Skocz do zawartości

Dziwna rzecz - nie wiem jak to sklasyfikować

inspiro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, spotkałem się z dziwną sytuacją. Mam stronkę (znajduje się w stopce), którą pozycjonuje już od jakiegoś czasu. Ostatnio zauważyłem, że subdomena www.mobile.nazwa_mojej_domeny.com.pl jest zaindeksowana w googlu. Wskazuje na moją stronę, dla niektórych fraz jest nawet nieźle wypozycjonowana. Prawdziwe archiwum X, tym bardziej, że ja nic z tym nie robiłem. Na dodatek zmieniałem ostatnio opisy meta na stronie. Strona pod główną domeną nadal ma stare meta, a ta subdomena ma nowe meta. Powiedźcie czy mam się bać, że guglarz potaktuje to jako Duplicate Content? Pozdrawiam!

Projektowanie ogrodów to sztuka. Jeśli chcesz zaprojektować ogród lub założyć ogród na dachu zapraszam do odwiedzenia strony www.inspiracje.com.pl

Wszystkie subdomeny (cokolwiek wpiszesz przed inspiracje) działają i wskazują na moją domenę. Jest to defoultowe ustawienie w home.pl.

Natomiast tylko jedna subdomena www.mobile.inspiracje.com.pl wyskakuje po wpisaniu w wyszukiwarke site:www.mobile.inspiracje.com.pl.

Dodatkowo po wpisaniu słów kluczowych też się wyświetla w google z nowym meta opisem. To już jest dla mnie co najamniej dziwne...

Projektowanie ogrodów to sztuka. Jeśli chcesz zaprojektować ogród lub założyć ogród na dachu zapraszam do odwiedzenia strony www.inspiracje.com.pl

Nikt nie ma zadnego pomyslu? Naprawde potrzebuje wiedziec co z tym robic? Nie znam sie zabardzo i nie wiem czy mam sie przejmowac czy nie? :D Pozdrawiam!

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

Dzieki chopaki, to juz cos wyjasnia :D Tylko naprawde nie rozumiem dlaczego ta subdomena ma odswiezone meta, a wlasciwa domena nie? No i pozostaje pytanie czy to jest dla mnie niebezpieczne?

Moze ktos sie tez orientuje, bo dopiero teraz to zauwazylem, jak to jest ze google dla niektorych zapytan pokazuje moja strone ale zamiast opisu meta pokazuje wszelkie dane kontaktowe - typu telefony, adres (raz w wersji polaskiej, a raz w angieslkiej - w zaleznosci od tego co wpisujemy w wyszukiwarke). Wspomne, ze tych informacji nie ma w meta, a strona jest cala we flashu, wiec skad googl ma te informacje...?

jesteś pewien, że to co pokazuje google po wpisaniu tych niektórych fraz to napewno twoja strona, może to są wpisy twojej strony w katalogu (o ile do takowych dodawałeś) wtedy google wyświetli opis twojej strony jaki był zamieszczony w katalogu, może też i dane adresowe (jeśli w katalogu takie podałeś).

Jestem pewnien - wyraźnie pod opisem był adres subdomeny! Choć teraz, po wpisaniu pewnych fraz, już się nie wyświetla. Co do danych adresowych, to tak samo jak z subdomeną - są powiązane z moją stroną, a nie z którymś z katalogów. Z tego co słyszałem google potrafi wyciagną info nawet ze stron flashowych. Co do odświeżania meta, to zakładam, że google - nie wiedzieć czemu - traktuje obie te strony identycznie i widocznie uznał, że skoro odświeżył jedną (niewłaściwą) to już jest ok.

Zastanawiam się też na tym czy ta sytuacja nie jest dla mnie na plus. Ta subdomena generuje całkiem niezły ruch na mojej stronie. Co prawda są to odsłony kilkusekundowe ale zawsze są. Sklep z komórkami, który ma adres bardzo podobny do mojej subdomny widocznie jest popularny ;)

Witam,

Też mam podobny problem a nie chce by google wrzuciło mi filtr na jakis czas z powodu pojawiania się takiej samej strony ale pod różnymi nazwami. Jak można zablokować w pliku .htaccess by jeśli ktoś wejdzie na strone www.didi.mojadomena.pl to otrzyma komunikt że podana strona nie istnieje ?

Proszę o podanie kodu, dzięki

Jaco

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności