Skocz do zawartości

Sprawdzanie pozycji

damiano

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jak sprawdzacie pozycje strony pod danym slowem w google?

Bo mam program free monitor google i nie wiem czy on dobrze pokazuje

Raz pokazuje pozycje a na drugi dzien nie pokazuje zadnej?

Jest jakis pewniejszy co sprawdza?

damian

www.domenyinternetowe.com
www.konta.in

www.wezchwilowkeonline.pl

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

• 4 miesiące temu...

Witam, chciałbym podłączyć się do tematu.

Czym sprawdzacie pozycję w googlach?

Kiedyś używałem Freemonitor... potem przeżuciłem się na Webceo , ale interes się rozwinął i teraz codziennie sprawdzam jakieś 40-60 stron na 3-4 frazy i google mi się burzy. Nawet zmiana IP nie pomaga.

Znacie jakieś narzędzie , które by to obsłużyło? Może google udostępniło spowrotem jakiś API Key , jak to było kiedyś?To by problem rozwiązało.

pozdr.

IBP & ARELIS, ale to dość drogie profesjonalne narzędzie, ale potrafi sciemnić, że wyszukiwanie jest naturalne przez użytkownika.

Sprawdzanie na stronach ma to do siebie, że brane są pod uwagę inne DC niż masz w domu, przez co wyniki sa różne.

Generalnie im pozycja w Googlu wyższa tym wahania między stronami sprawdzającymi pozycje mniejsze - można by zaryzykowac stwierdzenie.

Projektujemy strony www, ale i tak wolę robić zdjęcia ślubne :)

Tylko coś web-tools.pl za bardzo optymistycznie pokazuje. W moim przypadku strona w G.pl jest na 18 miejscu na pozycjonowaną frazę, natomiast web-tools.pl pokazuje że strona jest na 8 pozycji w Gugle oraz brak pozycji w Gugle Polska.

Korzystając ze znalezionego:

[...]
$curl = curl_init();
curl_setopt($curl, CURLOPT_HEADER, 0);
curl_setopt($curl, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
curl_setopt($curl, CURLOPT_VERBOSE, 1);
curl_setopt($curl, CURLOPT_REFERER, 'www.google.pl');
curl_setopt($curl, CURLOPT_URL, 'https://www.google.pl/search?hl=pl&q='.urlencode($keyword).'&num=100');
$google = curl_exec($curl);
curl_close($curl);
[...]

odczytuję pozycję. Skrypt uruchamiany jest co kilka godzin za pomocą CRON'a. Wynik z datą zapisywane są do bazy. Wszystko jest git dla kilku/kilkunastu stronek. Mając dane w bazie można sobie/klientom tworzyć raporty.

Mam natomiast problem z dziennym limitem zapytań w Google. Jak to obejść?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności