Skocz do zawartości

Pozycjonowane krok po kroku... ?

Rekomendowane odpowiedzi

pamietaj jednak ze waga dla kazdego slowa jest mniejsza o ile jest ich wiecej w tekscie, wiec:  

praca w anglii:  

100% - praca w anglii  

50% - praca  

50% - anglii  

praca:  

100% - praca

+

najwazniejsze jest przewidziec/sprawdzic jakie frazy wpisuja internauci.

Z tego wynika ze powinienem pozycjonować moj serwis dla samego slowa praca, bo slowa praca w anglii zadziej sie stosuje jak praca :)

Dzieki za wyjasnienie - bardzo mi to pomoglo.

Pozdrawiam.

:)

• Odpowiedzi 46
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Moim zdaniem powinieneś to wszystko przekalkulować...

Według mnie bardziej wartościowych odwiedzajacych będziesz miał wtedy, gdy będą wchodzić na Twoją stronę z hasła: praca w anglii, a nie poprostu praca (wiele osób nie interesuje wogóle praca za granicą)

No chyba, że uda Ci się być wysoko i na hasło praca jak i praca w anglii

Mam małą rade dla Ciebie. :)

Wyszukiwarka uznaje serwisy za wartościowe jeśli linkuje się do nich nie tylko na stronę główną (to znaczy, że cały serwis jest bogaty w treśc skoro linkowane są z zewnątrz jego podstrony).

Więc proponuję Ci dać jako anchory:

na: https://darpol.org (praca)

na: https://darpol.org/modules/newbb/ (praca w anglii)

Live Free or Die

Nie wiem czy jakis lab ma sense. Wszystko co jest do powiedzenia odbbywa sie tutaj na forum. Pozycjonowanie jest dlugim procesem i poprostu trzeba sie stosowac do ogolnych zasad i zbierac jak najwiecej linkow. Przynajmniej narazie tak to wyglada, a co bedzie pozniej to nie wiadomo. ;)

jak juz wspomnialem gdzie indziej, razi prezentacja - wzrok sie meczy przy czytaniu takich kolorow czcionek na bialym tle. znow jest pomieszanie z krojem czcionek, w dodatku czesc tekstu justujesz, czesc wysrodkowujesz itd. Srodkowanie tekstu raczej jest takim sobie zabiegiem i kojarzy sie z reklama ziolek na zaparcie, a nie powaznej uslugi. Justuj tekst albo rownaj do lewej. w dodatku tekst za bardzo przylega do ramki po lewej stronie (widac to przy myslnikach), musisz zrobic tam jakis odstep, co najmniej 10px.

co do samego tekstu, to nie jest zly, brakuje jednak momentami przecinkow. i nie zwracalbym sie do ewentualnego klienta per "czytelniku" (mala litera!) i poufale "przyjacielu". dobrze wiemy ze w biznesie nie ma przyjaciol :P

jest tez kilka bledow stylistycznych np.

* zmieniac zamiast zamieniac

* zagniezdzanie animacji? - zagniezdzanie to cos zupelnie innego i nijak sie ma do animacji flash. uzyj lepiej czegos w rodzaj "osadzanie" lub jeszcze lepiej "umieszczanie".

"i can handle it without linking :)"

a czy mozna by zrobic cos takiego jak - " zrobiles strone, powstawiales wszystko jak nalezy i co dalej? "

ja jak narazie wiem, ze teraz pozostaje juz tylko linkowanie i slyszalem jeszcze, ze jak sie wyszukuje strone i na nia wchodzi z wynikow to to pomaga ale nie wyobrazam sobie tego w praktyce :roll:

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

a czy mozna by zrobic cos takiego jak - " zrobiles strone, powstawiales wszystko jak nalezy i co dalej? "  

ja jak narazie wiem, ze teraz pozostaje juz tylko linkowanie i slyszalem jeszcze, ze jak sie wyszukuje strone i na nia wchodzi z wynikow to to pomaga ale nie wyobrazam sobie tego w praktyce  :roll:

Skoro uwazasz, ze zrobiles juz wszystko to proponuje abys zaczekal z miesiac albo dwa na wyniki. W miedzy czasie walcz o linki i dopisuj sie gdzie popadnie.

Skoro uwazasz, ze zrobiles juz wszystko to proponuje abys zaczekal z miesiac albo dwa na wyniki. W miedzy czasie walcz o linki i dopisuj sie gdzie popadnie.

walcze ile sie da ale jak narazie zostawiam tylko w forum...

A gdzie mozna jeszcze zostawiac, zeby to jakos sprytnie i szybko szlo?

Ja np. mam taka metode, ze biore dobrze wypozycjonowana strone, zalozmy artegence.pl (nie wiem co sie jej tak uczepilem 8) ) w google wpisuje

link: https://www.artegence.pl

i patrze gdzie oni pozostawiali i ide ich tropem :lol: i okazuje sie, ze wala po wszystkich mozliwych forach...

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności