Skocz do zawartości

Ciekawostki.eu pokazuje sie inny adres

Mastiff

Rekomendowane odpowiedzi

https://ciekawostki.eu

Mam stronkę pozycjonuję ją byłem na pierwszym miejscu na frazę CIEKAWOSTKI dzisiaj patrzę a strona wyleciała ale na pierwszym jest opis title z mojej strony ale pod inną domeną klikam i wchodzę na swoją stronę. Jak to jest możliwe skoro nie robiłem ze swojej strony żadnego przekierowania?

e7efc684ec9ab4ab.jpg

Wymienię się linkiem tekstowym

Nas się pytasz? Jak dla mnie to właśnie wygląda jak przekierowanie 301 na c3i.patrz.pl

Coś Ci mówi ten adres? Bo pod tymi dwoma adresami jest ten sam serwis, więc logiczne, że dwóch w Google nie będzie.

Jest jeszcze opcja taka, że jeśli masz ten serwis pod tymi dwoma domenami, a na żadnym nie masz 301, to nie musiałeś robić żadnego przekierowania, Google samo sobie wybrało jaki adres chce pokazywać.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Trzymajmy sie faktów ktoś zrobił przekierowanie z c3i.patrz.pl na ciekawostki.eu po kliknięciu na link w wynikach c3i.patrz.pl następuje przekierowanie na ciekawostki.eu to jakim cudem Google jako pierwsze wyświetla c3i.patrz.pl ?

Ja u siebie owszem mam przekierowanie ale z www.ciekawostki.eu na ciekawostki.eu i nic poza tym

Wymienię się linkiem tekstowym

W takim wypadku polecam się skontaktować się z redakcją patrz.pl i z nimi wyjaśnić sprawę, subdomena c3i.patrz.pl należy do nich,

i na niej w ramce wyświetlają Twoją stronę.

A dlaczego wyświetla się ich a nie Twoja, proste wytłumaczenie duplicate conent, a dlaczego akurat Twoja poleciała?

Bo ich domena jest po prostu mocniejsza i nie musiało być żadnego przekierowania.

I tu widać, że algorytm Google nie wziął pod uwagę wieku, bo pewnie Twoja domena była starsza.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności