Skocz do zawartości

bardzo niskie zarobki przy wysokich statach

XONIC

Rekomendowane odpowiedzi

tak jeszcze nawiazujac do tych odslon wg AdSense

to np. jak ma sie 2 rozne formy reklamy na kazdej stronie to zarowno kazdy kanal osobny (dla kazdej jednostki) jak i jeden wspolny, powinny pokazac TYLE SAMO odsłon, bo przecież bez sensu jakby ten kanał co liczy odsłony zarówno dla jednostki A jak i B co są na tej samej stronie, dublował wyniki... jak to jest?

wydaje mi sie ze taki kanal nawet "wspólny" liczy prawidlowo, ale pewnosci juz nie mam bo rozne wyniki odslon juz miewalem z AdSense :D

Myśl i bogać się

• Odpowiedzi 525
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
ja zawsze zakładam że 1,5% to taka przyzwoita i zawsze osiągalna średnia na CTR, ale często słychać jak niektórzy tutaj mają nawet po 3-4%

jaką ogólnie macie średnie wszystkich stron dla CTR osiągniętą?

jakbym miał takie ratio to bym się cieszył,

u mnie max to 0,9 %

jakbym miał takie ratio to bym się cieszył,

Forum,portal,strona hobbystyczna?

Płakać to każdy może ale nikt nie powie nic wiecej o swojej stronie ;).

Pozdrawiam.

Ja mam chyba jakas dziwna anomalie przy CTR 1,48% i 17 klikach mam az 5,93 USD czyli 35cent per klik

co jak widze dla niektorych jest nierealne. No ale moze to tematyka i 4 dzien udzialu w AS potem juz tylko gorzej.

Liczba wizyt pi razy oko 250-200/day, Wyswietlen strony 1 149 ale juz najlepszy kanal ma 2227 wyswietlen (dwa boksy w kanale)

https://www.websearchfactory.pl/blog/2008/0...towych-rynkach/

wyszło szydło z worka ;] raport o adsense. Wyrwane z tekstu, że ilość klików w adsense zmalała, a google nie odnotowuje większych zysków. W samym tekście nie ma również, że zyski spadły - wiecie teraz dlaczego mamy małe zarobki :)

Kredyty mieszkaniowe

wyszło szydło z worka ;] raport o adsense. Wyrwane z tekstu, że ilość klików w adsense zmalała, a google nie odnotowuje większych zysków. W samym tekście nie ma również, że zyski spadły - wiecie teraz dlaczego mamy małe zarobki :)

Z faktu, że zmalała ilość kliknięć, a zysk google jest taki sam, można równie dobrze wysnuć wniosek że wzrosła wartość pojedynczego kliknięcia (co notabene było chyba pośrednio celem google gdy zmniejszał klikalny obszar).

Witam na początku chciałem się pochwalić - przeczytanie całego tematu zajęło mi 1,5 godziny

a tak naprawdę to chce powiedzieć ze na clubbersie też nie ciekawie

po 26 marca zarobki spadły ok. o 50%

wcześniej miałem w okolicach 0,08 - 0,10 $ za klik

teraz tylko 0,03 - 0,04

myślę nad odfiltrowaniem tych gorszych reklam ale trudno powiedzieć które są tanie które drogie przy 300 klikach i 90 k wyświetleń

czy to prawda ze zarejestrowanie nowego konta w adsense poprawi wartość klików gdyż rozważam taką opcje

I żemy nie było, że sobie zmyślam, oto dowód z kolejnego "udanego" dnia z AdSense:

8429a74b52b2c4cb.jpg

albo dla danego kanału:

c5ea4823f455e000.jpg

42 klikniecia - zarobek 20C --> Za klik 0,0047$, a na polskie PLN: 1 grosz.

Jak ktos mi powie ze moze byc gorzej, to juz chyba nie uwierze ;/

Zeby zaczac cokolwiek zarabiac to chyba musialbym miec strone z ogladalnoscia naszej-klasy (o ile nie ustawili by tam wtedy zaporowej stawki 0,0000000000007$ za klik)... ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności