Skocz do zawartości

www.seo.net.pl

krupek

Rekomendowane odpowiedzi

@bkartol - zgadzam sie, 1x-10x to nie to samo co 0,1x-1x. liczba punktow wzrosnie kilkukrotnie a to nie bedzie dobre dla systemu, bo nagle bedzie trzeba na nowo sie zastanowic np. ile dac punkty na fraze

w mailu jest nowy algorytm ale ja tez za ch nie jestem w stanie na pierwszy rzut oka powiedziec o co kaman ;) wydaje mi sie, ze to ladnie zakrecone ciecie dla stron o site < 100

Budowanie bazy do ScrapeBox'a nigdy nie było jeszcze tak szybkie i tak tanie!

Rabat dla użytkowników PiO!

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
a co to jest
site:www.seo.net.pl/*
dokładniej ta gwiazdka po / ?

na szybko sprawdziłem kilkadziesią serwisów, żaden nie ma poniżej 1%.

Kiedyś sprawdzano w ten sposób Supplemental Index, wydaje mi się, że teraz to "słabo" działa. Poniżej 1% będa miały najczęsciej witrynki z dużym site ze standardowymi bazami. Ja mamn w panelu jedną taką witrynę (0.26%).

Co do Waszych lamentów jak teraz pkt przeliczać to napisane już tu było, wszystko jest podbijane na początek o 10x a później dopiero będą spadki. Jak teraz ktoś ma na zestaw 10k to będzie miał 100k, na stronke 3k to będzie miał 30k (chodzi o linkowanie).

Przelewy to samo. Za jakiś czas ilość pkt zacznie spadać a wtedy dopiero zacznie się zabawa...

@sagittariuspl

zgadzam sie, 1x-10x to nie to samo co 0,1x-1x. liczba punktow wzrosnie kilkukrotnie

Wydaje mi się, że mnoźnik idzie w góre a nie w dół bo łatwiej jest operować na większych liczbach. Nie spowoduje to też sytuacji gdy jakaś stronka miałą 100pkt a teraz będzie miała 10pkt tak więc dzięki niej nie zostanie pobrany ani jeden link.

To że liczba pkt wzrośnie kilkukrotnie też nie będzie wielkim problemem bo wszystko stosunkowo wzrośnio o tyle samo.

Jak dla efektem tej zmiany będzie zmniejszenia znaczenia dużych i starych stron lub stron słabo podlinkowanych.

Nie wiem czy to świadome działanie czy też przypadek....

Termin - za 3 dni - trochę szybko ale nie mamy na to wpływu więc nie psioczcie....

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Tylko po co wprowadzac takei zmiany (nie mowie juz w tym momencie o ich slusznosci) do systemu ktory nawet site nie odswierza.

Jakis czas temu jeszcze robil to raz na 2 miesiace. Teraz nie dzieje sie to wcale, sprobujcie usunac i dodac strone ktora zyskala dodatkowy site.

Mozecie robic to 10 razy i system nie zlapie nowego site bo uzywa jakichs proxy ktore pewnie od 10 lat nie istnieja :)

Takze moze najpierw posprzatajmy podworko zanim zaczniemy na nim cos zmieniac :)

no jak widze mam wzrost x10 tak samo jest z przelewami wychodzacymi - jak przelewałem 100k to teraz przelewam 1 mln

i co teraz, jak to bedzie wyglądało, bo teraz jest to dziwne

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

a co z transferami? teraz mam 10X więcej pkt wytransferowanych, mam zmienić na stare wartosci czy zostawić tak jak jest teraz? wiadomo, że ilość pkt spadnie po weryfikacji serwisów, a transfery też spadna? nie wiem jak to ugryżc...

no dokładnie o to mi chodzi

najpierw bede musiał wytłumaczyć ludziom ze teraz maja x10kpunktów a za jakis bliżej nie określony czas bede musial im coś zabrać,

coś nie tak - nic decyzje juz wcześniej podjąłem o rezygnacji, teraz bedzie trzeba ja wprowadzić w życie

brakuje informacji, kiedy co i jak bedzie sprawdzane teraz czy od dzis czy za 2 miechy moze pół roku

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności