Skocz do zawartości

Jak wspieracie czyjeś precle ?

bandzorno

Rekomendowane odpowiedzi

wymaga uważnej moderacji ich treści, aby nie utracić konta w G.

O jakim koncie piszesz, jeżeli mogę się zapytać?

Pisałem oczywiście o koncie w AdSense, może nie tyle utracie co zabanowaniu w przypadku pojawiania się treści niezgodnych z ich "polityką programową" - zastosowałem może zbyt duży skrót myślowy.

Profesjonalne badania rynku wykonywane przez socjologów

Prywatny blog

Pozycjonownie i optymalizacja stron

• 6 miesięcy temu...

Nie linkuję bo za dużo czasu dy to zajęło.

Ale żeby nie było że ze mnie taka świnia to sam posiadam trochę precli i nie wymagam od nikogo linkowania, linkuję je sam. Dla mnie wystarczającą nagrodą jest site.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Ja jeśli dodaję artykuł to czasem podlinkuję, jeśli mam fajny i obiecujący projekt.

Co do adsens, mam zasadę, jeśli ściągam jakiś program, wpis do precla, przydatne informacje które wykorzystam - zawsze kliknę jeden raz w reklamę która mnie interesuje (nigdy w ciemno). Czuje się wtedy dobrze bo wiem że w jakimś stopniu zapłaciłem dla gościa te parę groszy za czas który poświęcił. Szkoda że mało kto ma taki tok myślenia :hello:

Witam, w ostatnich dniach i tygodniach nie logowałem się na konto i nie sprawdzałem co słychać na forum. Okazało się że ktoś się włamał mi na konto i oferował licencje seokatalogów itp. To nie ja oferuję i ktoś próbuję wyłudzić pieniądze od was.

A ja to uważam za nieco nieuczciwe. Bo myślisz o tym co postawił precel, a nie o tym kto płaci za reklamę. W tym przypadku za frajer, bo i tak masz tak naprawdę inną motywację przy klikaniu a zainteresowanie to tylko "obudowa". Sam z tego powodu bardzo starannie wybieram reklamy w AW (tylko wybrane witryny) bo ja mam tę świadomość. Inni płacą i nie wiedzą za co.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Takie cos jak zaindeksowanie nA własna rękę jest OK, no ale klikanie w reklamy to moim zdaniem zenada. Ok jest dużo reklamodawców - ale każdy chce płacić za jakosć. A iblock konta AS może własciciela czekać.

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

Etycy za dychę....

Widzę fajny opis strony która reklamuję się w ads. Lepiej skopiować adres i wkleić do przeglądarki? No nie bądźcie śmieszni.

Witam, w ostatnich dniach i tygodniach nie logowałem się na konto i nie sprawdzałem co słychać na forum. Okazało się że ktoś się włamał mi na konto i oferował licencje seokatalogów itp. To nie ja oferuję i ktoś próbuję wyłudzić pieniądze od was.

Dzięki Cria!

Mam jeszcze jedno pytanie a propos linkowania w presellach. W jednym wpisie dawać tylko linki do jednej strony (wtedy z różnymi anchorami) i np. podstron, czy też do 3 różnych stron? A jeśli do różnych to opłaca się dawać z tym samym anchorem czy z różnym?

Po jakimś czasie od dodania sprawdzam jak stoi mój wpis, czy się zindeksował (jak precel dobry to powinien wpis wyladować w indeksie "automatycznie"), czy nikt linków nie popodmieniał. Jesli jest ok, to linkuje z innych precli albo z własnego mini-swl`a.

Na blogu:

pozycjonowanie a etyka. A za parę dni słów kilka o smacznych i lekkostrawnych preclach

Nawet w superpodlinkowanych normalny serwisach zawsze coś wypada z indeksu jeżeli site jest duży albo wpada do suplmentu. Może to być chwilowe może być długotrwałe. Chyba, że podstrona/wpis jest mocno podlinkowana. Dlatego podlinkowanie wpisu leży też w interesie jego autora. Porządne podlinkowanie to jedyna gwarancja, że wpis zawsze będzie w indeksie głównym.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności