Skocz do zawartości

Alternatywa dla linkora

juras123

Rekomendowane odpowiedzi

fakt ten system niczym się nie różni.

Bardziej należy oprwacować system boksów reklamowych dla zawartości.

Tzn dokładne wyświetlanie linków na stronach o podobnej tematyce, może linków mniej ale dobra punktacja, stałość linka i powiązanie tematyczne byłoby dobre.

Mam taki system boksów który testuje, wiem jak działa w obrębie jednego serwisu lecz powiem że nie testowąłem tego w obrębie wielu serwisów, pozatym wiązałoby się to z indkesacją serwisów partnerskich itd. w celu przygotowania stron i dochodzi jeszcze kwestia naliczania punktów.

Tzn nie tylko wysokość PR ale łączna ilość linków wychodzących itd.

Bowiem naliczanie z samego PR np 5 gdzie jest 20 linków to nie to samo co 5 linków z PR 5.

Więc system musiałby sporo obliczać tzn. PR, ilość linków wychodzących na danej podstronie, tematykę strony, i po obliczeniu przypisać odpowiednią ilość linków.

Uważam że dobry system nie zliczałby tylko np. Google ale i MSN Yahoo co mogłoby dawać jakąś wynikową względem indeksu strony.

Następnie dobry system powinine analizować także ilość reindeksów.

Bowiem np. mogę mieć 60 tys podstron w Google lecz przeindeksowanie dużej części może nastąpić za 3 msc.

Więc uważam że nie wielkość indkesu powinna wpływać na wielkość punktów tylko ilość odwiedzin googlebota a także ilość podstron które odwiedzał.

W innym wypadku system jest błędnie zliczający - zapewne wielu z was posiada duże serwisy po kilka lub kilkadziesiąt tysięcy podstron i zgodzi się ze mną że pewne strony odwiedzane przez Googlebota są bardzo żadko a co za tym idzie ciężko taką stronę zaliczać do strpny w systemie.

Grzesiek ja nie proponuje, tylko sugeruje że taki byłby lepszy.

Ale akurat sama analiza poruszania się bota po stronie byłaby dobrym rozwiązaniem bo przecież to uzależnia na ilu stronach zostaje zaindeksowany link.

Analiza częstotliwości bota pozwoliłaby także ustawić lepiej funkcje cachujące linki.

Najlepiej pozycjonować podstrony wewnątrz serwisu lecz musiałby on być odpowiednio duży.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności