Skocz do zawartości

Nasza konkurencja wyznacza nowe standardy :)

Trotyl

Rekomendowane odpowiedzi

ale czy g z tym za wczesnie nie wystartowal? bo rzucili ogromne pieniadze na swoja kampanie i tak naprawde nie slychac nic a nic. wydaje mi sie ze najpierw musi byc mocny kurs z zachodu na takie projekty i wtedy mogli uderzyc z tym ;]

btw. kiedys na G.pl mialem sponsoring ;] jak jeszcze hostingi robili ;-) pamietacie moze strone hydepark.pl - oni nalezeli do g.pl ;-)

btw. hydepark.pl to byl wlasnie taki przyklad strony ktora za wczesnie wystartowala, teraz macie grona, wykopy a wtedy byl hydepark ktory padl ;]

nom powiem wyglada to tragicznie ;)

I nie zgodze się z osobami które mówią, że tak będą wyglądały portael w przyszłosci. Dla mnie to porażka ale dla innych ...

Estetyka się też liczy?

No właśnie, ostatnio czasy pokazują, że graficzna oprawa ma niewiele do powiedzenia, a kampania jaka się wladuje w projekt.

W tym szaleństwie jest metoda.

Komunikat obrazkowy, podział tematyk kolorami, duże nagłówki - to wszystko sprawia, że serwis jest mimo wszystko czytelny dla osoby która z internetem nie miała styczności wcześniej. My już jesteśmy zbyt zasiedziali w necie by przyjąć takie rozwiązania jako poprawne, ale wierz mi jest masa osób, które na g.pl znacznie szybciej się odnajdą niż na Onecie czy WP, nie wspominając o Interii.

Grafika odgrywa tu naprawdę dużą rolę, ale nie w pojęciu upiększenia strony, a w pojęciu nadania jej totalnie marketingowego i przekazowego charakteru.

Proponuje każdemu pochodzić nieco po tej stronie, pomyśleć jak się rozwinie, zobaczycie, że nie jest to takie straszne jak na pierwszy rzut oka się wydaje, a wręcz przeciwnie - jest to przemyślana i dobrze zrobiona kompozycja marketingowa.

zgadzam się przywyklismy do innego rodzaju stron ale to nie oznacza ze nasza orientacja się zmieni.

Te obrazkowe newsy totalnie mnie irytują - jasne i przejrzyste ale dla kogo?

Przecież to wszystko należy do jednej korporacji, promocja serwisów co ma do tego google ?

Kiedyś pisałem na blogu o wartości adresów e-mail: https://www.kadzielawski.info/index.php/war...-adresu-e-mail/

Można to przełożyć na ilość wysyłanych mailingów.

W gmailu obiecują, że reklam via skrzynkę nie będzie (nie muszą być bo i tak są obok wiadomości ;) ) ale już na g.pl - dlaczego nie?

Z innej beczki? Czym ma się różnić web 3.0 od web 2.0 na podstawie tego serwisu?

Na podstawie tego serwisu to chyba tylko tym:

Wiecej ludzi w necie = nizsza srednia inteligencja internauty = zmiana zawartosci przecietnego serwisu [onet>super express>pudelek>g.pl - a mnie sie wydawalo ze onet z poczatku tej listy to dno...].

Jakby nie bylo, do niedawna jeszcze internet byl czyms dosc elitarnym. Studenci, informatycy, mieszkancy najwiekszych miast itd.

Jak porownuje internet sprzed kilku ladnych lat z tym obecnym, to rzuca sie w oczy masa nowego smiecia na niesamowicie niskim poziomie - serwisy plotkarskie, blogi i fora roznych nAsTolAtek i tak dalej...

W sumie podobnie dzialo sie z rynkiem prasowym - na poczatku prasa do byla dosc elitarna sprawa. Teraz wystarczy isc do najblizszego kiosku, zeby zobaczyc co sie sprzedaje w najwiekszych ilosciach.

Nie ma sie oczywiscie co obrazac na rzeczywistosc - taka juz kolej rzeczy...

merti ma racje - teraz serwisy wyznaczaja internauci,ktorzy niestety sa coraz mniej madrymi osobami taka prawda....co do serwisu nie podoba mi sie kompletnie i ja szczerze mowiac nic tam nie widze oprocz pi****l roznego typu ,ktore znajde na x serwisach:)i tym sposbem kadzielawski wyznaczyl web 3.0 :pisze:

LOK - LIGA OBRONY KRAJU

merti ma racje - teraz serwisy wyznaczaja internauci,ktorzy niestety sa coraz mniej madrymi osobami taka prawda....co do serwisu nie podoba mi sie kompletnie i ja szczerze mowiac nic tam nie widze oprocz pi****l roznego typu ,ktore znajde na x serwisach:)i tym sposbem kadzielawski wyznaczyl web 3.0 :pisze:

No niezupelnie.

Chodzilo tylko o Web 3.0 na podstawie g.pl.

Tak naprawde Web 3.0 to bedzie cos zupelnie innego. Chodzi o zaimplementowanie w Sieci tzw. sztucznej inteligencji, a w zasadzie jej elementow.

Google w Web 3.0:

wpisujesz "Gdzie w tej chwili kupie najtaniej nowa domene .pl? Ale tylko w pewnej firmie, z duza iloscia pozytywnych opinii".

dostajesz "Proponuje Home.pl, ewentualnie Nazwa.pl. Prosze uwazac na Regulaminy Promocji - kwestia przedluzenia domen na nastepny rok i wiekszych cen z tym zwiazanych. Aby dowiedziec sie wiecej o przedluzeniach i rejestracji domen, kliknij tu: www....pl. Proponuje rowniez odwiedziny na forum PiO - nie lubie ich, bo celem zycia tej bandy oszolomow sa nieustanne proby oszukania Mnie, Google'a, ale moj algorytm zmusza mnie do podania rowniez tego adresu w odpowiedzi na Twoje zgloszenie. (ads by Google) Zajrzyj rowniez do Merlina (www.merlin.pl) - znajdziesz tam najlepsze poradniki o domenach i budowaniu serwisow internetowych."

:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności