Skocz do zawartości

bardzo niskie zarobki przy wysokich statach

XONIC

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 525
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Wszystko sie zgadza. Na 2 koncie zarobki 2 razy wieksze na tej samej stronie

No to teraz zacznij do tego drugiego konta dokładać po jednej witrynie z reklamami AdSense tygodniowo. Gdy Ci zarobki spadną, będziesz miał winowajcę Smart Pricingu.

A czy zamiast usuwać reklamy z podejrzanych stron, można poprsotu nie dodać tych stron do "dozwolonych witryn" i w ten sposób probować znaleźć winowajcę SP ?

Ja tak zrobiłem. Wyłączyłem połowę stron z dozwolonych adresów, po równo tygodniu SP minął i wróciły dobre stawki, włączałem stopniowo witryny, ale mimo że włączyłem wszystkie te co poprzednio, dobre stawki zostały.

Mi ta metoda nie wyszła :D Przez miesiąc wyświetlałem reklamy tylko na jednej bardzo dobrze sprofilowanej, unikalnej stronie. Niestety nic się nie zmieniło. Osobiście uważam parę groszy (dokładnie 2 razy parę groszy) za klik w reklamę firmy z branży ogrzewanie/klimatyzacja/wentylacja za lekką przesadę. A z różnych źródeł wiem, że ta strona naprawdę przynosi zyski reklamodawcom. Naprawdę nie znam powodu z którego google nie chce zarabiać na pośrednictwie w reklamach na moich stronach.

Może dostałem jakąś dożywotnią obniżkę stawek.

Naprawdę nie znam powodu z którego google nie chce zarabiać na pośrednictwie w reklamach na moich stronach.

no właśnie google dzięki temu że Tobie obcięła stawki zarabia jeszcze o wiele więcej:P całą pule prawie zgarniają dla siebie teraz a Tobie dają ochłapy, bo niby zasłużyłeś na smart pricing.

125x125_2.jpg

Raczej nie w ten sposób to działa. Reklamodawcy też płacą mniej bo rzekomo mniej zarabiają - zgodzę się, że na jednej stronie - ale nie rozumiem dlaczego na całym koncie.

Moje retoryczne pytanie raczej tyczyło się tego, że chcą mnie jako wydawcę chyba w ten sposób zmusić do szukania konkurencyjnych ofert, przez co google w ogóle na mnie nie zarobi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności