Skocz do zawartości

Bardzo małe zaplecze

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Pozycjonuję sobie 3 stronki. Jedyna o tematyce gier komputerowych, druga o tematyce fotografii, trzecia (dość ogólnie) o turystyce. Bardziej z ludzkiej ciekawości, chciałbym założyć sobie jedną stronkę na jakimś małym, tanim hostingu i utworzyć subdomeny. Każdą subdomenę oddzielnie bym pozycjonował i każda w jakiś sposób linkowałaby do w/w stron ;) Czy takie rozwiązanie ma sens? Jak mówię nie mam zamiaru na tych subdomenach wejść do TOP1 - robię to raczej z ciekawości, ale czy przypadkiem nic nie zepsuję?

Proszę mnie od razu nie rugać ;)

Jeżeli połączysz subdomeny linkami miedzy sobą to googiel uzna je za jedne serwis. Jeżeli nie będą miedzy sobą linkowały powinny być traktowane osobno. Wg. mnie lepiej różne domeny.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

@AdamAGP# skąd takie informacje? Nie wprowadzaj innych w błąd, proszę.

@mardag Rozwiązanie miałoby sens powielone kilkadziesiąt / set razy, szczególnie w tematykach, które wymieniłeś.

"bytka abo ne bytka to je zapytka" - W. Shakespeare ;)

Niekończąca się impreza ;) ... wątroba zaleczona :D

Dzięki za odpowiedź ;)

Wiem, że lepiej raczej będzie osobne domeny, ale to wiąże się z większymi kosztami ;) A tak kupię sobie domenę + tani hosting i za 30 zł na rok mam spokój. Jak mówię - robię to raczej z ciekawości, dopiero się w SEO "ogrywam", dlatego próbuję różnych rozwiązań. Na razie wolałbym jednak, żeby ta nauka była jak najtańsza.

Nie mam zamiaru linkować między subdomenami - każda będzie osobną stronką, każda będzie oddzielnie dodawana do katalogów czy preselli.

EDIT: Właśnie przeczytałem wypowiedź @noone. Tematyka wcale nie jest taka trudna, przynajmniej, jeśli chodzi o gry - konkretnie jest to forum i już jest w TOP10 pod wybranymi hasłami. Jeśli chodzi o pozostałe strony... Nie oczekuję cudów ;) Jak mówię, dopiero się oswajam z pozycjonowaniem i próbuję różnych rozwiązań.

ma sens - tym bardziej że teraz domeny kupisz po 0,90zł - subdomeny również możesz zlinkować ze sobą - a-b; b-c, c-d, d-a (przykład dla 4) czyli tak by nie było wzajemnego linkowania (słabsze)

dla Twoich okien najlepsze markizy - dla wszystkich adwokat - lub książka telefoniczna - oferty różnego typu, taniej nie będzie

A gdzie błąd w myśleniu ADamAGP ??

dokładnie tak to działa jak opisał - myślałem, że takie podstawowe i banalne sprawy są oczywiste...

Hmm, sorry. ale tak ogolnie to nie jest oczywisice - co to znaczy linkowane między sobą?

Jeśli robie

warszawa.xxx.pl

krakow.xxx.pl

itd i linkuje mocno to tak

ale jesli robie

zdrowie.yyy.pl

moda.yyyy.pl

nauka.yyy.pl

moto.yyy.pl

itd.

i linkuje tylko tu i tam miedzy subdomenami - to dla mnie już nie.

Pytanie: gdzie granica?

dokładnie tak to działa jak opisał - myślałem, że takie podstawowe i banalne sprawy są oczywiste...
Jeżeli połączysz subdomeny linkami miedzy sobą to googiel uzna je za jedne serwis. [...]

Jesteś pewien, że to tak działa? dla mnie to nowość :pytajnik:

"bytka abo ne bytka to je zapytka" - W. Shakespeare ;)

Niekończąca się impreza ;) ... wątroba zaleczona :D

jeżeli serwis na subdomeach sa inne, to nie nawet jak do siebie linkują.

Mialem taki przypadek tylko przy spamiarce gdzie tagi to subdomena i na kazdej po 10.

Google subdomen linkowanych nie uznaje za jeden serwis jak widac roznice w kodzie, jak kod jest taki sam czyli spamiarka to tak.

Gdyby tak bylo to google uznawalby czesto systemy blogowe za jeden czy rozne aliasy a tak nie robi.

AdamAGP u mnie tak pokazuje jak szablon mam ten sam, w innej sytuacji google pokazuje jako linki zewn.

AdamAGP u mnie tak pokazuje jak szablon mam ten sam, w innej sytuacji google pokazuje jako linki zewn.

Mi pokazało przy całkiem innych stronach. To nie wiem, może jest jeszcze jakiś inny czynnik.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

rozmawialem z googlarzem czasem roznie z ich narzedziami - zapytaj na ich grupie.

Ogolnie polecam grupe :pytajnik: co do SEO bo na grupie chociaz dostaniesz info prosto z google :P.

Ogołnie zapraszam na grupe jeżeli chodzi o seo i indeksacje w google :pytajnik:

https://groups.google.com/group/Google_Webmaster_Help-pl

Kilka osob z PIO juz jest, kulturka, ciekawe tematy no i czasem człowiek z google cos powie.

Myśle że warto podyskutowac ze źródłem ;) zawsze to cenniejsze info.

Pozdrawiam

Mariusz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności