Skocz do zawartości

bardzo niskie zarobki przy wysokich statach

XONIC

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 525
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

potwierdzam, bieda na calego i to od kilku juz miesiecy

w dodatku jeszcze ten pikujacy w dol dolar... normalnie smutek i nostalgia ;)

a jakos za 2 miechy 1 dolar = 2 zl

Ciekawi mnie, przy jakim przeliczniku bedzie oplacalo sie przejsc do rodzimej firmy (onet, wp) - nie korzystam z zadbej z nich, wiec nie orientuje sie ile placa i jak wygladaja ctr'y

Zawsze jest okazja na wysłanie komuś kartki

Konta Bankowe - porównaj i wybierz najlepsze

Konto Inteligo

Chyba jednak zależy to od branży tematyki strony u mnie cały czas 0,08-0,10$ za klik.

jak to jest z wartością klika względem:

- ilości stron i wielkości wejść na nie

- słabego CTR (tym wiecej reklam wyswietlane, tym gorsze wiadomo)

Nie wiem czy tylko ja takie coś odnotowałem, ale wg mnie z podpięciem nowej strony, która ma nawet duzo wejsc ale CTR tylko 0,25% (bo ma 4 reklamy na kazdej stronie) to nawet na 2 innych stronach gdzie regularnie w tym roku mialem kliki po 4 centy.... teraz nagle samo spadlo na tragiczne 0,5 centa, wychodzi cos 10 klikow po 5 centow

To ma jakies poważne i udowodnione związki ? ze jak sie dodaje nowe strony, albo ma slaby CTR przez ilość reklam, to tak tragicznie lecą nawet zyski na stronach niedotykanych na tym samym koncie ?!?!

Myśl i bogać się

To ma jakies poważne i udowodnione związki ? ze jak sie dodaje nowe strony, albo ma slaby CTR przez ilość reklam, to tak tragicznie lecą nawet zyski na stronach niedotykanych na tym samym koncie ?!?!

Wygląda jak smart pricing, choć on nie wynika wprost z małego CTR.

Skoro się żalimy to dorzucę swoje 3 centy: przy 369 kliknięciach w dniu dzisiejszym mam całe 4$. Ściana...

Rzeczywiście nieciekawie. Mi przy 470 klikach wychodzi 37 $

Wygląda jak smart pricing, choć on nie wynika wprost z małego CTR.

dzieki za link, dobry ten blog :)

To mogloby być smart pricing, tylko że ta nowo-podpięta strona ma zaje..iscie drogie kliki zarowno wczoraj jak i dzis, w stosunku do 2 innych stron które spadły kilku-krotnie, to ta nowa ma nieziemskie jak na moje adsense po sredniej 14-15 centow za klika, a te 2 strony co mialy po 4 centy mają teraz po 0,5 centa :) <zalamka>

a wg "smart pricing" ta kara pada na całe konto, wiec ta nowa strona tez powinna spaść na te max 4-5 centow mysle :) (bo wczesniej tez miala po 15 centow u kumpla srednią tak jak u mnie nadal ma)

Myśl i bogać się

To mogloby być smart pricing, tylko że ta nowo-podpięta strona ma zaje..iscie drogie kliki zarowno wczoraj jak i dzis, w stosunku do 2 innych stron które spadły kilku-krotnie, to ta nowa ma nieziemskie jak na moje adsense po sredniej 14-15 centow za klika, a te 2 strony co mialy po 4 centy mają teraz po 0,5 centa :) <zalamka>

a wg "smart pricing" ta kara pada na całe konto, wiec ta nowa strona tez powinna spaść na te max 4-5 centow mysle :) (bo wczesniej tez miala po 15 centow u kumpla srednią tak jak u mnie nadal ma)

Im droższe kliki (zwłaszcza w Polsce), tym większa szansa, że reklamodawca śledzi konwersje z tych reklam. A to śledzenie konwersji przyczynia się do włączenia SP.

Może kolega na swoim koncie też miał SP z racji tej strony?

Włączę się - też mam na całym koncie od października dno totalne z zarobkami. Cała ta sytuacja dała mi kilka okazji, żeby stwierdzić jak google traktuje wydawców. Teraz już wiem, że mają nas za idiotów. I to nie chodzi o sam mechanizm SP - jest - trudno, ale ich tłumaczenie dlaczego jest idiotyczne. Przy każdej okazji ich "molestuje" o powody takiej nagłej (3x na CPC) zniżki dochodów. A oni za każdym razem to samo - że to rynek, że mało reklamodawców itp. A ja mam strony od kulinarnej począwszy, przez stronę o samochodach na stronie o piecach centralnego ogrzewania skończywszy - o angielskojęzycznych nawet nie wspomnę. I wszędzie spadek CPC jest "idiotycznie" taki sam. Ja do google właśnie taki tekst - a oni mi to samo :) Pozdrawiam z tego miejsca - poproszę o więcej zaufania - my mamy mózgi :)

Generalnie powoli wychodzę z adsense bo to po prostu paranoja i rodzaj zdzierstwa. Kiedyś mogłem powiedzieć o zarobkach to samo co Prego.pl - a miałem kilkakrotnie więcej klików - obecnie zarabiam na kilka piw dziennie - no a sorry Google - przeszedłem na mocniejsze alkohole :(

Wyżyłem się to teraz na temat: Jak podpinam zupełnie świeżą stronę przez jakiś czas też mam dobre kliki. A potem x3 w dół i to samo :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności