Skocz do zawartości

bardzo niskie zarobki przy wysokich statach

XONIC

Rekomendowane odpowiedzi

AdSense nie jest mimo wszystko tak złe, wystarczy spojrzeć że skoro zarządom tak gigantycznych stron jak np. 70.000.000 dziennie nasza-klasa.pl nadal sie opłaca ich bardziej od agencji, mają 95% reklam tylko z AdSense powpychanych gdzie sie da, w 3-4 miejsca na stronie.

jest też ciągle używane na sciaga.pl czy tez swistak.pl

można też dodać że bardzo często są rotacyjnie na innych potentatach gratka.pl czy fotka.pl

Bo adsense sie wlasnie oplaca na orogmnych serwisach, a na malych co maja 1k-2k dziennie wyswietlen to juz mniej..

seo is dead

• Odpowiedzi 525
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Bo adsense sie wlasnie oplaca na orogmnych serwisach, a na malych co maja 1k-2k dziennie wyswietlen to juz mniej..

tak można przecież powiedzieć o wszystkim w całej branży IT :) wszystko jest bardziej dochodowe na stronie co ma 80.000.000 odsłon dziennie, niż takiej co ma 10.000.000 odsłon rocznie :D

ciekawy jestem jakiego rzędu przelewy od Googla dostaje N-K, strona co ma w styczniu minimum 70 mln odsłon każdego dnia jak sami powiedzieli, wieczne przeciązenia i mase wstawek z reklamami Google.... żyła złota?

sądze ze mogą mieć miesiecznie z samego AdSense coś na poziomie 150-200.000 zł licząc ogólne średnie, jak mają dobrą umowe to spokojnie po 250k na miesiąc hm?

Myśl i bogać się

Ja sobie to przemyslalem. Ciagle gadanie i narzekanie... nic tym nie wskóram, tylko wkruze co poniektórych. Postanowilem to jedno konto nieco pobudzic, dzisiaj zarobki byly 2 x wieksze niz 3 dni temu. A wiec Panowie, nie czekajcie na góry zlota, bo same z adsense nie przyjda :) trzeba wysilic sie, popracowac 2 x tyle, a efekty naprawde szybko sie pojawiaja. 1 nocka zarwana, pare godzin w dzien i lecimyyyyy

Ja sobie to przemyslalem. Ciagle gadanie i narzekanie... nic tym nie wskóram, tylko wkruze co poniektórych. Postanowilem to jedno konto nieco pobudzic, dzisiaj zarobki byly 2 x wieksze niz 3 dni temu. A wiec Panowie, nie czekajcie na góry zlota, bo same z adsense nie przyjda :) trzeba wysilic sie, popracowac 2 x tyle, a efekty naprawde szybko sie pojawiaja. 1 nocka zarwana, pare godzin w dzien i lecimyyyyy

a co to takiego zrobiles ?

A skoro wątek z narzekaniem...

Ja im więcej zmieniam w reklamach, im więcej pracuje ze stronami aby miały lepsze staty tym jestem bardziej (jeżeli chodzi o adsense) rozczarowany. I owszem - czasami mam złudzenia, że coś się poprawiło, więcej - czasami się poprawia np. CTR, za 2 dni spada CPC i jest gorzej - no bo więcej ludzi ucieka ze strony. Jak rośnie liczba odwiedzin strony to też się przez chwilę człowiek cieszy, ale potem zaraz google coś wymyśli i eCPM leci i zarobki są takie jak wcześniej. A klików dla Google więcej.

Słowem - jeszcze nigdy wzrost zarobków w Adsense nie zależał od mojej pracy. Nie mówię tutaj oczywiście o okresie kiedy moja strona z miesiąca na miesiąc zyskiwała kilkadziesiąt procent użytkowników. Teraz mam stronę na ustabilizowanym, prawie nasyconym poziomie. No i zarobki takie jak kiedyś gdy miałem 30% tych użytkowników co teraz.

A jak zarobki rosły (co z 2 razy się zdarzyło) to z zupełnie nieznanej dla mnie przyczyny. Ot tak z dnia na dzień eCPM (na wszystkich stronach, żeby nie było wątpliwości, że to sezon na reklamodawców czy coś) skoczył 2x :)

Słowem obecnie pracuję raczej zbudowaniem alternatywy niż pracą nad zyskami z Adsense. I szczerze mówiąc zaczyna mi nawet powoli dyndać, czy kiedyś google nie postanowi zakończyć ze mną współpracy. Obecnie gdy zarobki mam na poziomie 10-20% maksymalnych, a maksymalne miałem wcale nie przy maksymalnym ruchu nawet utrata tych "groszy" jakoś szczególnie mnie nie zmartwi. Takiego bana potraktowałbym teraz tylko jako znak, że dobrze myślę :P

EDIT: Nie do końca nie pracuję nad Adsense. Ostatnio znowu eksperyment z listą filtrów. Efekt jest - jeszcze bardziej żałosne zarobki :) Nie było nawet chwilowej poprawy, jak ostatnim razem.

Ja już dawno do tego doszedłem, szkoda zachodu ze zmianą czegokolwiek na stronie, bo efekty są mizerne. Wszystko i tak zależy od tego jakie mamy reklamy, a nie tego jak one wyglądają. Niestety.

Możemy jedynie dbać o treść witryny i trzymać jakoś poziom.

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

to może czas przerzucić się na coś polskiego ?

Bo dopuki google widzi potęge WM stron, chodzi o dostarczany im trafic to nic nie zmienią aby było lepiej. Aaa jakby tak stracili sporą część na rzecz innego dostawcy usług. czyt. reklam. ?

To działa w dwie strony.

Ten nowy dostawca mając większe możliwości nie będzie miał problemu z nowymi reklamodawcami ==> spory trafik reklamowy.

Aaa AS jak zobaczy spadek w jednym sektorze nie tylko wydawców ale i reklamodawców zrobi coś aby powstrzymać dalsze spadki i zwiększyć podaż ale już nie tylko reklamowców ale i wydawców.

Zasada rynku :) Niczym innym nie kieruje się AS w swojej polityce. Mimo spadków liczba wydawców się zwiększa, więc o co chodzi ?

jak nakłonić? :) stworzyć lepszy silnik wyszukiwarki który w 2 lata też zrewolucjonizuje świat i stanie się czołową firmą świata

apropo zarobków nasza-klasa z AdSense:

Nasza-Klasa: “Bez Google AdSense by nas nie było”

Przy całym szumie jaki słychać ostatnio wokół Naszej-Klasy zapomina się często, że koniec końców ma to być biznes. I jak każdy biznes musi przynosić pieniądze. -Serwis jeszcze nie zarabia- mówi CEO Nasza-Klasa.pl Maciej Popowicz. Jednak w to, że serwis będzie przynosił zyski uwierzyli zarówno właściciele dwóch funduszy venture-capital jak i kilka polskich spółek internetowych. Na razie witryna funkcjonuje głównie dzięki… Google AdSense

Zrodlo informacji:

Oryginalny artykul na:

https://www.pierwsza.dzielnica.net/nasza-kl...y-nas-nie-bylo/

Myśl i bogać się

wiem, z nasza-klasą jest jak z orgazmem :) wszędzie teraz o tym mówią, od Klanu i Plebani po fakty i portale internetowe... każdy na fali idzie zobaczyć znajomych, ale potem wszystko opadnie, tak jak to było w USA czy UK gdzie dużo wczesniej to zrobili, żadna rewolucja ta cała nasza-klasa, taka prawda :)

ileż można patrzeć na te same zdjęcia i osoby, ruch zacznie opadać chociaż i tak będzie stabilny za rok koło 1-2mln a to bardzo dobry wynik bez żadnej reklamy :P

Myśl i bogać się

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności