Skocz do zawartości

bardzo niskie zarobki przy wysokich statach

XONIC

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 525
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Co wy na to:

833 klikniec

CTR: 1,67%

zarobek: 10,32 US$ :(!!!!

ZAL !! Jest to reklama na anglojezycznej stronie z angielskimi reklamami np. hostgator.com. Traffic w 70% z zagranicy.

Kombinuje jak tylko moge i nic nie idzie do gory... Za wczoraj np mam:

1 530 klikniec CTR 2,37% - 21,12 US$ :placze::placze::placze:

Kilka miesiecy temu za taka klikalnosc mialem conajmniej 50-70$

Macie koledzy drodzy jakies pomysly co myglbym zrobic?? Filtruje reklamy ale to nic nie daje

Macie koledzy drodzy jakies pomysly co myglbym zrobic?? Filtruje reklamy ale to nic nie daje

U mnie filtracja sprzed kilku postow tez duzo nie pomogla, stawki jak byly tak sa zenujace. Na miejscu jednych tanich reklam pojawiaja sie kolejne tak samo tanie.

Nie wiem co zrobic, moze jakas masowa korespondencja do google o ustawienie jakis minimalnych progow dla reklamodawcow, bo przeciez te stawki sa tragicznie niskie...

Natomiast co do tych systemow placacych za wyswietlanie reklamy to sa one skierowane do wielkich serwisow gdzie miesiecznie liczba unikalnych gosci przekracza sporo ponad 300 tys. Takze nadal jestesmy w pkt. wejscia... :(

Nie wiem co zrobic, moze jakas masowa korespondencja do google o ustawienie jakis minimalnych progow dla reklamodawcow, bo przeciez te stawki sa tragicznie niskie...

Jestem za ale google chyba ma nas za nic. Za mala mamy sile przebicia zeby cos zmienic a nikt nie zrezygnuje przeciez z google bo niby na co ?

Co wy na to:

833 klikniec

CTR: 1,67%

zarobek: 10,32 US$ :(!!!!

ZAL !! Jest to reklama na anglojezycznej stronie z angielskimi reklamami np. hostgator.com. Traffic w 70% z zagranicy.

Kombinuje jak tylko moge i nic nie idzie do gory... Za wczoraj np mam:

1 530 klikniec CTR 2,37% - 21,12 US$ :placze::placze::placze:

Kilka miesiecy temu za taka klikalnosc mialem conajmniej 50-70$

Wydaje się to nie możliwe ale ja mam jeszcze gorzej

statystki z wczoraj:

CTR: 1,26%

Kliknięć: 1 746

zarobek: 20,86

Tematyka serwisu to :MP3

i co ja mam zrobić

Strona ma dziennie ponad 100k odsłon a żadna firma reklamowa nie chciała zaakceptować mojej strony

Jeszcze trochę i będę musiał dopłacać bo za dedyka mi się nie będzie zwracało

To jednak o czymś świadczy. Skoro strona jest słaba, to nie spodziewajcie się wielkich zysków, nawet z AdSense.

... slaba bo jest o tematyce MP3? Rok temu prowadzilem strone o takiej tematyce i stawki nie schodzily nidy ponizej 10c za klik.

Apropo tych co pisza ze maja tak kosmicznie wysokie stawki... Byl na forum tutaj juz ktos taki kilka stron wczesniej co wychwalal sie ze ma za klik prawie dolara, jednak szybko google go wylapalo i uzasadniajac ze jest zagrozeniem juz konta w AdSens nie ma.

Choc z drugiej strony jest nadzieja ze moge dzieki temu krysowi w AdSens, rozwienie sie troche rynek reklam w Polsce, powstanie konkurencja i to nie wydawcy beda musiali sie starac o mozliwosc umieszczania reklam, a same firmy beda musialy wypalywac nowe serwisy do wystawiania swoich reklam. Niestety, narazie to jeszcze nadzieja... ;]

PS. Zobaczcie co mi dzisiaj google dowalilo na jdnym z kanalow reklamowych (dodam ze to duzy box):

705a7bdb71adf7e7.jpg

23 Kliknięcia ---> Zarobek 8 c

Wiosek: Za 1 klik 0,7 grosza (juz nawet jednego grosza za klik nie dostaje)...

ALBO INNY KANAL (tez duzy box):

d45b99d1d3715640.jpg

8 Klikniec ---> Zarobek 1c

Wniosek: Abym mogl dostac jednego grosza musialo by w reklame klikenac prawie 30 osob.

takze wasze opinie ze 2-3c to bardzo malo troche mnie zaskakuje bo u mnie to rekordowo wysokie stawki, a konto juz ma dzisiatki filtrow na tanie reklamy ....myslicie ze jest jakis limit czy beda tak dalej te stawki spadac w dol, moze niedlugo zeby dostac grosza bedzie musialo kliknac 100 osob? :rolleyes:

(...) konto juz ma dzisiatki filtrow na tanie reklamy ....myslicie ze jest jakis limit czy beda tak dalej te stawki spadac w dol, moze niedlugo zeby dostac grosza bedzie musialo kliknac 100 osob?
Przykro mi, ale tematyka jest słaba. Rok temu każdy miał wyższe stawki, ale to było rok temu. Teraz jest teraz. Na Twojej stronie pojawiają się tylko słabe reklamy, więc jeśli dodajesz je do filtra, to dostajesz jeszcze slabsze.

Wyczyść filtr i sprawdź różnicę po tygodniu.

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

Na Twojej stronie pojawiają się tylko słabe reklamy, więc jeśli dodajesz je do filtra, to dostajesz jeszcze slabsze.

Wyczyść filtr i sprawdź różnicę po tygodniu.

Nie zgodzę się z Tobą. Mam strony o "słabych tematykach".

Ostatnio zarobki były masakryczne - dodałem sporo stron do filtra - zarobki ok 2x w góre. Przypadek? Raczej nie.

I już co najmniej 3 tygodnie mam niezłe stawki.

Jeszcze trochę i będę musiał dopłacać bo za dedyka mi się nie będzie zwracało
To jednak o czymś świadczy. Skoro strona jest słaba, to nie spodziewajcie się wielkich zysków, nawet z AdSense.

Jak by strona była słaba do nie miałaby dziennie około 50tysięcy unikalnych wejść dziennie i duża ilość to są wejścia bezpośrednie a nie z wyszukiwarek, więc proszę mi nie pisać że jest słaba

U mnie też zależy od dnia

jednego mam za 2000kliknięć około 20dolarów

a następnego za te same kliknięcia jest 30dolarów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności