Skocz do zawartości

Pozycjonowane krok po kroku... ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chcialem zaproponować opisanie wypozycjonowania strony w przegladarkach krok po kroku. Zaczynając od konstruowania kodu i tagów, do okreslonych efektów po upływie czasu potrzebnego na zaindexowanie. Od pewnego czasu usiłuje zabrać i poukładac w całość informacje na temat pozycjonowana znalezione w sieci, ale niestety jest w nich pelno nie do końca spójnych informacji i mało konkretnych opisów określających co dane zabiegi dają itd. Chodzi mi o text który osobie o mizernej wiedzy z tego tematu naswietli jak to zrobić by zadziałało!

Pozdrawiam

Wojtek

• Odpowiedzi 46
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie chodzi mi dokladnie o moje strony. Raczej chcialbym by kazdy kto szuka info na ten temat, trafiając tutaj na to forum, czytal takiego posta który by naswietlał mu wstępnie sprawe. Przykladowo z tekstów znalezionych w sieci:

"Podstawowe zasady przy konstrukcji stron są następujące:

- Tytuł(Title)

Użyj około sześciu słów , nie używaj nazwy firmy chyba ,że jest ściśle

związana z twoją branżą, używaj słów kluczowych od początku znacznika i nie

powtarzaj ich.

- Meta Keywords

skup się na popularnych słowach kluczowych i używaj najbardziej popularnych

na początku znacznika. Unikaj powtórzeń chyba, że podajesz synonimy.

Uważaj umieszczając liczby mnogie i wariacje z małymi i dużymi literami.

Unikaj używania dodatkowych słów, które nie pojawiają się na stronie. 12 do

14 słów to średnia i najbardziej efektywna ilość.

META Description

- Użyj maksymalnie 16 słów i staraj się unikać powtórzeń. Używaj słów

kluczowych, ale nie zwrotów lub ciągów, które występują w innych znacznikach.

ALT-IMG - nazywaj swoje obrazki używając pojedynczych słów. Podpisuj obrazki

(wartość atrybutów alt )

Nagłówki - używaj ich aby opisywać tekst lub listę.

Właściwy Tekst - użyj co najmniej 250 słów i używaj słów kluczowych. Spróbuj

zacząć pierwsze zdanie pierwszego akapitu od słowa kluczowego, i powtarzaj to

słowo w tym akapicie. Użyj je około trzy razy na stronie.

Spamowanie wyszukiwarek

- Powtarzanie tytułu i słów kluczowych w różnych ukrytych elementach strony ,

niewidocznych dla oglądającego ale widocznych dla wyszukiwarek.

- Zwielokrotnienie tytułu strony

- Umieszczanie ukrytych formularzy , które nic nie robiąc dość skutecznie

oszukują wyszukiwarki (nie wiem za bardzo o co chodzi )

- Umieszczanie przezroczystych gifów 1x1 możliwie najwyżej na stronie

wyszukiwarka google tworząc ranking stron opiera się m.in. na ilości linków do danej strony w internecie, nie znajduje jednach wszystkich linków google lubi gdy strona ma w nazwie ( adresie -- najlepiej w adresie domeny ) wyraz jaki szukasz . Na stronie moze nic nie byc a zostanie bardzo wysoko mumieszczona . "

Powyższy cytat pochodzi z googlania na haslo "pozycjonowanie stron"

Chcialbym by stworzyć taką jakby część tego forum, która opisywałaby jak się do tego zabrać. Pózniej po przeczytaniu postu określającego podstawowe zasady łatwiej zapytac o coś co jest niejasne!

Pozdrawiam

Wojtek

Sądzę, że zebranie wszystkich informacji krok po kroku, które w rzetelny sposób opiszą pozycjonowanie, może być naprawdę trudne. Musimy pamiętać, że przy każdym elemencie istnieje tyle niuansów, które muszą zostać wytłumaczone i objaśnione. Ponadto tak naprawdę wyszukiwarki w jakimś tam stopniu różnią się algorytmami, co dodatkowo komplikuje sprawę....

No i bardziej zaawansowane rozwiązania biorą pod uwagę setki kryteriów...

moim zadniem stworzeni takiego FAQ opisujacym wszytkie niuanse powinno byc pryiorytetem tego forum 

bedzie to stanowic o jego wartosci 

fakt ciezko z placa opisac wszystko

nie uwazm tak, wszystlkei newsy sa dostepne na zagraniczych formach. i podawanie tu wszystkeigo na pala nie ma sensu bo chyba wszyscy wiemy ze nie wszystko co jest rzucone sie okazuje prawda.

Wydaje mi sie ze tu lepiej odpowiadac na kokrnete pytania, a w FAQ zawrzec sprawdzone i podstawoe metody.

"jak bylem mały, to byłem mały..."

Konkretne pytanie

"targeted anchor text na każdej stronie mojej witryny"

Co to ?

Przepraszam za użycie takiego określenia :oops:

Chodzi o tekst pod którym jest link. Na przykład na tym forum, na dole są dwa linki, które nie służą zbytnio odwiedzającym, ale mają na celu poprawienie (w przyszłości) rankingu. Te linki są w footer, więc będą się pokazywały na każdej stronie.

Możesz mi wierzyć lub nie, ale są ludzie którzy będą na to mówili spam, gdyż jest to ewidentnie wymierzone w roboty a nie dla odwiedzających.

nie uwazm tak, wszystlkei newsy sa dostepne na zagraniczych formach. i podawanie tu wszystkeigo na pala nie ma sensu bo chyba wszyscy wiemy ze nie wszystko co jest rzucone sie okazuje prawda.

zagraniczne fora to zagraniczne fora

barak polskiej dokumentacji wielu rzeczy blokuje ludzi z protego powodu BARIERY JEZYKOWEJ

Wydaje mi sie ze tu lepiej odpowiadac na kokrnete pytania, a w FAQ zawrzec sprawdzone i podstawoe metody.

jasne ze lepiej to robic ale mozna wlasnie rozpoczac cos takiego jak FAQ gdzie kazdy post bedzie moderowany i dodawac beda mogli tylko osoby o najdlzuszym stazu

po pewnym czasie gdy forum stanie sie bardziej popularne zacznie tutaj zagladac wiele nowych osob i zadawac te same pytania

topic w stylu przeczytaj najpierw bylby miejscem gdzie mozna odeslac nowicjuszy a zawieralby najczesniej poruszane tematy

Check email deliverability tool Maildog

co do bariery jezykowej to mi wszyscy powtarzaja zawsze "ucz sie globie jezykow" :(

a co do FAQ. to wydaje mi sie ze sam nie wierzysz w to ze jak pojawi sie ktos nowy to bedzie szukac odpowiedz. Zalorzy nowy topic i bedzie pytac o to czego nie wie. I nie bedzie wazne ze pytano juz o to 3000 razy. Przykłady? forum webhelu czy php.pl ...

PS. " Umieszczanie przezroczystych gifów 1x1 możliwie najwyżej na stronie " - w jakim celu? co to zmeinia i co daje ?

świetnie, sadze ze mozna by tam wstawic tez cos o tym ze link tesktowy na stronach o wysokim PR jest bardzo cenny, bo mimo wszystko panuej przekonanie ze taki button czy tym bardziej banner to jest dopiero sprawa a link to suX.

świetnie, sadze ze mozna by tam wstawic tez cos o tym ze link tesktowy na stronach o wysokim PR jest bardzo cenny, bo mimo wszystko panuej przekonanie ze taki button czy tym bardziej banner to jest dopiero sprawa a link to suX.

Napisałem tam, że tekst pod linkiem jest jednym z najważniejszych elementów pozycjonowania. To mają być tylko podstawy a wszystkie dalsze sprawy albo głębsze wytłumaczenie wydaje mi się, że ma miejsce w nowym temacie założonym przez zainteresowanego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności