Skocz do zawartości

Serwis www - kiedy jest w stanie utrzymać firmę i osobę ją prowadzącą.

Rekomendowane odpowiedzi

Wybaczcie, że nie odpisywałem, ale wypadł mi wyjazd :)

Przez pierwsze 2 lata ZUS około 300zł to tyle zarobi z AS więc główną część ryzyka ma z głowy.

Natomiast nie podoba mi się plan zarabiania przez ciebie pieniędzy, masz słabe szanse na osiągnięcie sukcesu.

Chyba że jak napisałeś jesteś osobą rozwojową to może ci się uda.

Moja propozycja to taka:

Robisz biznesplan na czym możesz zarobić, myślisz nad tym konkretnie, wykreślasz te bardziej optymistyczne opcje, myślisz kolejny tydzień, wykreślasz te średnio optymistyczne opcje, myślisz dalejaż ci się to śni i jak wyliczysz że przy najbardziej pesymistycznym wariancie ci się to opłaci to wtedy ryzykuj chociaż te dwa lata.

Jeśli chodzi o koszty prowadzenia firmy to doświadczenia nie mam - dzięki za informacje

Planu zarabiania szczerze powiedzmy na razie nie mam - dlatego właśnie pisze i pytam, z biznesplanem to dobry pomysł - napiszę sobie tak czy siak - przyda się, planowanie podstawą biznesu :]

Nie chcę Cię zniechęcać, ale firmę, która będzie się chciała u Ciebie reklamować, nie będzie tak wcale łatwo znaleźć. Dodam też, że tylko zakładasz, że będzie 4000 uu/dziennie, a jak będzie to się okaże. Wg mnie lepiej najpierw załóż serwis, a potem firmę.

Możesz też oprócz serwisu świadczyć jakieś usługi np jako grafik.

Co do 4000 uu dziennie to już je mam - może niejasno napisałem, tendencja jest w jakimś tam stopniu cały czas rosnąca, tym bardziej, że obecnie prawie nic nie wydałem na reklamę - wszystko uzyskałem powiedzmy sobie pracą przy promowaniu.

Jeśli chodzi o świadczenie dodatkowych usług, to ostatnio myślałem nawet w tym kierunku, żeby bardziej na początku oprzeć się właśnie na tej formie zarabiania - mam już parę stron na koncie, jakieś dodatkowe grafiki, plakaty, koszulki itp więc jeśli z serwisem by nie wypaliło to zawsze jakoś mógłbym się ratować w inny sposób.

A, że firmę nie tak łatwo jest znaleźć to jestem świadomy - nie napalam się jakoś specjalnie, że chętnie się będą reklamowały u mnie :)

Z urzędu pracy w tej chwili jest do wzięcia 13 517PLN. Rejestrujesz się jako bezrobotny, idziesz na 5-cio dniowy kurs przedsiębiorczości, składasz wniosek i po przyznaniu kasy (na konkretne zakupy np. komp, program, drukarka itp) musisz prowzdić działalność przez rok. Po tym okresie dotacja staje się bezzwrotną pozyczką a zakupione towary twoją własnością. Niezły pomysł na start żeby doinwestować małą firmę.

O takiej opcji słyszałem, lecz o mniejszej kwocie - około 5000 zł.

Jeszcze mam pytanie dotyczące poruszonej tu kwestii dofinansowań z Unii, powiedzmy, że zakładam taki scenariusz, że jestem w stanie prowadzić jakieś szkolenia nt grafiki, wizerunku itp, czy to łapałoby się pod jakieś dofinansowania np sprzętu do tego potrzebnego itd? Tak tylko czysto teoretyczni pytam :)

I jeszcze takie jedno pytanie mam, bo pewnie macie jakieś doświadczenie w tej kwestii - ile tak szczerze kosztuje założenie firmy, webdesignerskiej, etc - profil działań podobny co prowadzenie serwisu, więc i myślę, że koszty będą podobne.

I kolejne pytanie - a co myślicie o przejęciu serwisu wraz z osobami je prowadzącymi przez jakiś większy portal/firme itd - na ile takie rzeczy są realne i opłacalne?

Uf, mam nadzieję, że was nie zamęczę :)

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Co do 4000 uu dziennie to już je mam - może niejasno napisałem.

Albo ja niedokładnie przeczytałem :D

Z urzędu pracy w tej chwili jest do wzięcia 13 517PLN...

O takiej opcji słyszałem, lecz o mniejszej kwocie - około 5000 zł.

To jest zmienna stawka co roku, zależna bodajże od najniższej, czy średniej krajowej. W każdym razie tendencja jest rosnąca ;). Jeśli dobrze pamiętam kiedyś było około 10 000. Te 5000 to chyba jakiś inny program.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

za 5 000 zł to możesz sobie lokal na miesiąc wynająć :D

Jeśli chodzi o reklamy to czym strona bliżej powiązana z komputerami tym klikalność niższa. Taki juz jest nasz naród że jak o czymś wie to nie da zarobć więc nie dziw się że masz tak niskie dochody. Najwyższe są na stronach dla pań co wiedzą gdzie kliknąć by właczyć komputer i jak myszką poruszać.

A jeśli chodzi o nasze programy rządowe to był bym bardzo ostrożny w stosunku do nich. Kolega zatrudnia ludzi z zatrudniaka np. i ma kontrole prawie co tydzień więc nie wiem czy warto.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Przy tym programie z dofinansowaniem z UP też są kontrole 3 albo 2 i trzeba 10% własnego wkładu, ale to jest tak, że te warunki są zależne od danego urzędu i się ciągle zmieniają. Nie zawsze też trzeba biznes plan oddawać. Musiałbyś się przejść do swojego UP i zapytać.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Webbest.eu

I jeszcze takie jedno pytanie mam, bo pewnie macie jakieś doświadczenie w tej kwestii - ile tak szczerze kosztuje założenie firmy, webdesignerskiej, etc - profil działań podobny co prowadzenie serwisu, więc i myślę, że koszty będą podobne.

Wiem że jest wątek o zakładaniu firmy ale może ktoś tak na szybko orientacyjnie by mógł napisać tutaj jakie to są koszty żeby nie trzeba się było przebijać przez posty w tamtym wątku i szukać ;)

Do tego chciałem się Was zapytać co sądzicie o sytuacji w której załóżmy osiągamy przychody 1300 miesięcznie głównie powiedzmy z Adsense + pozycjonowanie załóżmy jednego serwisu.I w perspektywie mamy oczywiście wzrost przychodów.Czy taki moment jest dobry do tego aby założyć firmę ? Co Wy byście zrobili w takiej sytuacji ?

koszt prowadzenia firmy w moim wypadku to ok. 3000 tys. na miesiąc (firma zarejestrowana w mieszkaniu)

- zusik - 800 zł

- telefoniki - 100 / 200 zł

- necik - 100 zł

- pliwko do autka - 1000 zł

- księgowość - 200 zł

- plus inne opłatki (serwerki, domenki, wizytówki, duperelki)

jak chcesz startować bez gotówki to krzyż na drogę, poważnego reklamodawcy, klienta nie

znajdziesz przez internet, musisz go szukać normalnymi sposobami :]

za 500 zł na miesiąc szarpać się po zusach skarbówkach, to lepiej zatrudnić sie w biedronce, z takich przychodów nie zrobisz interesu swojego życia

ps. dotacje, kasa z UP to nie tylko kasa za friko, ale także zobowiązania (np. czas prowadzenia dz., jak Ci sie powinie noga - czego nie życzę nikomu - to nie możesz zwinąć ot tak interesu i zacząć od nowa)

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

Wiem że jest wątek o zakładaniu firmy ale może ktoś tak na szybko orientacyjnie by mógł napisać tutaj jakie to są koszty żeby nie trzeba się było przebijać przez posty w tamtym wątku i szukać :(

Wpis do ewidencji 100zł, w Skarbowym, jeśli chcesz byc Vatowcem+ 170zł. Reszta to pieczątki, konto itp. Więc zamknąc się można w 500zł.

Przez pierwsze 2 lata Zus płącisz tylko 290 zł, można wliczyc w koszty. Księgowosć w przypadku Vatowca, to ok 200zł miesięcznie. Można rozliczac się samemu, w przypadku KPiR i wybierjąc metode kasową, rozliczasz się kwartalnie. Mam nadzieje, ze nic nie pomyliłem.

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

ps. dotacje, kasa z UP to nie tylko kasa za friko, ale także zobowiązania (np. czas prowadzenia dz., jak Ci sie powinie noga - czego nie życzę nikomu - to nie możesz zwinąć ot tak interesu i zacząć od nowa)

1 rok, potem można zamknąć. W sumie jako, że zus jest ulgowy to się opłaca nawet jeżeli firma nic nie zarabia, ale oczywiście są kontrole i pytania, ale nic Ci nie zrobią jeśli nie masz zysków, tylko że rok trzeba prowadzić działalność. Dotacji nie można przeznaczyć na opłacenie Zusu, tylko inwestycje i nie można podjąć pracy.

Webbest.eu

Wiem że jest wątek o zakładaniu firmy ale może ktoś tak na szybko orientacyjnie by mógł napisać tutaj jakie to są koszty żeby nie trzeba się było przebijać przez posty w tamtym wątku i szukać :)

Do tego chciałem się Was zapytać co sądzicie o sytuacji w której załóżmy osiągamy przychody 1300 miesięcznie głównie powiedzmy z Adsense + pozycjonowanie załóżmy jednego serwisu.I w perspektywie mamy oczywiście wzrost przychodów.Czy taki moment jest dobry do tego aby założyć firmę ? Co Wy byście zrobili w takiej sytuacji ?

Zus (przez pierwsze 2lata) - ok.300

Internet 50-100 zl

Ksiegowosc 100-200 - ale przy malej jednoosobowej firmie to 2-3 godziny pracy w miesiącu - tylko trzeba najpierw sporo poczytać - i to nie tylko forum PiO;)

I to tyle. Wiadomo ze można robić po 2000-3000 km/msc w poszukiwaniu reklamodawcy plus wydać parę stów na telefony - ale na początek chyba lepiej wstawić adsense i poświęcić czas na tworzenie bardzo dobrego serwisu.

Własny sklep internetowy dla każdego.

Wpis do ewidencji 100zł, w Skarbowym, jeśli chcesz byc Vatowcem+ 170zł. Reszta to pieczątki, konto itp. Więc zamknąc się można w 500zł.

Aha czyli tyle tak około koszty zalozenia i pozniej minimum 500 miesiecznie przez dwa lata.....hmmmm....dzieki za info :)

koszt prowadzenia firmy w moim wypadku to ok. 3000 tys. na miesiąc (firma zarejestrowana w mieszkaniu)

- zusik - 800 zł

- telefoniki - 100 / 200 zł

- necik - 100 zł

- pliwko do autka - 1000 zł

- księgowość - 200 zł

- plus inne opłatki (serwerki, domenki, wizytówki, duperelki)

jak chcesz startować bez gotówki to krzyż na drogę, poważnego reklamodawcy, klienta nie

znajdziesz przez internet, musisz go szukać normalnymi sposobami :]

za 500 zł na miesiąc szarpać się po zusach skarbówkach, to lepiej zatrudnić sie w biedronce, z takich przychodów nie zrobisz interesu swojego życia

Mówisz o kosztach po upływie dwóch lat czy nie załapałeś się na "promocję" z ZUSu?

promocja w zusie mnie nie obejmuje

500 zł miesięcznie to będziesz musiał na wszystkim oszczędzać...

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności