Skocz do zawartości

bardzo niskie zarobki przy wysokich statach

XONIC

Rekomendowane odpowiedzi

Ma tematyka główny wpływ na stawki.

A ja myślałem że reklamodawcy mają główny wpływ na stawki :)

PS.

Czasem widzi się na stronach full tych boxów wyświetlanych na granicy złamania regulaminu. Dziwić się, że kliki będą mało płatne. Ja wyświetlam 1 box dla treści i jeden ze skierowań i nie narzekam na stawki. Miałem kilka zonków, co do filtra poszły. Teraz kliki są na poziomie 0,07-0,30$

• Odpowiedzi 525
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Ma tematyka główny wpływ na stawki.

A ja myślałem że reklamodawcy mają główny wpływ na stawki ;)

PS.

Czasem widzi się na stronach full tych boxów wyświetlanych na granicy złamania regulaminu. Dziwić się, że kliki będą mało płatne. Ja wyświetlam 1 box dla treści i jeden ze skierowań i nie narzekam na stawki. Miałem kilka zonków, co do filtra poszły. Teraz kliki są na poziomie 0,07-0,30$

a jakie strony filtrujesz?

Czasami mam 40klików i zarobek 0.6$ co jest debilne... Zdarzają sie rarytaski w postaci 10$ za 20klików, ale naprawde nie wiem kiedy one są i dlaczego. Wkurza mnie ta niestabilność, ponieważ niczego nie można planować.

Jeżeli macie dużo odsłon zarejestrujcie sie w abromedi, idmnet czy adclick tam płaca za wyświetlenie sie reklam i o ile trafi sie jakiś dobry klient można zarobić za 350,000 wyświetleń (np. Fiat 500 ) nawet 5000 zł ( w ciągu 25 dni ) jednak taki rarytas trafia się raz na kilka miesięcy

zazwyczaj za tyle samo odsłon macie do 300 zł :) - (średnio CMP wynosi 7 - 10 zl )

Czyli mowisz ze za tysiac uniklanych odslon reklamy zdobywasz srednio 7 zl?

Stawki zależą od ctr i tak miałem ctr na poziomie 2% to stawki były około 90c. Ostatnio jednak przysiadłem i zoptymalizowałem wreszcie stronkę pod adsense i ctr mi skoczyło do 7-8% stawka za 1000 jest obecnie 3.80 $ - 4.80 $ więc znacznie mi wzrosły dochody. Był to strzał w dziesiątkę że tak powiem.

Jak zwiększyć ctr ? wystarczy trochę poczytać o adsense i optymalizacji reklam w internecie.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności