Skocz do zawartości

Dwie domeny, jedna strona

maly7

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Nie wiem czy pisze w dobrym temacie ale mam nadzieje ze tak.

Z gory zaznaczam ze nie znam sie zbytnio na tych sprawach i nie wiem jak znalezc odpowiedz na moje pytanie wiec pisze tutaj:)

1. Otoz mam strone na serwerze do ktorego nie mam dostepu. Tresc, wyglad itp modyfikuje przez panel administratora. Strona ta ma domene np: xxx.pl i jest zaksiegowana w google. Domena przekierowuje na IP serwera.

2. Kupilem nowa domene ("lepsza") yyy.pl Czy istnieje mozliwosc zrobienia tak, aby po wpisaniu yyy.pl otwierala sie strona znajdujaca sie pod domena xxx.pl ? Na przyklad domena xxx kieruje na 123.345.567.789 czy bedzie dzialac domena yyy.pl jak ustawie przekierowanie na te same IP (czy nic nie bedzie sie "gryzlo")?

Zaznaczam ze w panelu administracyjnym strony ustawiam ze strona pracuje w domenie xxx.pl (nie moge ustawic aby pracowala i w xxx.pl i w yyy.pl)

dalej... jezeli okaze sie ze spokojnie moge podpiac yyy.pl pod strone ktora znajduje sie pod xxx.pl co na to google jezeli bede pozycjonowal domene yyy.pl.

Prosze o wzgledna wyrozumialosc:)

banner_eboki.gif

Zrób przekierowanie z yyy.pl na xxx.pl. W index tej yyy.pl wklej cos takiego:

<?php

header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");
header("Location: https://xxx.pl/");
header("Connection: close");

?>

W pierwszej linijce starej strony wklej to co podal lukas22333

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

tylko tak jak juz napisalem - nei mam dostepu do plikow na serwerze - ich zawartosc zmieniam przez CMS wiec nie moge dodac tego kodu php

edit:

czy moge uzyc poprostu konfiguracji na domenie yyy.pl takiej:

"Przekierowanie domeny na adres URL (np. na adres https://nazwadomeny.pl/katalog) to przekierowanie wyłącznie wywołań dotyczących WWW w określoną, docelową lokalizację. Wybierając tę opcję będziesz miał dodatkowo możliwość aktywacji darmowego konta e-mail o pojemności 1 GB. W poniższym formularzu wpisz adres WWW, na który chcesz przekierować zamówioną domenę."

czyli yyy.pl przekeiruje mnei na xxx.pl

czy moge normalnie wtedy pozycjonowac domene yyy.pl bez ryzyka ze google odbierze to za nie wiem... mirror? spam? czy cos z tych rzeczy?

banner_eboki.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności