Skocz do zawartości

Pozycjonowane krok po kroku... ?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 46
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

jak dla mnie bobmba

mozna teraz tam dopisywac definijce rzeczy ktore najczesciej beda sie przewijac na forum

chetnie podejme sie czegos ale po sesji :)

polecam sie na przyszlosc (ok miesiaca)

Dziękuję i powodzenia na sesji. ;)

ale co statystyki? :)

jezlie chodzilo ci o obraze jednopixelowy umieszczony na stronie basic jest to zmniejszony jpg tak aby byl niewidoczny do statystyk internetowych

oczywiscie o ile o to ci chodzilo

PS i nie dziekuje za powodzenie na sesji ;) (przesady)

Check email deliverability tool Maildog

Hmm, ciekawe pytanie.

Szczerze mówiąc nigdy nie spotkałem się z tym elementem w materiałach nt. SEO.

Proponuję, żebyś sprawdził empirycznie - wstaw jakiś unikalny wyraz i poczekaj na reindeksację strony i spróbuj wyszukać swoją stronę.

Wtedy będziesz pewny :-)

Ja mimo wszystko sądzę, że atrybut ten jest ignorowany.

• 3 miesiące temu...
"Podstawowe zasady przy konstrukcji stron są następujące:  

- Tytuł(Title)  

Użyj około sześciu słów , nie używaj nazwy firmy chyba ,że jest ściśle  

związana z twoją branżą, używaj słów kluczowych od początku znacznika i nie  

powtarzaj ich.  

i tu mam pytanie. Widzialem ostatnio pewna strone, w ktorej jako tittle uzyto kilkanascie (dziesiat!!!!) słów, w ktorych bardzo czesto powtazalo sie slowo kluczowe.

1) Czy to nie jest spam ?

2) Dlaczego google widzialo strone na 1-szym miejscu pod slowem kluczowym, skoro podobvno google widzi tylko kilka pierwszych wyrazow z tiitle ?

pozdrawiam.

:)

I jeszcze jedno :hello: Czy jesl;i pozycjonuje strone dla frazy "praca w anglii" czy automatyczbnie wypozycjonuje mi sie ona dla frazy "praca" Np jesli robie linka i anchortext to praca w anglii, to czy to to samo jakby anchorem bylo samo slowo "praca" ?, czy powinienem zrobic inny link z anchorem "praca" tylko i wylacznie ?

pozdrawiam.

Na przykład na tym forum, na dole są dwa linki, które nie służą zbytnio odwiedzającym, ale mają na celu poprawienie (w przyszłości) rankingu. Te linki są w footer, więc będą się pokazywały na każdej stronie.  

Możesz mi wierzyć lub nie, ale są ludzie którzy będą na to mówili spam, gdyż jest to ewidentnie wymierzone w roboty a nie dla odwiedzających.

E tam zaraz spam :)

Linki sa widoczne a wiec nie mozna ich uznac za spam. Kazdy autor strony moze umieszczac sobie linki gdzie tego chce.

Ja tez u siebie ma stopke z linkami tekstowymi - wylacznie dla robotow bo glowne menu jest we flashu.

Czy jesl;i pozycjonuje strone dla frazy "praca w anglii" czy automatyczbnie wypozycjonuje mi sie ona dla frazy "praca" Np jesli robie linka i anchortext to praca w anglii, to czy to to samo jakby anchorem bylo samo slowo "praca" ?, czy powinienem zrobic inny link z anchorem "praca" tylko i wylacznie ?

to zalezy co rozumiesz przez wypozycjonowanie. naturalna reakcja googla bedzie, ze zwroci uwage na wszystkie wyrazy w anchor, jako ze do tej pory nie interpretuje indeksowanych slow leksykalnie i skladniowo. zatem sila rzeczy pod slowem 'praca' strona podskoczy. podskoczy, ale na pewno nie tak samo jak dla 'praca w anglii'. nie sposob tez przewidziec ile podskoczy i czy koniecznie gorzej niz dla 'praca w anglii'. robienie osobnego anchora chyba jest zbyteczne. google jesli uzna twoja strone za wartosciowa (ze wzgledu na jakies slowo bedzie wysoko), to bedzie sie przygladal takze innym slowom na stronie glownej i mozesz liczyc ze google tez wypromuje strone na te inne slowa.

Widzialem ostatnio pewna strone, w ktorej jako tittle uzyto kilkanascie (dziesiat!!!!) słów, w ktorych bardzo czesto powtazalo sie slowo kluczowe.  

1) Czy to nie jest spam ?  

2) Dlaczego google widzialo strone na 1-szym miejscu pod slowem kluczowym, skoro podobvno google widzi tylko kilka pierwszych wyrazow z tiitle ?  

pozdrawiam.

klotnie o spam moga sie toczyc i toczyc i kazdy bedzie mowil co innego. pozycjonerzy-ultrasi zapominaja w ferworze ze gdyby tak na wszystko mowic spam, to cale ich dzialanie mozna by nazwac jednym wielkim spamem, bo niby z jakiej racji jakas strona ma byc sztucznie wyzej, skoro ocenia to obiektywny (matematycznie) algorytm? dla mnie spamem to nie jest, bo jesli ktos tworzy strone, to jest to jego strona i w title moze wstawic sobie co mu sie zywnie podoba. inna sprawa, ze w np. przypadku firm wyglada to bardzo nieestetycznie i nie budzi zaufania. poza tym dlugi title nie miesci sie w oknie przegladarki przeciez, ktorej pasek ma szerokosc srednio 1000 px. widzialem juz rozne techniki, zmierzajace ku obejsciu tej 'niewygodnosci', mianowicie w title zostawia sie kilka poczatkowych slow, nastepnie wstawia sie z 200 spacji (%20) i dalej pakuje kolejne 200 keywordow. google wciaz widzi takie strony na pierwszym miejscu, gdyz NIE TRAKTUJE (jak widac!!!) tego jako spam. wiele 'faktow' na temat googla istotnie powinno byc poprzedzanych slowkiem 'podobno'. sam widzisz z doswiadczenia, ze strony takie stoja bardzo wysoko, choc techniki, dzieki ktorej sie tam znalazly, na pewno nie mozna nazwac elegancka.

"i can handle it without linking :)"

Dzięki Raatkin za odpowiedz.

google jesli uzna twoja strone za wartosciowa (ze wzgledu na jakies slowo bedzie wysoko), to bedzie sie przygladal takze innym slowom na stronie glownej i mozesz liczyc ze google tez wypromuje strone na te inne slowa.  

Alez inteligentny jest ten google :)

pozdrawiam.

tak, to o czym mowi michal jest istotne. dlatego przy rozpoczeciu pozycjonowania trzeba sobie jasno powiedziec dla jakich slow pozycjonujemy. w pewnych segmentach odpowiedz przychodzi sama i jest to jedno slowo (mp3, sex, praca), czesciej nie jest to takie oczywiste i trzeba wybrac sobie 2-3 takie frazy i dla nich pozycjonowac. najwazniejsze jest przewidziec/sprawdzic jakie frazy wpisuja internauci. pozycjonowanie dla "praca w anglii tanio łatwo i przyjemnie" jest sztuka dla sztuki :). w koncu pchamy strony do gory by cos z tego miec - zaplate, liczbe odwiedzin, oferty, zamowienia, propozycje itd.

"i can handle it without linking :)"

klotnie o spam moga sie toczyc i toczyc i kazdy bedzie mowil co innego. pozycjonerzy-ultrasi zapominaja w ferworze ze gdyby tak na wszystko mowic spam, to cale ich dzialanie mozna by nazwac jednym wielkim spamem, bo niby z jakiej racji jakas strona ma byc sztucznie wyzej, skoro ocenia to obiektywny (matematycznie) algorytm?

No, temat jest bardzo płynny i można by pisać i pisać a i tak każdy pozostanie przy swoim ;-) ale sprzeczałbym się z nazywaniem całości działań pozycjonowania spamem - w wielu przypadkach chodzi o zwykłe optymalizowanie kodu czy zwiększenie usability serwisu - czy np. stworzenie mapy strony jest spamem? Chyba nie.

Myślę, że bardzo ważne jest by pamiętać, że wiele serwisów nie jest wysoko w wynikach wyszukiwania, gdyż są nieoptymalnie zbudowane - a to serwis nie ma przemyślanej struktury nawigacyjnej, nie ma odpowiedniego rozdziału treści, dlaczego ludzie nie korzystają z altów chociaż jest to atrybut teoretycznie wymagany?

Już same odpowiedzi na te i wiele innych pytań pozwoliłyby poprawić serwis o tyle, że jego pozycja wzrosłaby zauważalnie w rankingu.

dla mnie spamem to nie jest, bo jesli ktos tworzy strone, to jest to jego strona i w title moze wstawic sobie co mu sie zywnie podoba. inna sprawa, ze w np. przypadku firm wyglada to bardzo nieestetycznie i nie budzi zaufania. poza tym dlugi title nie miesci sie w oknie przegladarki przeciez, ktorej pasek ma szerokosc srednio 1000 px. widzialem juz rozne techniki, zmierzajace ku obejsciu tej 'niewygodnosci', mianowicie w title zostawia sie kilka poczatkowych slow, nastepnie wstawia sie z 200 spacji (%20) i dalej pakuje kolejne 200 keywordow. google wciaz widzi takie strony na pierwszym miejscu, gdyz NIE TRAKTUJE (jak widac!!!) tego jako spam.  

A dla mnie jest. Dlaczego? Zadaję sobie po prostu pytanie - jaką wartość niesie taki długi tytuł strony dla użytkownika odwiedzającego serwis?

Na dobrą sprawę nigdy się z nim nie zapozna - ani wtedy, kiedy znajdzie link na stronie wyników (jest tam ograniczenie do x znaków), ani w pasku tytułu okna przeglądarki, ani gdy doda później stronę do 'ulubionych' (tam również jest ograniczenie do x znaków).

Nikt też nie umieści tak długiego odnośnika na swojej stronie (przyjmując, że bardzo często webmasterzy linkujący do nas budują anchor text na podstawie tytułu strony).

Nie ma wartości dla użytkownika - nie ma sensu.

Co prawda nie jest to element będący podstawą do natychmiastowego i kategorycznego usunięcia z rankingu (nie mówię o skrajnych przypadkach), ale myślę, że jest już jakąś przesłanką do potraktowania strony jako spamującej. Pamiętajmy, że nie ma wyraźnych rozgraniczeń spam/niespam - to bardzo często kwestia indywidualna, stąd taka niedoskonałość w usuwaniu stron z rankingu przez same wyszukiwarki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności