Skocz do zawartości

bardzo niskie zarobki przy wysokich statach

XONIC

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 525
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Dotychczas nie miałem powodów do marudzenia, ale ostatnie tygodnie to się w głowie nie mieści...

Wczoraj - 93 kliknięcia i 2,09 :rolleyes: No żyć nie umierać... ehhh....

U mnie wczoraj 24 kliknięcia i 1,17

Jakiś czas temu robiłem zmiany mające przynieść większy zysk, a tu niestety.... raczej w dół niż w górę...

Z drugiej strony, jak czytam ile niektórzy tutaj dostają za klik... to twierdze, że u mnie nie jest jeszcze tak źle...

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

znalazlem ciekawy artykuł na money.pl o AdSense i ich słabej przyszłości z obecną polityką od jesieni 2007 gdzie ludzie odchodzą przez niskie zarobki (jak u nas :) )

Google wprowadził dwie zmiany w AdSense, które mogą być niekorzystne dla witryn.

Pierwsza z nich to wprowadzenie mechanizmu AdSense Referral, zgodnie z którym witryna biorąca udział w programie AdSense otrzyma od Google’a pieniądze nie po tym, jak użytkownik kliknie na reklamę, ale dopiero wówczas, gdy po kliknięciu podejmie działanie, które założył sobie reklamodawca. Druga ze zmian to zgoda Google’a na dostarczanie reklamodawcom listy witryn, na których ukazują się ich reklamy wraz z danymi dotyczącymi liczby kliknięć na reklamę w stosunku do liczby jej wyświetleń (CTR). Może to oznaczać, iż reklamodawcy będą mieli prawo zrezygnować z wyświetlania ich reklamy tam, gdzie CTR nie będzie spełniał ich oczekiwań.

Wprowadzone przez Google’a zmiany świadczą o tym, iż koncern, obawiając się rosnącej konkurencji, chce utrzymać przy sobie reklamodawców. Może jednak w ten sposób stracić wielu partnerów z AdSense i jeśli rzeczywiście program ten zapewnia Google’owi 40 proc. wpływów, to może być to strata bardzo bolesna.

co o tym sądzicie? te zmiany juz działają od jesieni odkąd ludziom tak spadły zarobki czy jeszcze nie weszły w życie i może być tylko gorzej?

Myśl i bogać się

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności