Skocz do zawartości

Domena

koniak17

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Wyczytałem gdzies kiedys ze od podatku adsense można sobie odliczyc koszty domeny. Czyli jeżeli mam płacic co roku podatek to w sumie domena wychodzi za darmo po odliczeniu. Czy to prawda?

Jesli masz firme to mozesz sobie odliczyc, koszty serwera koszty domeny, ogolnie koszty uzyskania przychodu.

Co do braku dzialalnosci gospodarczej, wydaje mi sie, ze jakis sposob istnieje :(

Google AdSense - potrzebujesz pomocy ? Napisz na forum adsense lub mail: kuba@adsense.org.pl

mZEK.2.gif

Osoba fizyczna nie prowadząca działalności gospodarczej także może sobie odliczyć koszty uzyskania przychodu. Rozliczając się na zasadach ogólnych wynoszą one 20%. Raczej nie możesz w tym wypadku odliczać sobie za domenę i serwer, bo to tylko przy działalności. Pozostają Ci te 20%... :)

Ojjj chyba sie mylisz!

Z tego co mi wiadomo to aby odliczać sobie VAT i koszta to trzeba mieć firmę... VAT zwracają Ci zawsze a koszta (19%) tylko wtedy gdy Twoje straty przekroczą 50% wszystkich zarobionych pieniędzy (dobrze mówię?) właśnie nie do końca pamietam jaki to był procent ale jakoś tak.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności