Skocz do zawartości

Wiele domen prowadzi do jednej

radziowi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam następujący przypadek posiadam domene www.abc.pl (pozycjonuje pod kilka fraz)

Dokupiłem sobie do tego 50 domen. Nowe domeny to strona glowna (ta sama grafika, jednak tresc jest inna. Na kazdej uzywam innych slow kluczowych itp jednak jest to tylko jedna strona) Na kazdej daje link do strony glownej czyli www.abc.pl(JAK KTOS CHCE WEJDZIE SOBIE JAK NIE TO NIE). Czy jest to spam?? Czy może cos innego, a moze to jest dozwolone.?? Wszytkie domeny chce trzymac na jednym serwerze wiec IP bedzie to samo.

Coś dla zdrowia - miejsce zdrowej żywności.

Wiem że byłoby skuteczniejesze inne IP, ale niestety koszty zdecydowanie rosna.

Grafikę można trochę pozmieniać. Jednak logo musi zostać to samo.

Czy za takie tworzenie wielu domen i kierowanie do jednej nie dostanę Bana?? O to mi chodzi przed wszystkim, żeby tego bana nie dostać.

Raczej nie. Bo za co? Za to, że masz 50 stron i sobie dałeś linki do swojej "flagowej" strony. Jak już to któraś z tych 50 domen może zarobić bana zależy co na niej będzie, ale raczej nie.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Doorway page - strona internetowa utworzona dla podbicia rankingu w wyszukiwarkach internetowych za pomocą pewnych popularnych fraz, jednak przekierowująca do innego miejsca.

Inne używane nazwy tego typu stron to: bridge pages, portal pages, zebra pages, jump pages, gateway pages, entry pages itd.

Kliknięcie na adresie takiej strony, znalezionej w wyszukiwarce, zazwyczaj automatycznie przekierowuje za pomocą polecenia META Refresh do innej strony. Ponieważ niektóre wyszukiwarki "karnie" wykluczają stronę z indeksu za stosowanie META Refresh, autor takiej strony może zrezygnować z tego mechanizmu, wstawiając jedynie odsyłacz zachęcający do przejścia do innego miejsca.

Tam beidze równiez tekst jak i grafika nie sam link wszytko bedize inne tylko ze prowadzi do jedenj witryny i nie beidze zadnego REFRESH?? Czy to tez beidze spam?? Mozna za to dostac bana??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności