense" i zaczalem filtrowac kiepskie reklamy. Juz po kilku godzinach widzialem efekty. Minelo kilka dni i widze znaczna poprawe.

Moje dzialanie moge podsumowac jednym zdaniem: odnotowalem szesciokrotny wzrost zarobkow ;)

• Odpowiedzi 525
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja w tej chwili głównie się skupiłem na odfiltrowywaniu stron o odchudzaniu... normalnie jak grzyby po deszczu rosną :/

np.

odchudzagniegod.pl

odchudzanie-bez-diet.com

odchudzanie-rewolucja.com

odchudzanie14g.pl

odchudzanie15g.pl

odchudzanie15n.pl

odchudzanie16n.pl

odchudzanie17n.pl

odchudzanie1t8.pl

odchudzanie1t9.pl

odchudzanie1v.pl

odchudzanie21n.pl

odchudzanie22n.pl

odchudzanie253.pl

odchudzanie35.pl

odchudzanie3x5.pl

odchudzanie7.pl

odchudzanieszybs.pl

Jakie osiągacie średnio CTR ?

ja zawsze zakładam że 1,5% to taka przyzwoita i zawsze osiągalna średnia na CTR, ale często słychać jak niektórzy tutaj mają nawet po 3-4%

jaką ogólnie macie średnie wszystkich stron dla CTR osiągniętą?

PS

zawsze są spore różnice miedzy odslonami wg Analytics i tymi wg AdSense, w jakiej skali to jest u Was? u mnie zawsze ilosc odslon wg AdSense jest okolo 30% gorsza od faktycznych odslon (mimo ze na tych samych stronach są oba skrypty instalowane). Jak jest u Was? to wina tych AdBlockerów, ale i tak mysle ze 30% to za duza różnica u mnie.

Myśl i bogać się

U mnie odsłony są OK - czasem nawet więcej. W końcu po co mieliby zaniżać coś za co nie płacą.

Ja mam co prawda CTR 0,25%, ale forma reklamy jest dość mało uprzykrzająca życie, a gdyby była inna nie miałaby szans istnienia.

Spodziewam się, że będą pisać osoby o małych zarobkach, a Ci "lepsi" pozostaną w ukryciu... ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności