Skocz do zawartości

System OnLine do sprzedawania oprogramowania własnego

Maximus Marius

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym zrobić stronę na której można by było kupić kilka moich programów.

Zakładam że bedą dwie odrębne strony jedna PL dla systemów płatności dostępnych w Polsce i drugi EN dla reszty świata.

Chciałbym aby działało to w czasie rzeczywistym

1)Klient wchodzi na stronę WWW

2)Dodaje do koszyka

3)Przechodzi do strony płatności i płaci kartą lub innym sposobem

4)Powraca do mojej strony i może sobie sciągnąc program. (punkty 1-4 powinno sie dac zrobić w zależności od szybkości klikania w kilka minut)

Jaki system płatności dla PL a jaki dla reszty świata ?

Czy muszę miec firmę aby korzystać z systemów platności elektronicznej ?

Musisz mieć firmę, żeby rozliczyć się z tych płatności i wystawić Faktury/Rachunki kupującym. Inaczej spodziewaj sie kontroli skarbowej jak chcesz to na większą skale robić

Ja korzystam z platnosci.pl i całkiem jestem zadowolony( zdaje sobie sprawę że ich prowizje nie są najmniejsze na polskim rynku ale podoba mi sie ich system). Jeśli chodzi o świat to tu główny system to paypal, kupujący bardzo mu ufają, ale często się zdarzają przekręty typu: ktoś coś od ciebie kupić, ściągnie, a później zgłasza w paypal że chcę zwrot kasy, bo nie wywiązałeś się z umowy.

ps. aha jeśli chodzi o platnosci.pl to używam go też z powodzeniem dla klientów zagranicznych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności