Skocz do zawartości

Tak kiepsko z webmasterami?

Kyo

Rekomendowane odpowiedzi

w tej branży osoby polecające to klucz do sukcesu a pozycja w google to tylko bajerek

mi w top10 1,5 roku temu na maksa udało sie wyciągnąć w ciągu roku zlecenia za troszkę ponad 5k netto

śmieszna kwota w skali roku, zwłaszcza dla kogoś na działalności, szkoda na to czasu

im więcej znasz ludzi (prowadzących własne biznesy) tym więcej masz zleceń, proste :]

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Moze czas stawki zwiekszyc? :(

Tak to tylko w Erze, klient, nawet z polecenia - klient anglojezyczny z Londynu, jak uslyszal 7k netto za strone z CMS, w zasadzie rozbudowany portal - po 2 tygodniach laskawie mi odpisal, zebym sie puknal w leb z takimi cenami i ze sobie znalazl firme w w-wie, ktora mu zrobi za 2k ;)

s4lc - dzieki, pokazales, ze mialem racje w tym punkcie, otworzenie firmy w branzy IT na bazie pozycji w Google to glupi pomysl, tylko znajomosci wsrod grubych ryb, ktore faktycznie (nie wiem, nie spotkalem sie) placa po 10k za strone to jakas podstawa pod flasna firme z pracownikami ;)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Intru: noł ofens ;) ale prawdopodobnie jesteś typem człowieka, który nie sprawdzi się we własnym biznesie, sugeruje szukanie etatu. Tak to już jest, że jedno wolą tak, drudzy inaczej. Ja z kolei miałbym problem z adaptacją w robocie bite 8h w sztywnych godzinach ;)

Ten klient z Londynu to jakiś lewy chyba był :) Ceny 10k są zupełnie normalne a i dla nich mocno atrakcyjne. Zawsze ktoś robi za miskę ryżu więc szkoda czasu na takich ludzi. Mówisz jakiś minimalny orientacyjny próg i jeżeli kogoś to nie interesuje to dziękuję, do widzenia, miłego dnia życzę.

@zero: ej, podziel się tymi zleceniami :(

Co do rozpoczęcia działalności to minimalizując koszty można to zmieścić nawet w 1000zł miesięcznie na starcie.

Co do rozpoczęcia działalności to minimalizując koszty można to zmieścić nawet w 1000zł miesięcznie na starcie.

###### Jasia, w inkubatorze zrobisz to za 250 zl miesiecznie w ciagu 2 lat aha i najwazniejsze ze firma nie jest na ciebie :(! a zatem po tym czasie zakladasz firme znowu na siebie i jedziesz z nizszym ZUSem

Używaj Cuilla i Hakii

Intru , Twoim problemem jest to, że nie możesz się zdecydować i jasno wytyczyć sobie jakieś cele do osiągnięcia i realizować je. Więc rusz dupsko i zabierz się do roboty :( i za siebie.

Pamiętaj, że nikt nie chce robić interesów z tymi co wiecznie narzekają a co do "oddawania" kasy innym to napisze, że mam czasami 10% z całego zlecenia bo wszystko robią podwykonawcy a ja tylko koordynuje , ale wiem, że jak zrobili dobrze swoją robote to będzie następny klient i następne 10% a może i więcej ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

... mam czasami 10% z całego zlecenia bo wszystko robią podwykonawcy a ja tylko koordynuje...

Dopiero od kilku miesięcy stosuję taką metodę. Latami musiałem do tego dorastać, bo jak zwykle coś co jest proste i oczywiste najtrudniej dostrzec. Dodatkowo, gdy wszystko robiłem sam stawałem się komputerowym odludkiem, a gdy koordynuję pracę zespołu (choć i tak niektórych na oczy nie widziałem) to jednak pracuję z ludźmi i jest mi z tym lepiej.

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

mi to mówisz ? :jezyk1: wczoraj usłyszałem diagnoze "zespół cieśni nadgarstka" , ciekawe co usłysze za rok hehehe

OT

Ja mam już drugi "atak" w ciągu 1,5roku. Czujesz mrowienie w palcach czy już ból?

W tamtym roku męczyłem sie z dwa miesiące, teraz już drugi tydzień. Na razie ćwiczę i unikam operacji....

Do wątku... W tamtym tygodniu zadzwoniłem do webmastera, który ogłaszał się, że robi strony od 50zł.

Po przejżeniu portfolio oraz opisu co może zrobić (grafa + koder) od prostej www do sklepu, swierdziłem, że naprawdę może to robić.

Koleś zgłosu po 30 więc nie dzieciak z allegro.

Mimo, że nie wierzę, że zrobi mi coś ciekawego na 50zł jakieś zlecenia odemnie dostanie bo nie ma postawy roszczeniowej i wie ile warte jest te kilka h jego pracy.

Tym webmasterom z wysokim ja, życzę szczęścia i niech uważają by się nie skaleczyli na zmywaku w UK.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Ja mam już drugi "atak" w ciągu 1,5roku. Czujesz mrowienie w palcach czy już ból?

W tamtym roku męczyłem sie z dwa miesiące, teraz już drugi tydzień. Na razie ćwiczę i unikam operacji....

Tym webmasterom z wysokim ja, życzę szczęścia i niech uważają by się nie skaleczyli na zmywaku w UK.

mrowienie i za**b..... ból i na razie ćwiczenia i zastrzyki :D

najlepsze w tym wszystkim jest to że "wysokie ja" mają najczęściej ci z "niskimi notowaniami" rynkowymi :jezyk1:

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Osobiście wydaje mi się, że zdolni webmasterzy albo już pracują w dobrych firmach albo mają własne firmy. Ta mała część dobrych webmasterów, którzy szukają pracy nie podejmnie się każdej pracy bo zna swoją wartość.

no wlasnie nic tak dobrze nie odstrasza jak 1500 netto

oj tak... np. jeszcze mniejsza kwota w pewnej firmie... Doskonale rozumiem, że każdy chciałby zarabiać 10 tys. i więcej jednak w większości przypadków jest to niemożliwe. Jednak kwoty około 1000 zł jakoś nie wpływają dobrze na motywację do pracy... (jeszcze 6 dni...)

Ja z kolei miałbym problem z adaptacją w robocie bite 8h w sztywnych godzinach ;)
ja nie wytrzymalem w stanadardowej pracy 8h dziennie dluzej niz 2 tygodnie ;)

Podobnie jak ja, zdecydowanie nie lubię pracować w "sztywnych godzinach" (no chyba żeby to były godziny nocne ;) ahhh ten spokój w nocy) jednak czasem niestety trzeba. Dlatego też muszę się zastanowić poważniej nad własną firmą. Zauważyłem nawet, że jestem "bardziej wydajny" jeśli nie muszę pracować w z góry określonych "widełkach czasowych" już nie mówiąc, że tak po prostu mi się lepiej pracuje.

Owszem można wytrzymać 8h dziennie jednak pewnie nie w każdym miejscu pracy (agencji reklamowej). Prosty przykład (w jednym z moich tematów wspominałem o pewnej firmie ale mniejsza z tym) strasznie męczące jest jeśli trzeba m.in. wszędzie dawać SELECT * FROM, zapytania z like bo fulltext jest niby beznadziejny, tak firma zajmuje się od czasu do czasu pozycjonowaniem tylko dlaczego ja daje w kodzie te wszystkie <h1><h2> , strona się nie waliduje ponieważ użyliśmy kilku technologii (php, html, flash itd.) dlatego będą błędy w walidatorze i mógłbym tak długo wypisywać jeszcze... ale to nie temat narzekań na miejsce pracy co nie zmienia faktu, że to strasznie męczące jeśli człowiek cofa się w rozwoju...

Być może Ziemia jest piekłem innej planety...
Japonia | jQuery plugins | Restauracje japońskie

@Intru

Masz top1 na Tworzenie stron i nie masz zleceń z tego? Jest jeden wniosek - strona jest zła.

Ja tam myśle że webmasterzy sie po porstu rozpuścili.. myślą ze kodowanie w xhtmlu to już bycie artystą :rolleyes: Niedługo skończy się zarabianie pare k na ręke za pierdzenie w stołek i może wezmą się do roboty. A jak nie to jest masa młodych ludzi, którzy chcą coś osiągnąć a nie wyjezdzac do Irlandii.

A co do pracy w trybie 10-18 lub po 8h codziennie to tego nigdy nie zrozumiem i nigdy nie uda mi sie pracowac tak. Nawet jak co tydzien mam jakies ustalone spotkanie na dany dzien dluzszy czas zaczynam miec uczulenie na ten konkretny dzień. Powtarzalnośc mnie wkurza.

Intru: minimalne koszta firmy to tylko 500zł, zus 300 i biuro rachunkowe 200zl. Do tego można dostać dotacje... teraz się nie opłaca nie mieć firmy. A bez faktury nie wróżę Ci jakiś mega zleceń.

Ps. ja założyłem firmę w wieku 19 lat jak ledwo starczało mi właśnie na opłaty i teraz tego nie żałuje.

minimalne koszta firmy to tylko 500zł, zus 300 i biuro rachunkowe 200zl. Do tego można dostać dotacje... teraz się nie opłaca nie mieć firmy. A bez faktury nie wróżę Ci jakiś mega zleceń.

kłamstwo

:]

https://inkubatory.pl/index.php?option=com_...=view&id=12

pisza Suma = max. 200 PLN wychodzi cos kolo 250 i po praktycznie 1 dniu poslugujesz sie juz ich NIP-em i innymi pierdami, wystawiasz faktury VAT

Używaj Cuilla i Hakii

@Intru

Masz top1 na Tworzenie stron i nie masz zleceń z tego? Jest jeden wniosek - strona jest zła.

To nie jest tak, 2 lata temu jak sie wbilem w top 5 odbieralem po 30 tel. dziennie - normalnie kosmos, teraz jakby zainteresowanie spadlo. Rzadko dostaje pytanie o stworzenie, czesciej o modernizacje strony. Pytan dostaje duzo ale 95% koszuje, ostatnimi czasy po kilka maili dziennie dostale pt "ile kosztuje zrobienie portalu takiego jak nasza-klasa.pl" ze skrzynek typu gangsta_24@poczta.xxxxxx.pl :)

Powaznych zlecen z sieci sie nie zbierze, a jak juz sie cos trafi to bardzo rzadko :) W kazdym razie nie sa to CMSy po 20 tys tak jak w poprzednim topiku :P

Na chwile obecna firma mi nie jest potrzebna - zlecenia robie dla malutkich, nieznanych firm - nawet sie ciesza, ze nie dostana FV tylko rachunek bo zaplaca 10% podatku (przekazanie praw autorskich) a nie 22 a w koszty sobie moga wliczyc tak samo :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności