Skocz do zawartości

Bajeranckie anchortexty. ;)

jez

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Cieszę się że nagłówkiem zachęciłem Cię do zajrzenie właśnie tutaj. ;)

Obserwuję sobie anchortexty które pojawiają się w systemach TLB i podczas konwencjonalnej wymiany, a także podczas racjonalnej budowy serwisów i przenoszenia AnchorPR przez profesjonalistów. W tym temacie możemy zająć się dyskusją na temat maksowania właściwego anchortextu.

Załóżmy że pozycjonujemy stronę "mojafura.com" na słowo "fura" oraz "samochód", wstawiając 150 linków na 150 losowych podstronach. Oba keywords nie tworzą sensownej frazy. Przeanalizujmy kilka opcji, ciekaw jestem jak oceniacie ich skuteczność, ja już mam wyrobione na ten temat zdanie:

1. Anchortext: "fura" na 75 podstronach i "samochód" na 75. To podstawowa opcja.

2. Anchortext: "fura samochód" na 150 podstronach - czyli "mamy małą 'moc' więc złapmy jak najwięcej podstron pod słabym anchortextem" - czy przenosi to 1/2, czy 1/4 AnchorPR na selektywne keywords? IMO 1/4, a złudzenie 1/2 lub 1:1 wynika z wielości IP w systemach TLB, a w "życiu" się nie sprawdza.

3. Anchortext: "fura samochód" na 75 podstronach i "samochód fura" na 75 podstronach.

4. Anchortext: "fura samochód" na 75 podstronach, "samochód" na 37 i "fura" na eee... No nie podzielę, 38. ;)

5. Uwaga, nowy patent - i skupmy się na nim. Anchortext "fura fura" na 75 podstronach oraz "samochód samochód" na 75 podstronach, lub nawet trzy- lub czterokrotne powtórzenie.

Analogicznie, można byłoby przeanalizować skuteczność dla wyrazów dla dwóch keywords, ale już tworzących frazę, czyli np. "opel tigra", pamiętając, że chcemy w pierwszej kolejności wypozycjonować tą frazę, ale w drugiej kolejności pozycjonować i składowe "opel" i "tigra" (lecz jest to dla nas mniej ważne niż fraza). Tutaj przeanalizujmy tylko takie przypadki:

6. "opel tigra" na 150 podstronach.

7. "opel tigra opel tigra" na 150 podstronach.

8. "opel tigra opel" na 150 podstronach.

9. "tigra opel tigra" na 150 podstronach.

Zapraszam do analizy - słucham Waszych spostrzeżeń i domysłów. ;)

Pozdrawiam, J.

Tak z rana napiszę, że nie można wypozycjonować frazy "jeden dwa" wstawiając linki "jeden" i "dwa".

Mimo, że obydwa słowa mogą być w czołówce, to jednak razem będą daleko. Potrzebny jest wtedy choćby jeden link "jeden dwa".

Ale to chyba wiesz;)

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

"opel tigra"

kryptoreklamujesz swoją

"fura samochód"
?? :mrgreen:

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

mysle ze to nie ma wplywu ... tak jak zamieszcenie na

tej samej stronie dwoch tych samych linkow

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

7. "opel tigra opel tigra" na 150 podstronach. 

8. "opel tigra opel" na 150 podstronach. 

9. "tigra opel tigra" na 150 podstronach.

a tak na poważnie to ja dałbym tak:

8. opel opel tigra

9. tigra tigra opel

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ja bym wybral to:

Chociaz moze nieslusznie, bo nie robilem testow na bezsensowne powtarzanie kluczy w anchorach....

P.S. tego typu linki wygladaja ohydnie i wolalbym takich nie wyswietlac na moich stronach..... :?

P.S. tego typu linki wygladaja ohydnie i wolalbym takich nie wyswietlac na moich stronach..... Confused

esteta =D>

omnia mea mecum porto

In general, it could be argued from the consumer point of view that the better the search engine is, the fewer advertisements will be needed for the consumer to find what they want.

a ja bym chetnie zrobil test:

jak zwykle 2 konta na interii - obydwa z identycznym content - tzn identycznym rozmieszczeniem keywords - reszta slow gdzie niegdzie inna, i do 2 stron po linku - jeden z 2x uzytym slowem kluczowym jeden z raz uzytym - zobaczymy które rozwiazanie lepsze

ale lepiej zeby tak nie bylo - juz widze co by sie dzialo - kazdy w podpisie:

-----------------------------------------------------------------

pozycjonowanie, pozycjonowanie, pozycjonowanie, pozycjonowanie, pozycjonowanie, pozycjonowanie, pozycjonowanie, pozycjonowanie,

:D

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności